Notebook batarya sorunu

cgokhans

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar lenovo y560 dizüstüm var üzerinde gelen programda hep pil kullanım ömrü için optimumu seçerim %80i geçmez doluluk hiç bir zaman. 10 gün önce falan oyun oynarken pc dondu acayip bir ses çıkarıyordu hızla bataryayı söktüm pc çalışsın diye sonrasında bi sorun olmadan çalıştı. Yalnız bazen batarya aktif hale gelsin diye şarj dışında kullanım yapıyordum şunu farkettim. batarya %80(bazen full doldurtuyorum %100den itibaren) %50ye kadar normal bir şekilde azalırken %50de bi5-10dksonra %49 bi 5-10dk sonra daha %48 sonraki 5-10dksında bir anda %6ya düşüyor şarja takın diye uyarı veriyor pc haliyle. Batarya da bir problem mi var ki bir anda %48den %6 ya düşüyor? Problem varsa %80(%100)den %50lere kadar nasıl düzgün bir şekilde azalıyor? Garantiye göndersem ilgilenirler mi? (5dk dan az dayanmadığı sürece değiştirmiyorlar diye duymuştumda) Birde sadece bataryayı göndersem olur mu pcde problem yok sonuçta. İnternet üzerinden aldım pcyi kargo ile göndereceğim zaten :( Bu arada bir saat kadar falan gidiyor siz olsanız yine de gönderir miydiniz garantiye?

evet kardeş öyle kullanıyorum. Pilsiz kullanımda elektirik kesintilerinde falan anakartın yanacağı ve çok pahalı olacağı yazıyor internette o yüzden pili çıkartmıyorum kolay kolay.

benim arkadaşımında vardı sürekli şarjda kullanıyordu öyle kullana kullana şarjı 10 dk gitmeye başladı batarya ömrü için sağlıkı değil

sonuçta para vermişsin göndermen en iyisi kardeş acıma gönder para kolaymı kazanılıyor.

Şu batarya konuları her zaman canımı sıkmıştır.
Tavsiyem garanti servisine yollaman gerektiğidir.
Geldikten sonra da dikkat etmelisin.
#Çok sık kullanıyorsan bataryayı çıkarıp pirizden çalışma şekline de karşıyım,voltaj değişikliklerinde kartların zarar görebilir.
Bu programla bataryadaki tahribata bakabilirsin...

Sürekli kullanıyorsan bataryayı çıkart öyle kullan daha sağlıklı batarya ömrü azalmaz diyorlar doğru ama arkadaşın dediği gibi voltaj değişikliklerinde daha büyük zarar görebilir laptop

Bataryan kalibrasyon istiyor tüm kapanma zamanlamaların ıdevre dışı bırak yaradana sığınıp bilgisayar kapanana kadar kullan.
Bataryayı doldur ve bu işlemi bir daha yap.
Bazen sorunlu olabiliyor pilin içndeki devre.
Bu işlem düzeltebiliyor.

Sürekli kullanıyorsan bataryayı çıkart öyle kullan daha sağlıklı batarya ömrü azalmaz diyorlar doğru ama arkadaşın dediği gibi voltaj değişikliklerinde daha büyük zarar görebilir laptop
bende o yüzden çıkarmıyorum yaz geldi sık sık elektrikler gidebilir fazla yüklenmeden dolayı

birde Battery Bar 3.5.2 da yıpranma %2.2 yazıyor. sorun yok mu yani :)

Geri