cgokhans
New member
- Reaction score
- 0
Arkadaşlar lenovo y560 dizüstüm var üzerinde gelen programda hep pil kullanım ömrü için optimumu seçerim %80i geçmez doluluk hiç bir zaman. 10 gün önce falan oyun oynarken pc dondu acayip bir ses çıkarıyordu hızla bataryayı söktüm pc çalışsın diye sonrasında bi sorun olmadan çalıştı. Yalnız bazen batarya aktif hale gelsin diye şarj dışında kullanım yapıyordum şunu farkettim. batarya %80(bazen full doldurtuyorum %100den itibaren) %50ye kadar normal bir şekilde azalırken %50de bi5-10dksonra %49 bi 5-10dk sonra daha %48 sonraki 5-10dksında bir anda %6ya düşüyor şarja takın diye uyarı veriyor pc haliyle. Batarya da bir problem mi var ki bir anda %48den %6 ya düşüyor? Problem varsa %80(%100)den %50lere kadar nasıl düzgün bir şekilde azalıyor? Garantiye göndersem ilgilenirler mi? (5dk dan az dayanmadığı sürece değiştirmiyorlar diye duymuştumda) Birde sadece bataryayı göndersem olur mu pcde problem yok sonuçta. İnternet üzerinden aldım pcyi kargo ile göndereceğim zaten Bu arada bir saat kadar falan gidiyor siz olsanız yine de gönderir miydiniz garantiye?