Notebook acilmiyor acil yardim

insomniaq

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaslar. Benim sorunum : Arkadasin notebook u acilmiyor . Zannedersem format atilmasi lazim Ama icinde onemli bilgileri dosyalri ve fotograflari varmis bunlari kurtarmam lazim format atmadan once bilgisayardan bu bilgileri almam lazim. Yardimci olursaniz cok sevinirim....

Not: sorun hakkinda biraz daha detay vereyim " fujitsu siemens esprimo mobile v5535 " markali notebook dili almanca bilgisayari actimdigim windows u guvenli modda baslat ve diger secenekler cikiyor ben son olarak calistigi modu seciyorum sonrada windows xp home cikiyor sonra ekran karariyor ve mavi ekran cikiyor yaklasik bir saniye tekrardan res atiyor.
Mavi ekranda
" STOP: c0000218 {registrierungsdatei fehlgeschlagen}
Die Registrierung konnte die Struktur(datei):
\SystemRoot\Sytstem32\Config\SOFTWAREoder ihr Protokoll oder ihre Alternative nicht laden.
Die Struktur ist beschädigt, nicht vorhanden oder nicht beschreibbar.

Speicherabbild des physischen Speichers wird erstellt.
Abbild des physischen Speichers wurde erstellt.
wenden sie sich an den Systemadministrator oder den technischen Support. "

cikiyor . Acil yardimm

bu alman bilgisayarlar hep kafayı yemiş
benim amcam da almanya dan bilgisayar getirdi türkçe xp yüklemeye çalıştım harddiski bozmuş format atarken
tek çare format başka yok

sisteminiz her neyse diyelim xp pro.. xp pro cd'si takın.. "ikinci r" seçeneği ile onarım başlatın. böylelikle sistemin üstüne sistem kuracaksınız sonuç olarak eksik dosyalar yerine yenileri gelecek. mavi ekran verip reset atıyorsa kesinlikle işletim sistemi arızalıdır. verdiğim yöntem ile %95 olumlu sonuç verir. "İkinci R" ekranı çıkmazsa.. "ilk r" ile checkdisk yapın. r ye bastıktan sonra gelen ekrana "chkdsk" yazacaksınız ondan önce q mu f klavye mi kullandığınızı sorar kullanıcı şifreside ister eğer varsa kendi koyduğunuz şifreyi yoksa boş olarak entera basın, işlem bittiğinde "exit" yazın. sonra bir daha girip "ikinci r" nin karşınıza çıkmasını dileyin. dileğiniz gerçekleşmezse.. format atmalısınız. yedek almak için diski oluduğu yerden çıkarıp harici disk kartı ile farklı ve sağlam bir sisteme bağlayın.

sisteminin setup'ının bulunduğu cd ile "ikinci r" seçeneği ile onarım başlatın. böylelikle sistemin üstüne sistem kuracaksınız sonuç olarak eksik dosyalar yerine yenileri gelecek. mavi ekran verip reset atıyorsa kesinlikle işletim sistemi arızalıdır. verdiğim yöntem ile %95 olumlu sonuç verir. "İkinci R" ekranı çıkmazsa.. "ilk r" ile checkdisk yapın. r ye bastıktan sonra gelen ekrana "chkdsk" yazacaksınız ondan önce q mu f klavye mi kullandığınızı sorar kullanıcı şifreside ister eğer varsa kendi koyduğunuz şifreyi yoksa boş olarak entera basın, işlem bittiğinde "exit" yazın. sonra bir daha girip "ikinci r" nin karşınıza çıkmasını dileyin. dileğiniz gerçekleşmezse.. format atmalısınız. yedek almak için diski oluduğu yerden çıkarıp harici disk kartı ile farklı ve sağlam bir sisteme bağlayın.

Dediklerini onceden yaptim vede usb ye live xp kurdum ole acmaya calistim hicbiri olmadi

usb ye xp kurma yardimci olur mu ben burdan live xp kurdum o sistemi acmadi

Dediklerini onceden yaptim vede usb ye live xp kurdum ole acmaya calistim hicbiri olmadi

harici olarak bağlayıp virüs taraması yap bi de bakıyım o zaman düzelebilir. hatta sen niye bu kadar uğraşıyorsun.. harici kutun mu yok? yoksa ya al bi tane sonra bağla bi pc ye al yedeklerini alamıyorsan da git bilgisayarcıya götür yapsın.

sistem kurulum cd ni takıp r ile onarmayı seçebilirsin.Ama eğer kalıcı bir hasarsa yani belki hdd de problem varsa bu pek bişeye yaramıcak.Zaten mavi ekran hatası sadece format atınca düzelen bişey de diil.Eğer tanıdığın bir bilg. varsa ona götür bi test etsn bakalım belki ram den dir belki harddisk in de bozuk sığa olduu içindir.Bunları bi düşünün arkadaşlar her şey format atınca düzelmio....

usb ye xp kurma yardimci olur mu ben burdan live xp kurdum o sistemi acmadi

live xp yi hiç denemedim bilemem orasını. belki de çalışmıyordur indirdiğin program. yani pek bilmediğim için o olayı fazla da bişey söyleyemiyeceğim. bi denemem lazım. ama sen bana kalırsa al yedeklerini harici olarak. bas formatı sonra.

sistem kurulum cd ni takıp r ile onarmayı seçebilirsin.Ama eğer kalıcı bir hasarsa yani belki hdd de problem varsa bu pek bişeye yaramıcak.Zaten mavi ekran hatası sadece format atınca düzelen bişey de diil.Eğer tanıdığın bir bilg. varsa ona götür bi test etsn bakalım belki ram den dir belki harddisk in de bozuk sığa olduu içindir.Bunları bi düşünün arkadaşlar her şey format atınca düzelmio....

birader adamın derdi o değil ki.. adam bilgilerinin peşinde. onu bi halletsin önce.. ayrıca sorun işletim sisteminde. parçalarda bir şey yok. verdiği hatayı görmüyor musun. yazmış üstte.

harici derken ben suanda almanyadayim kiz arkadasin bilgisayar yani notebook harici harddiskim yok 8 gb lik bir flash disk im var laptopun hic harddiskini sokmedim. Goturecek biri simdi yok almanyada simdi tatil heryer kapali. Flash bellek e xp yada pardus falan kursam ole acabilirmiyim. Yardimci olursaniz cok sevinirim

NOT: Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim en bastan....

Geri