admiral
New member
- Reaction score
- 0
Volkan Demirel'in omuzunun tekrar çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getiren kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu, “Ancak bünyesi çok kuvvetli olduğu için bu riski almak istedi” dedi.
Doktorlar, Galatasaray derbisinde çıkan omuzundan ameliyat olması gerektiğini söylemesine karşın, bunu reddeden Volkan, “Bıçak altına yatmam, sezonu kapatmam demekti. Ben de ameliyat olmak istemedim” derken, kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu, omuzun tekrar çıkma ihtimalini yüksek olduğunu söyledi. Yaptıkları değerlendirme sonrası cerrahi müdahaleye gerek olduğunu belirlediklerini ifade eden Kunduracıoğlu, “Volkan, normalin ötesinde daha kuvvetli. Ancak omuzunun tekrar çıkma ihtimali yüksekr. Fakat ameliyat olursa 4-6 aylık bir süreci alacağı ve sezonu kapatacağı için, devam ettiği kadar etmek ve bu riski almak istedi. Daha öncesinde sağ omuzu çıkmış ve uzunca bir süre oynamıştı. Bunun getirdiği moral ve motivasyon vardı. Ameliyat olmak istemedi. 3-4 haftalık yumuşak doku tedavisi sonrası sahalara tekrar dönecektir. Sezonu bu şekilde bitirdiğimiz taktirde, sezon sonunda cerrahisini yapacağız” dedi.
‘Daha önceden tecrübeliyim’
Talihsiz bir sakatlık yaşadığını kaydeden Volkan ise, “Geçmişte sağ omuzumdan da bu şekilde bir sakatlık yaşamıştım. Bu anlamda daha önceki dönemlerden tecrübeli olduğum için ameliyat olmak istemedim. 8 sene önce sağ omuzun çıktığında Almanya’da tedavi görüp, 15 gün sonra İstanbul’a dönmüştüm. Yine aynı tedaviyi sol omuza da uygulayacağız. Sağ omuzdan aldığımız performansı, sol omuzdan da almayı bekliyoruz. Şu an için fizik tedaviye başladım. Kısa süre sonra da bireysel oyuncu antrenörümüz Dolu Arslan ile çalışmalara başlayacağım. Program dâhilinde yapacağımız çalışmaların ardından en kısa zamanda takımdaki yerimi alacağım” diye konuştu.