N'olcak bu Kemalist beyaz Türklerin hali?

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0
N'olcak bu Kemalist beyaz Türklerin hali?

Türkiye'nin en iyi okullarında okumuşlar. Zenginler. Toplumun kremasını oluşturduklarını düşünüyorlar. Ama hoşgörüsüz, bağnaz, cahil ve demokrasi karşıtılar.
Kimlerden mi söz ediyorum? Kemalist 'beyaz Türkler'den. Doç. Dr. Füsun Üstel ve Doç. Dr. Birol Caymaz'ın Açık Toplum Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi için yaptıkları araştırmadan çıkan tablo bu.

Sosyal ve ekonomik göstergeleri oldukça yüksek, ama farklı toplumsal, etnik ve dinsel kategorilere ilişkin yaklaşımları çok 'alçak'ta. Başörtülüler onlar için sadece 'sıkmabaş'. 'Nefret ediyorlar' onlardan, 'iğrenç' buluyorlar başörtülüleri. 'Böcek gibi ortalıkta dolanan' yaratıklar, 'avam'lar, 'görgüsüz'ler. Kürtler ise aşağı bir ırk; 'tembel', 'beyinleri az gelişmiş', medeniyet yoksunu, yabancıların oyuncağı... Üstelik, 'okumuşları okumamışlardan daha tehlikeli'.

Nasıl ama memleketin 'seçkinleri'?

Öyle bir ülke ki beyaz Türk seçkinleri 'cahil' dedikleri halkın yüz yıl gerisindeler; ülkenin en düşük siyasal değerlerini ve tutumlarını temsil ediyorlar.

Yüksek gelir düzeyi, elit kurumlarda alınan eğitim ve prestijli bir kariyer nasıl oluyor da bu denli zavallı, ırkçı, ayrımcı bir sosyal tutumla sonuçlanabiliyor? 'Düştükleri şu hale bakın' diyeceğim, ama sanırım hep böyleydiler; cahil, yetersiz, dünyayı anlamaktan aciz...

Türkiye'nin herhangi bir yerinde sıradan bir mahalle veya köy kahvesine gidip 40 kişiyle konuşun; kesinlikle daha 'aydınlık', hoşgörülü, ılımlı ve demokratça cevaplar alırsınız. Halka tepeden bakan bu 'beyaz Türkler' halkın çok, ama çok gerisinde.

Türkiye'nin Kürtler ve dindarlar tarafından işgal edildiği kansındalar; mahallelerine girilmiş, tatil beldeleri, işleri ellerinden alınmış. Kimi kendi dilini kullanıyor uluorta yerde, öbürü başörtüsüyle girmeye çalışıyor her yere. Beyaz Türklere ait değil miydi bu memleketin siyaseti, ekonomisi, kültür hayatı? Nereden çıktı bu ortaklar?

İşte bu yeni ortaklara karşı 'yeniden milli mücadele şart' diye düşünüyorlar. Şart da bu bizim beyaz Türklerde mücadele edecek 'yürek' yok. O yüzden işi askere havale ediyorlar. Asker, halkın çocuklarını kullanarak memleketi halktan temzileyecek beyaz Türkler için. Ne güzel değil mi?

Birisi diyor ki 'anti-demokratik olsa da burada zor kullanma hakkı vardır 'silahlı kuvvetler'in. Bu silahlı kuvvetler para-militer olabilir, gerilla şeklinde olabilir, devletin kolluk kuvveti olabilir'. Görüyorsunuz bizim beyaz Türklerde ne hukuk, ne hukuk devleti, ne demokrasi kaygısı var... Ergenekon'a bile razılar, yeter ki gelip memleketi Kürtlerden ve dindarlardan kurtarsınlar!

Bir başkası da şablonu tekrarlıyor: 'Eğer bana diyorsanız ki şeriat mı, yoksa darbe mi? Darbe tabii ki, bir saniye bile düşünmeden cevap veririm'. Böyle bir akıl yürütmeden daha uygun bir zemin olabilir mi Ergenekon darbecileri için? Ayrıca bu cevabı verenlerin tam söylemedikleri bir şey daha var; şeriat dedikleri şeyin demokrasiyle geleceğini düşünüyorlar. Onlar için demokrasiyle gelen AK Parti zaten şeriat demek. Ee, dolayısıyla 'AK Parti'ye karşı darbe mubah'. Mantık bu.

'İkinci sınıf diploma' sahibi 'ayak takımı'ndan insanların belli yerlere gelmesinden rahatsızlarmış bir de. Hepsi 'ezik tipler'miş. İyi de o 'tipler'e siyasette ve piyasada rekabet edemeyip kaybediyorlar; kaybettikçe de askerin arkasına saklanmaya çalışıyorlar.

Valla çok iyi niyetli beyaz Türkler de var. Mesela birisi; 'çok anlayışlıyım, çok iyi bir insanım, insanları çok seviyorum, ama başörtülü birisiyle arkadaşlık yapabileceğimi sanmıyorum. Çok önyargılıyım bu konuda' diyor. İnsanları tabii ki seviyor beyaz Türklerimiz, sadece başörtülüleri insan olarak görmüyorlar. Bu kadarcık kusur da olur canım! Kadınların parayla örtünmeye ikna edildiğini düşünen saftirikler de var aralarında. Dünyayı bu kadar yanlış okumak beyaz Türk olmakla mümkün galiba...

İHSAN DAĞI
ZAMAN

k.http://www.habervaktim.com/yazar/14907/nolcak_bu_kemalist_beyaz_turklerin_hali.html

Ne OLacak Bu HristiyanLaştırma İşi Yapan İçimizdeki Bu MisyonerLerin HaLi

Acaba Turkıye İran Gibi mİ oLCAk diye dusunmeden edemiyorum :)

Yiyin,kırın,öldürün birbirinizi.

Sokaklarda eşkiyası,tinercisi,sarhoşu,hırsızı cirit atarken,
köşe başlarını henüz ameliyat olamamış gençlerin doldurduğu şehirlerde yaşarken,
3-5 çapulcunun gerek dağda,gerekse bağda gözdağı ile insanları sindirirken,
sapla-samanı ayıramayanları baştacı yaparken

kırın birbirinizi,kıran geçirtin...

Ben bilirimciler;biz birliriz demedikçe,
Ben yaptımcılar;Biz yaptık demedikçe,
ben ile biz in anlamı anlaşılmadıkça

durmak yok,
sövmeye devam....

Ne olcak bu Emperyalistlere kapitalistlere savunanlara?

ne olcak milliyetçi duygularıyla insanlığa kan kusan insanalra?

Siz ayrım yapmazsınız di mi?

Kemalist beyaz türkler derken acaba ne yapıyorsunuz ??

Bi de ZAMAN GAZTESİ

işte buna gülerim :D

bildiğimiz tek kesin şey hepimiz sonunda toprağa gireceğimiz ve sonundaki büyük buluşmayı yaşayacak olmamız.o zaman kimin ak kimin kara olduğu ortaya çıkacak.

Tabiki bir kısmı Silivri hapishanesinde volta ata ata akıllanacak

bir kısmıda numaradan hasta ayaklarına yatıp kendini elaalem rezi rüsva edecek

İnsan beyaz Türklere laf etmeden rengine bakmalı.. :)

roza_byk41310392412b69cc.jpg

Tabi bunları söylerken kızarıp bozarıyorsun. Kırmızı Türk oluyorsun.
Bu konuyu Türk ocağı rumuzlu birinin açması da ne enteresandır değil mi? Yazı alttan alttan Türklüğü yeriyor. Zaten şuradakiler de Türklüğü çoktan unutmuş kişiler değil mi?

Sizin gibileri iyi tanıyoruz artık. Atatürkçülüğü yermeye çalışmak için bütün değerlerinizi harcarsınız. (sanki var da)
Üstelikte kendini ele vermiş bu 5dksını vermediği yazısıyla.. Kendini tanıyor ve dışarıdan nasıl göründüğünü biliyor. Kelimelerin yerlerini değiştirip durmakla yazar olunmaz bu arada ;) bıktık da sizden.

İnsan beyaz Türklere laf etmeden rengine bakmalı.. :)

roza_byk41310392412b69cc.jpg

Tabi bunları söylerken kızarıp bozarıyorsun. Kırmızı Türk oluyorsun.
Bu konuyu Türk ocağı rumuzlu birinin açması da ne enteresandır değil mi? Yazı alttan alttan Türklüğü yeriyor. Zaten şuradakiler de Türklüğü çoktan unutmuş kişiler değil mi?

Sizin gibileri iyi tanıyoruz artık. Atatürkçülüğü yermeye çalışmak için bütün değerlerinizi harcarsınız. (sanki var da)
Üstelikte kendini ele vermiş bu 5dksını vermediği yazısıyla.. Kendini tanıyor ve dışarıdan nasıl göründüğünü biliyor. Kelimelerin yerlerini değiştirip durmakla yazar olunmaz bu arada ;) bıktık da sizden.

Öyleya rumuzu türk ocağı olan kişi bu ülkede türk unsuru olmayan, sistemle ters düşen herkese savaş açmalı, insanları dinlemeden onların üstünde bir güç unsuru teşkil etmeli bunun adınada Atatürkçülük demeli...

Aslında rumuzu türk ocağı olan şahıs Türk Milliyetçiliğine siz solculuk oynarken gönül vermişti. Görülmüştür ki milliyetçilik; Vatandaşın hür ve müreffeh, hak ve hukuk çerçevesinde yaşamasıdır. Oysaki siz dayatmacı, yasakçı bir faşizmden yanasınız.

Türkiye İran olmaz merak etmeyin.

Olsa olsa Osmanlı olur yeter ki tarihi ile inancı ile barışık olsun

Osmanlı olurmuş, Kolay değil o kadar bu Cumhuriyet kolay kurulmadı kolay da yıktırtmazlar.Bu Osmanlı masallarıyla kendilerini kandıranların karşısında Atatatürk var,onun ilkelerine bağlı gençliği var sayıları azaltılmaya çalışılsa da)

Yüksek gelir düzeyi, elit kurumlarda alınan eğitim ve prestijli bir kariyer nasıl oluyor da bu denli zavallı, ırkçı, ayrımcı bir sosyal tutumla sonuçlanabiliyor? 'Düştükleri şu hale bakın' diyeceğim, ama sanırım hep böyleydiler; cahil, yetersiz, dünyayı anlamaktan aciz...

Türkiye'nin herhangi bir yerinde sıradan bir mahalle veya köy kahvesine gidip 40 kişiyle konuşun; kesinlikle daha 'aydınlık', hoşgörülü, ılımlı ve demokratça cevaplar alırsınız. Halka tepeden bakan bu 'beyaz Türkler' halkın çok, ama çok gerisinde.

Kemalist beyaz Türklerin içler acısı durumunu bu cülelerden daha güzel hiç bir şey anlatamaz:)

konuya yönelik yorum yapınız birbirinize sataşacak yorumlardan kaçının

sonra uyarmadı demeyin..

yazılanlar tamamen iftira diycektim ilk başta ama bi anda kafama dank etti, bakın burda çok ilginç bir psikoloji yürütürsek şu sonuca varırız: bu yazılanlar aslında yazarın kendi düşünceleri, aslında türbanlılar ve kürtler hakkında kendisi böyle düşünüyor ve diyor ki kesin beyaz türkler bizim için böyle düşünüyor, yani tipik aşağılık psikolojisi. dinciler şunu bi türlü anlamadılar, kemalistler zengin mengin değildir bu bir, bizim gemiciklerimiz, yeşil holdinglerimiz yok, kemalistler orta sınıf memur sınıfıdır çoğunluk olarak, tipik gazete okuyan, yüksek tahsilli, iyi kötü geçinebilen kitledir. asıl zenginleri gemicikleri olanlara sorun. kemalistlerin zihnini okuyan bu yazı ise başta da yazdığım gibi sadece yazarın aşağılık psikolojisinin ve hayal gücünün ürünüdür, bi kere biz şunu anlatamadık bizim türbanlı kızlarla işimiz yok, bizim derdimiz türbanla. bizim kürtle de işimiz yok, bizim derdimiz kürtçüyle, pkk lıyla, dtp ile. ama artık açık konuşmak gerekirse ikisini ayırt edebilmek zor. kürtlerin büyük çoğunluğu pkk lı olunca, istediğin kadar hepimiz kardeşiz diye bağır inandırıcı olmuyor, sadece kemalistler mi kürtlere antipati besliyor sanki, halkın çoğunluğunda bırak antipatiyi nefret oluşuyor kürtlere karşı, bu işin sorumluluğunu beyaz türk gibi uydurma kavramlara atmak aymazlıktır. toplumda kürtlere karşı empati yapabilen, soğukkanlı davranabilen tek kitle gene de beyaz türk dediğin insanlardır bunu da böyle bil fetonun kalem müdürü.

Öyleya rumuzu türk ocağı olan kişi bu ülkede türk unsuru olmayan, sistemle ters düşen herkese savaş açmalı, insanları dinlemeden onların üstünde bir güç unsuru teşkil etmeli bunun adınada Atatürkçülük demeli...

Aslında rumuzu türk ocağı olan şahıs Türk Milliyetçiliğine siz solculuk oynarken gönül vermişti. Görülmüştür ki milliyetçilik; Vatandaşın hür ve müreffeh, hak ve hukuk çerçevesinde yaşamasıdır. Oysaki siz dayatmacı, yasakçı bir faşizmden yanasınız.

Dedim ya siz bayağı bir soyutlamışsın kendinizi bunlardan.
Yanınızda kürt devleti kurulsa ne olacak ki dersiniz..
Dünyanın da yeni modası oldu. İnsan hakları..
Her yerden pıstırdılar, soykırım dediler dinliyorsunuz. Kürt hakları dediler dinliyorsunuz.
Türk haklarını korurken Faşist olcam diye korkuyorsan zaten hiç kalkışma.
Anlatmaya çalıştığında Atatürk milliyetçiliğidir. İstersen tekrar bir aç göz gezdir.

Bu yazımı da ikili atışma değil de konuya cevap olarak değerlendirin.
Yazar bana cevap veremeyeceğine göre aynı çizgi de başkasını muhattap alıyorum sadece.

Ne olacak bu Fetullah dolmalarını bolca yiyen safların hali?

Niye Üzerine ALındın. Gocunuyormusun Yoksa. MisyonerLik FaaaLiyetLerini Kabul Ettiğini AnLamış OLduk. Sende HakLısın. Çağdaş Medeniyete ULaşmanın YoLunu ULu Önder ''Hristiyanlaşın'' dedide Biz mi Duymadık. Herşeyinizi İhanet; Geçmişinize İhanet, ULu Önder'e İhanet. AsLını İnkar Eden Nedir.? Bir Bakın BakaLım.

Geri