Nokia Telefonlara Format Atmak

MuH4mm3T

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Daha Önce Bir Çok Kez Verilmiş Bi Konu Ama Eskilerde Kalmış Olabilir Bu Nedenle Bir Daha Verilmesini Uygun Gördüm...

Soft Format ve Hard Format olmak üzere iki format seçeneği vardır...

Telefonunuz sürekli sistem hataları vermeye başladıysa yüklediğiniz programlardan dolayı veya başka bir sebepten dolayı sistem dosyaları zarar görmüştür...

Telefona format atarak ilk günkü haline geri döndürebiliriz.

Format attığınız zaman adından da belli olduğu gibi (FORMAT) telefondaki
tüm bilgileriniz gidecektir. Mesajlar rehber görüntüler videolar v.s. v.s.

Soft Format : Telefon normal konumdayken *#7370# kodunu tuşluyoruz.
Karşınıza Tüm orjinal telefon ayarları yüklensinmi telefon açılıp kapanacak diye bir uyarı gelecek evet seçip güvenlik kodunuzu giriyorsunuz ve ardından 2 dakika süren format işlemi başlamış oluyor.

Soft format tüm SYMBİAN yüklü Nokia telefonlarda çalışmaktadır...

Hard Format : Soft format atarak bir çözüme ulaşamadıysanız Hard format atarak %80 çözüme ulaşabilirsiniz...

Telefon KAPALI iken sırasıyla * 3 Yes ve Açma Kapama tuşuna 5 saniye süre ile basılı tutarak nokia yazısının gelmesi ile format işlemine başlayabilirsiniz...

Hard Format Nokia 6630,6600,6680,7610,3230,6260,6670,6620 N-70,N-90 modellerinda çalışmaktadır...

Önemli UYARI : Format işlemine başlamadan önce Pil Seviyesinin %80 olması gerekiyor... Format atmadan önce hafıza kartına şifre koyduysanız mutlaka kaldırın aksi takdirde hafıza kartınız kullanılamaz hale gelebilir...

PAyLaŞım TŞkLER...Bi yere kaydettim..Lazım olur diye :D

Benim tel suya düştükten sonra kafayı yemişti sürekli sistem hatası veriyordu.. geçen aylarda bunu gördüm bende yaptım
şarj da iken yapın, Formatting tam dolasıya kadar bekleyin kendisi kapanıp açılıyor.
aksi birşey yapmayın Flash a yazılırken bi işlem yaparsanız telefonunuza elveda deyin..

benim telefonum 6230i kardeş dediklerini yaptım ama olmadı nasıl bi yol izlemeliyim

teşekkürler bir yere not aldım belki ileride lasım olur...

payllasım ıcınsaol

soft format sıs ler ıcın dıon

hard format:Hard Format Nokia 6630,6600,6680,7610,3230,6260,6670,6620 N-70,N-90 modellerinda çalışmaktadır...
bunlar ıcın dıon benım tel bunların ıcnde degıl bn neyapacam tele acıl format atmam gerekte

Geri