Nokia Sertifika Dağıtım Merkezi...

AnaToLiaN

MeCCaH
Reaction score
0
Öncelikle arkadaşlar, nette benzer hizmeti veren bir çok muadil site bulmak mümkün ve imei numaranızı verip vermemek kendi kararınız. BEn size bu işin kolay yönünü göstercem ben burdan aldım gecen bir arkadasa aldım sorunsuz calısıyor...işlemleri yaptıktan 2 yada 3 gün sonra sertifanıza sahip oluyorsunuz...

Nasıl alındığına gelince:

Öncelikle http://isign.imobile.com.cn/ adresine giriyoruz ve sağ üstte bulunan kayıt butonuna tıklıyoruz.

mcer01.jpg

Daha sonra açılan sayfada kayıt bilgilerimizi dolduruyoruz.

mcer02.jpg

Kayıt işlemi bittikten sonra sertifika almak için soldaki yeşil butona tıklıyoruz.

mcer03.jpg

Açılan sayfaya telefonumuza ait imei kodunu giriyoruz.

mcer04.jpg

Kayıt işlemi bu kadar. Bundan sonra sertifikamızın çıkmasını bekliyoruz. Genel olarak 1 gün içerisinde sertifikamız hazırlanıyor. Sertifikayı indirebilmek için siteye tekrar giriyoruz.

http://isign.imobile.com.cn/

Daha sonra sol üsttte bulunan giriş butonuna tıklıyoruz.

mcer051.jpg

Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifremizi giriyoruz.

mcer052.jpg

Eğer sertifikamız hazır ise giriş yaptıktan sonra site bizi sertifikayı indirme sayfasına yönlendirecek. Eğer sertifikanız hazır ise aşağıdaki mesajı görecek ve sağ kısımdaki linke tıklayarak sertifikanızı bir zip dosyası halinde indireceksiniz.

mcer06.jpg

Zip dosyasından çıkan .cer ve . uzantılı dosyalar uygulamalarınızı sertifikalandırabilmeniz için gerekli dosyalar.

Gelelim sertifikalandırma işlemine...

http://symbiandev.cdtools.net/downloads/siscontents132.zip

linkine tıklayarak Sis Contents programını indiriyoruz. Zip dosyasından çıkardıktan sonra, extsis.exe dosyasını çalıştırıyoruz.
File/Open File menüsünden sertifilandıracağımız dosyayı seçiyoruz. Eğer uygulamamıza ait bir sertifika varsa örnek olarak aşağıdaki bölümdeki gibi görünecektir.

mc06.jpg

Eğer bir sertifika yoksa bu bölüm boş olacaktır. Uygulamayı sertifikalandırabilmek için
Tools/Sign Package menüsünden sertifika ekleme penceresini açıyoruz. Yukardan Pairs sekmesine tıklıyoruz.

mc07.jpg

Sağ kısımdan Certificate bölümünün yanında bulunan "Browse" butonuna tıklayarak indirdiğimiz .cer uzantılı dosyayı; Private bölümünün yanında bulunan "Browse" butonuna tıklayarak indirdiğimiz . uzantılı dosyayı seçiyoruz ve Aç butonuna tıklıyoruz. Profile Name Kısmına ise istediğimiz profil adı yazıyor ve "Add Profile" butonuna tıklıyoruz (Bu işlemi sadece bir kere yapacağız, bundan sonra programı açtığımızda buna gerek kalmayacak). Daha sonra üst kısımdan Package sekmesine tıklıyor ve sağ kısımda bulunan Signing profiles bölümünden az önce eklemiş olduğumuz profili seçiyor ve "Add signature" butonuna tıklıyoruz.

mc08.jpg

Bu işlemden sonra sol kısımda bulunan Signatures of selected component bölümüne sertifikanızın eklendiğini göreceksiniz. Pencereyi kapatarak çıkıyor ve File/Save As menüsünden sertifikalandırılmış programızı başka bir adla kaydediyoruz. Örneğin dosya adının sonuna "_signed" yazabilirsiniz İmobile.Com.Cn Sitesinden Sertifika Almak ve Uygulamalardaki Sertifika Problemini Çözmek

Biraz uzun ve zahmetli bir iş oldu fakat sertifika alma işleminin sadece bir kere olduğunu düşünürsek geriye pek birşey kalmıyor.

Herkese kolay gelsin...

BİR TEŞEKKÜR YETER....

hiç bisey olmadı kardes 5 gundur sertifika belkıyorum hala bişey yok

Geri