nikon d 60 body + Nikon AF 70-300 f lens

ugurhan07

New member
Reaction score
0
mrb arkadaşlar
daha önce hiç slr kullanmadığım için modellerde kararsızım
nikon d60 slr makine almayı düşünüyorum.herkes d80 öneriyor sitelerde ama bütcem uygun olmadığı için d60 almayı düşünüyorum. d60'ışu ana kadar en uygun olarak
gittigidiyorda d60'a 875 ytl body'e ise 735 ytl diyor

gittigidiyordan d60 body 735 ytl
eniyiteknoloji.com dan Nikon AF 70-300 f/4.5-6G Zoom Lens 188 ytl
bu şekilde nasıl iyimidir sizce?

Fiyat Performans olarak gayet iyi bir tercih,
ama daha önceki mesajlarımda da söyledim, eğer dış mekan çalışacaksan canon almanı tavsiye ederim... Nikon u bence model ve stüydo çalışacaksan kullanmaılısın; nikon Stüdyo çalışmalarında ( canon eos 5D ve 1D serisi hariç) canon a fark atar, ama olay dış mekan çekimlerine gelince durum tam tersi olur. Ayrıca ilerleyen zamanlarda ekipman alacak olursan ( lens, converter vs ) nikon ekipmanları canona göre farkedilir biçimde pahalıdır.

Marka body seçimininde bir karar kılarsan, ikinci el dslr alirken öncelikle o makinenin kaç bin pozlamada olduğunu kontrol et, lens yatağında problem varmı yada lensde (sensorde) sorun varmı;

basit bir örnek, ikinci el bir makine aldık Nikon D200, ancak 100ncü pozlamdan sonra merkezde sensor üzerinde kör nokta olduğunu anladık, malzeme iade hakkıda olmadığı için mal arkadaşın elinde patladı.... bu tür olaylara dikkat et ;)
Şimdiden hayırlı olsun

tşk

çok teşekkür ederim arkadaşım. iyi bir açıklama yapmışşsın şuan tamamen fikrim değişti. amacım dış mekan çekimleri idi. (nikonu daha önce vitrinlerde görüp çok hoşuma gitmişti ama makinenin görselliği pek önemli değil benim için ilk önce netice önemli) artık canon diyorum.

tşk.
ellerine sağlık.

Geri