NiaqaRa şeLaLesinin havadan qöRünümü...

sky

New member
Reaction score
0
Niagara Şelaleri Kuzey Amerika'nın doğusunda, ABD ile Kanada sınırı arasında, Niagara Nehri'nin üzerinde bulunur. 3 büyük şelaleden oluşur.Horseshoe(At nali) bunlarin en büyükleridir.American Falls ve Bridal Veils Fall diğer iki küçük şelalelerdir. Niagara Şelalesi'nden yarım dakikada 168,000 m³ su akar.[1] Kuzey Amerika'nin en büyük şelalesi olan Niagara, 10.000 yil once Kuzey Kutbu'ndan gelen buz kütlelerinin yol açtığı çöküntülerdir. Şelalenin çevresi Niagara Şelaleleri Parkidir ve kardeş şehirler olan Niagara Falls-Ontario ve Niagara Falls-New York tarafindan doğal koruma altindadir. Niagara isminin yerli dilindeki "Onguiaahra" (düz) kelimesinden geldiği sanılmaktadır. Nehir çevresindeki Nikola Tesla tarafından yapılan birkaç hidroelektrik santrali hem ABD hem Kanada için elektrik üretmektedir. Şelale çevresinde yapilabilecek aktiviteler, Niagara Parkindan büyük şelaleyi ve havaya uçan suların oluşturduğu gökkuşağını izlemek,şelalenin altina kadar ilerleyen bot gezilerine katılmak, ortası sınır kabul edilen Rainbow köprüsünden diğer ülkeye geçmek veya gümrüksüz mağazalardan alışveriş yapmaktır.

1-7.jpg

2-5.jpg

3-6.jpg

4-4.jpg

5-3.jpg

6-4.jpg

7-3.jpg

8-3.jpg

9-3.jpg

çok güzel görünüo saol sky :goz:

inşallah buralara gidebilirim cok merak ediyorum

bu ne yaw süper teşekkürler paylaştığın için

ellerin dert görmesin dostum, sanki gerçekten uçağın içinden orayı görmüş gibi olduk, emeğine teşekkürler.

ben bizzat gittim gordum gercekten mukemmel .müthiş bişi ... bide yanlışlıkla nehrin karşısına gectik amk. orası canada aldılar bizi gocmenlik birosuna bekle allah bekle ..sonrada amerikaya postaladılar ....gidip gorulmesi gereken bi yer bayılıcaksınız bide orda amerikalıdan cok hintli var amk. her tarafta hint muzihi vardı kara hintliler cirit atıyor

çok süper yaa... çok tşklr.

Geri