..::Neyin Sırrı::..

SıpA

уαşℓıℓαя νє ιнтιуαяℓαя
Reaction score
0
Birgün Hz.Muhammed kıyametin ne zamn kopacağı konusunda bir meraka kapılmış.Merakı o kada büyükmüş ki içi içini yiyormuş.Cebrail onun yanına gelmiş düşüncesini bildiğini ve fazla düşünmemesini sölmiş Hz.Muhammed bunun üzerine sırrı söylemesini istemiş.Cebrail Allah'tan bu izni almış ama tek bi şart varmış bu sırrı limseye söylemeyecektir bunu kabul etmiş ve Cebrail bu zamanı ona söylemiş.Ancak peygamber bile olsa bu kadar büyük bi sırrını Hz.Muhammed en güvendiği saibelerden birinden açmış(saibenin adını hatırlamıyorum)ve saibeye kimseye sölemesini yoksa Allah tarafından cezalandıracağını söylemiş.Saibe bu sırrı aylarca yıllarca saklamış ama artık yükü iice ağır gelmeye başlamış.bunun üzerine bataklığa gitmiş oraya kimse gelmezmiş büyük bi rahtlıkla bağıra bağıra haykırmış bu sırrı.bunu duyan kamışların içi erimiş toz olmuşlar. . .
neye her üflenişinde aslında bu sırrı sölermiş ama insan oğlu bunu hiçbi zaman anlayamayacaktır o ne kadar sölesede biz asla anlamayacağız.sesinin yanıklığı duruluğu ve saflığı bundan ileri gelir. . .

NoT:derste edebiyat hocam anlatmıştı inanmak yada inanmamak size kalmış lütfen yok saçma sapan yok olmaz böyle şey gibi yorum yapmayın sadece böle bi muhabbet geçti ve paylşamak istedim ii forumlar. . .

bence çok güzelmiş saçma sapanlıkla alakası yok kardeş ne saçma şeyler görüyoruz bu çok güzelmiş ellerine sağlık;)

hocam gerçek mi değil mi bilmiyorum ama gerçekten güzelmiş hikaye. bu arada dediğin gibi hemen akşam verdiğin için de sağol ;)

bende duydum bunu daha önce

ya yanlış hatırlamıyosam orada bi yerde bi sazlık oluşmuş ve o büyük irice , silindir gibi yapraklardan da bizim bildiğimiz ney yapılırmış . böyle bişey duymuştum ama acaba bu olayla mı ilgisi var yoksa başka bi olayla mı orasını bilemeyecem :)

Uzunefe' Alıntı:
ya yanlış hatırlamıyosam orada bi yerde bi sazlık oluşmuş ve o büyük irice , silindir gibi yapraklardan da bizim bildiğimiz ney yapılırmış . böyle bişey duymuştum ama acaba bu olayla mı ilgisi var yoksa başka bi olayla mı orasını bilemeyecem :)

ewt bununla ilgili ama orası zaten sazlıkmış o sazlıktan ney yaparlarmış ama bu hadise olduktan sora o sazlktan yapılan neylerin sesi inanılmaz esrarengiz bi şekilde deiğişmiş. . .

Benim duyduğum hikaye biraz farklı şöyle gelişiyor;
Peygamber efendimiz(S.A.V.)bir sırrını Hz.Ali'ye anlatır.Bu sır Hz.Ali'ye çok ağır gelir ve dayanamayıp bir kör kuyuya sırrı söyler.Sır o kadar büyüktür ki kuyunun suları taşar ve orada bu suyla yetişen sazlıklar yetişir.İşte o gün bugündür orada yetişen kamışlardan 'Hu' sesi çıkar ve peygamber efendimiz(S.A.V.)in Hz.Ali'ye verdiği sırrı ifşa eder,tabi anlayana.

Geri