New'den Özel Yılbaşı Hindisi Tarifi

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

Evet efendim bu gün sizlere bir yılbaşı klasiği olan fırında yılbaşı hindisinin tarifini

anlatacağım şimdi ilk olarak bu özel hindi tarifimiz için gerekli malzemelerimiz alalım > )

Malzemeler

1 adet hindi

10 adet arpacık soğan

1 adet defne yaprağı

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet domates

4 adet sivri biber

Tuz, karabiber, kırmızı biber

İç Pilav İçin:

2 su bardağı pirinç

2 doluca yemek kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 kuru soğan

200 gram kuzu ciğeri

2 çorba kaşığı kuş üzümü

3 su bardağı et suyu

Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz , şeker

Evet tamammıyız hanımlar , beyler aldık mı malzemeleri ? efendim duyamıyorum !

ha tamam aldık deniliyor peki öyleyse başlıyoruz haydi mutfaga öyleyse > )

Yemeğin Tarifini veriyorum not edin !

Öncelikle kasaptan , marketten biraz önce aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün. kısaca bıcı bıcı yaptırın rahmetli hindimiz son yolculuğuna doğru hazırlanmış olsun > ) espri kötüyse söyleyin efendim sileriz > ) !

Öncelikle Sosun Hazırlanışı ;

Sos için ayrı bir yerde soğanlarızı rendeleyin orta boy rende kullanırsanız daha iyi olur.

Ardından sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.

İçine 2 limon suyunu ilave edin.

Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.

Anladık mı efendim sosu yapabiliceksiniz sanırım peki devam edelim öyleyse > )

Şimdi hindimizin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletiyoruz bu da demek oluyor ki bu işi 30 aralıkta yani yarın yapmanız gerek çünkü hindimizin bu sos ile buzdolabında bir gün beklemesi şart > )

Neyse efendim sosun arta kalanını saklayın.

NOT : Bu sosla istediğiniz zaman hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz bunuda belirtmem de yarar var > )

İç pilavımızın yapılışı

Soğanı tereyağını fıstığı pembeleşinceye kadar pembiş yani > ) orta ateşte kavurun.

Ardından kuzu ciğeri ilave edip kavurmaya devam edin daha sonra su baharatları kuş üzümünü , şekeri ve tuzu ilave ederek bir süre daha kaynatıp pirinci ekleyin anladık mı efendim ?

Pirinç suyunu çektikten sonra karıştırıp ateşi kapatıp demlenmeye bırakın demlensin > )

Hindinin yapılışı

Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindimizi fırın tepsisine yerleştirin.

Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.

Orta ısılı 140 - 160 derece fırında 5 - 10 dk da bir kontrol ederek üzeri nar gibi kızarana dek hindimizi pişirin.

Efendim yılbaşı için hazırladığımız bu hindinin daha lezzetli olması için, mutlaka
tarifini verdiğim bu sosta bir gece bekletmeniz dediğim gibi çok önemli püf noktası bu.

Nar gibi kızarmış yılbaşı hindimizi fırından çıkarttıktan içini daha önce hazırlamış olduğumuz iç pilavla doldurun ve istediğiniz gibi servis edin.

Afiyet Olsun Hackhell Herkese İyi Yıllar > )

Off off offf, tesekkurler, bu sene bir hindi aldik afiyetle yiyecez insallah

Kimsenin Yılbaşında Ne Yiyeceği Kimseyi İlgilendirmez Eleştiri Hakkı da Vermez

Konu Dışı Mesajlar Silindi...

Hindi Bizi Bozar :durdurun

Geri