Network Şifreleme !

26berk

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar;

Çalıştığım şirkette şöyle bir şey yapmak istiyorum.Çalıştığım şirkette 50 tane bilgisayar var ve hepsi aynı ağ içerisinde.Ben bunlardan 5 tanesini farklı bir ağ içerisine alıp bu 5 tanesine diğer bilgisayarlardan ulaşılmamasını istiyorum.Ulaşmak istediği zaman şifre isteyecek.Ama bu 5 bilgisayar kendi aralarında şifresiz bağlantı kurabilecek ve diğer bilgisayarlara şifresiz ulaşabilecek.5 bilgisayarın kendi aralarında şifresiz birbirini görmemi istememin sebebi ise kullandığımız bir programın bu 5 bilgisayar içinde bulunan 1 ana bilgisayar üzerinden çalışması gerektiği içindir.Kalan 45 bilgisayar ne bu programa ulaşabilecek ne de programı kullanacak.Bu arada kullandığım sistem Xp Home Edition'dur.bunu xp home üzerinden nasıl yapabilirim?Ya da bu istediklerimi yapabilmek için hangi programı kullanabilirim arakdaşlar?teşekkür ederim...

dostum ilk önce senin bu dediklerini yapman için xp professional kurman laızm çünkü xp home editon ağ ortamları için yapılmış bir işletim sistemi değildir...

bi server alarak ve buna windows server 2003 kurarak ve active directory yapılandırmasıyla grup polileri olusturarak yapabilirsin

Geri