Netwoktan nasıl format atılır?

karalius

New member
Reaction score
0
Mehaba arkadaşlar,

Bitane 12" bilgisayarım var. DVD-rom u çalışmıyor. Harddiskide normal bilgisayarlara veya laptoplara gelmiyor. Girişleri ve boyutları standart dışı. Aynı şey dvd-rom içinde geçerli.

Bu bilgisayara format atmak zorundayım. Yardımcı olabilirmisiniz. Boot menüsünde network seçeneği var ama nasıl kullanılıyor bilmiyorum. Networktan format atmak mümkün mü?
Cevabınız evet se nasıl yaparım ??

Cevaplarınızı bekliyorm tşk...

NOT : XP, WIN7, VISTA fark etmez...

Tavsiyem bir usb bellek bulmak ve windows 7'yi usb bellek üzerinden kurman. Ağ üzerinden direkt işletim sistemi kurmanın mümkün olacağını düşünmüyorum en azından windows için. Çünkü windows kurulumlarında ağ hizmetleri çalışır olarak gelmiyor ki gelse bile çok basit sadece aktivasyon için ki o da işletim sistemi yüklemenin son aşamasında yani dediğim gibi olma ihtimali çok düşük. Ancak linux kurabilirsin ağ üzerinden. Ama usb üzerinden kurmak istersen aşağıdaki linkteki usb kurulu ile ilgili makaleyi inceleyebilirsin.

Windows 7'yi USB'den kurun - CHIP Online

Tavsiyem bir usb bellek bulmak ve windows 7'yi usb bellek üzerinden kurman. Ağ üzerinden direkt işletim sistemi kurmanın mümkün olacağını düşünmüyorum en azından windows için. Çünkü windows kurulumlarında ağ hizmetleri çalışır olarak gelmiyor ki gelse bile çok basit sadece aktivasyon için ki o da işletim sistemi yüklemenin son aşamasında yani dediğim gibi olma ihtimali çok düşük. Ancak linux kurabilirsin ağ üzerinden. Ama usb üzerinden kurmak istersen aşağıdaki linkteki usb kurulu ile ilgili makaleyi inceleyebilirsin.

Windows 7'yi USB'den kurun - CHIP Online

Teşekkürler yardımın için ama usb portlarımda bi sorun oldu kurulum yaparken bilgisayar bazen usb nin elektriğini kesiyor. O yüzden oan çok güvenemiyorum

Teşekkürler yardımın için ama usb portlarımda bi sorun oldu kurulum yaparken bilgisayar bazen usb nin elektriğini kesiyor. O yüzden oan çok güvenemiyorum

O zaman işin gerçekten çok zor uzun yollar var aslında ama meşagatli biraz sadece şunu sormak istiyorum sata ya da ide girişi varmı bilgisayarda?

Geri