Nette Kota Artış Sorunu

aNtiToXin

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar öncelikle konuyu buraya açtığım için özür dilerim fakat anlatacaklarımı dinleyince neden buraya açtığımı anlayacaksınız...
TTnetten kampanya modemlerinden aldım şu hem kablolu hem wireless olanlardan. 4 aydır kullanıyorum (kablolu olarak) fakat son 4 ayda kotam 12 GB larda geziniyor..
önce wireless hattıma giriyolar sandım fakat sağlam bi şifre koymama ve hatta wireless özelliklerini kapatmama rağmen geçen hafta kota sorgulattım 6 GB çıktı 2 gün önce sorgulattım 7 küsür çıktı az önce sorgulattım ve 9 küsür GB download gördüm.. konuyu ttnete ilettim bana modemimde trojen olabileceği söylendi...
allah aşkına söyleyin modemde trojen nasıl olur olursa nasıl silinir yada bi trojen bu kadar interneti sömürür mü ? işin tuhafı bilgisayarıma inen eden bi dosya da yok nereye gidiyo bu kadar download ? ? ?

modemde trojan olayını ilk kez duyuyorum
modeminden çok şüpheleniyorsan ;
modemini resetleyerek wırelless e şifre koyman gerek
ayrıca fırmware güncellemesi de yaparsan kafanda şüphe kalmaz..
kolay gelsin..

dediğin resetleme olayını geçen hafta yaptım ve şifre olarak bolca ascii kodu içeren kırılması imkansız bi şifre koydum fakat 1 haftadır durumda bi değişme olmadı maalesef kota gitmeye devam ediyor :(

wıreless şifreli ?
fırmware güncel ?
o zaman bu download neyin nesi ?
ev yada ofis bu pc yi senden başka kimler kullanır bunlara bak ?
sağlam bir keylogger le işlemleri görebilirsin...

walla bende anlamadım pc benim evimdeki pc daha yeni aldım 5 ay oldu olmadı üzerinde win7 yüklü işletim sistemi olarak ama 4 aydır yani bu modemi aldım alalı durum bu acaba modemden kaynaklanan bi durum olabilir mi ?

oke duruma açıklık kazandırdığınız için teşekkürler arkadaşlar yarın ilk iş bi telekomcuyu eve getirip enikonu hattı kontrol ettireyim ben... ilginiz için teşekkürler

pc ni kapat net ile ilişkisini tamamen kes.eğer modemin ışıkları deli gibi yanıyorsa bu birinin ağına bağlandığının göstergesidir.

modemde,markasına göre değişir,ağa bağlanan kişileri görebileceğin yer vardır.

ama bende tam bilemiyorum modemden modeme değişir.

ağına kim bağlanmış emin olmak istiyorsan cisco network magic yükle,orada anlık olarak ağına bağlananları görebilirsin.

zararlı da olabilir pc inde.

http://www.hackhell.com/security/69...ari-removal-tools-online-tarama-linkleri.html

yukardaki konuyu incele.

tavsiyem,kaspersky,gdata,emsisoft,avira boot cd lerini indir onlarla pc yi başlat ve tarat.

hacı belkı pc ın senden habersız guncelleme falan yapıodur...yada pc ne vırus gırmıs olup hep guncelleme yaptırıodur falan fılan olmaz mı???

hacı belkı pc ın senden habersız guncelleme falan yapıodur...yada pc ne vırus gırmıs olup hep guncelleme yaptırıodur falan fılan olmaz mı???

walla pc de bilgisayar oyunları ve kaspersky 2011 antivirüs var windows güncellemeleri kapalı bilgisayar oyunlarını oynarken zaten modemim kapalı oluyor kaldı ki onlar online oyunlar değil bu durumda güncelleme yapabilecek tek kaspersky kalıyo ki onun da kökü 12 GB tutmaz zaten
az önce eski bi kablşolu modem buldum zyxell wireless modemi çıkarttım kırıp attım :D allah sonumu hayır etsin bu arada ne kadar trojen temizleme programı varsa tek tek deniyorum şu ana kadar bişe çıkmadı wolf un verdiği konudan kaspersky removall tools u indiriyorum şu an bakalım bi de onu deneyecem hala bişe bulamazsa bekle beni ttnet canına okumaya geliyorum...

walla pc de bilgisayar oyunları ve kaspersky 2011 antivirüs var windows güncellemeleri kapalı bilgisayar oyunlarını oynarken zaten modemim kapalı oluyor kaldı ki onlar online oyunlar değil bu durumda güncelleme yapabilecek tek kaspersky kalıyo ki onun da kökü 12 GB tutmaz zaten
az önce eski bi kablşolu modem buldum zyxell wireless modemi çıkarttım kırıp attım :D allah sonumu hayır etsin bu arada ne kadar trojen temizleme programı varsa tek tek deniyorum şu ana kadar bişe çıkmadı wolf un verdiği konudan kaspersky removall tools u indiriyorum şu an bakalım bi de onu deneyecem hala bişe bulamazsa bekle beni ttnet canına okumaya geliyorum...

özellikle avira ve gdata boot cd lerini öneririm ama onları indirip cd ye yazıp pc yi o cd ile başlatman gerek.

windows başlamadan önce tararsa daha etkili bulur ve siler.

emsisoft u da deneyebilirsin ama onda direk indirip taratıyosun.

özellikle avira ve gdata boot cd lerini öneririm ama onları indirip cd ye yazıp pc yi o cd ile başlatman gerek.

windows başlamadan önce tararsa daha etkili bulur ve siler.

emsisoft u da deneyebilirsin ama onda direk indirip taratıyosun.

avirayı indirecem çok teşekkürler alaknız için

ttnet bu :D en iyisi sınırsız hiç bir şekilde kota aşımı olmuo :D

Modemde trajon olur mu olur.
Sonuçta linux kullanan bir minnacık bilgisayar.
İhtimal veriyormuyum hayır. En son düşünülecek şey.
Ama anlaması kolay akşam yatarken kotana bak. wirelessi kapat mümkünse anteni sök değilse antenin üzerine aliminyum folyo ile elektromanyetik kalkan yap yap.
Ertesi gün öodemi aç kapa nete gir kotana bak. bariz artış varsa ya hattına girmişlerdi yada modemde dedikleri gibi truva atı vardır (en düşük ihtimal bu ama )

Modemde trajon olur mu olur.
Sonuçta linux kullanan bir minnacık bilgisayar.
İhtimal veriyormuyum hayır. En son düşünülecek şey.
Ama anlaması kolay akşam yatarken kotana bak. wirelessi kapat mümkünse anteni sök değilse antenin üzerine aliminyum folyo ile elektromanyetik kalkan yap yap.
Ertesi gün öodemi aç kapa nete gir kotana bak. bariz artış varsa ya hattına girmişlerdi yada modemde dedikleri gibi truva atı vardır (en düşük ihtimal bu ama )

ttnet web sayfasına girip baktığınız kota miktarı o ana kadar kullandığınız kotayı göstermez, 5-6 saat öncekidir, zaten bunun böyle olduğunu ttnet bir yerde açıklıyor ama dikkatlerden kaçabiliyor, yani akşam kapatırken baktığınız kota 5-6 saat önceki oluyor ve sabah tekrar bakınca ttnet sizin akşam kullandıklarınızı geç kaydettiğinden sanki gece başkası kullanmış gibi görülebilir

modemde Turava atı hiç güleceğim yoktu :D bu adam tam bir dahi yahu :D teknolaji okadar gelişmedi daha modeme bulaşaçak kadar :D

Modemde trojen faln olmaz..
Ancak bı sekılde ag trafıgın yogundur..
Bunuda soyle kontrol et
Wireless e kes..ethernetle baglan..
yerel ag baglantında alınan ve gonderılen alanlarını kontrol et..
pc bostayken asırı bı artıs gorursen..pc formatla..

Eğer mozilla kullanıyorsan hızlı erişimdeki kayıt ettiğin sayfaları canlı olarak ayarladıysan ordan sürekli sayfalar güncellenir.Bi ara kotalıyken bendede vardı o sorun.Wiles modem olmamasına rağmen.Sınırsıza geç kurtul.

Arkadaşlar öncelikle dediğim gibi wireless modemimi iptal ettim yerine ethernet bağlantılı bi modem taktım son 1 ayda kota artışı gibi bi sorunum kalmadı dahası internet erişimimde gözle görülür bir hızlanma oldu... dün telekomdan yetkililerle görüştüm modemimde yine bi trojen olduğunda iddialılar :D bana önerileri modemimi kargo ile zyxell e gönderip incelettirmem oldu.. bakalım incelediklerinde bana ne gibi bi saçmalık anlatacaklar merakla bekliyorum... sonucu burada sizlerle paylaşırım... ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim...

Geri