netbook'a format atmak

erhansatun

New member
Reaction score
0
merhaba ... exper markalı bir netbokum var format istiyorum fakat cd sürücüsü yok bu nedenden dolayı usb den atmam gerek win to flash programı ile boot etmem gerek ve usb den başlatmam gerek fakat programdan gerekli işlemleri yapıyorum masaüsütü pc de deniyorum xp format işlemi oluyor fakat aynı şeyi netbokkta denediğimde ön yükleme yapmıyor siyah bir ekran geliyor imleç yanıp sönüyor böyle devam ediyor yardım edermisniz

win to flash la olmuyorsa usb den format kelimelerini google ye arattır pc dergisinin makalesi olacaktı ben öyle attım,dos ekranına ihtiyacın oluyor sadece,tarif etsem beceremem,o yüzden tüm sonuçları acelen yoksa yavaş yavaş oku ve araştır

merhaba ... exper markalı bir netbokum var format istiyorum fakat cd sürücüsü yok bu nedenden dolayı usb den atmam gerek win to flash programı ile boot etmem gerek ve usb den başlatmam gerek fakat programdan gerekli işlemleri yapıyorum masaüsütü pc de deniyorum xp format işlemi oluyor fakat aynı şeyi netbokkta denediğimde ön yükleme yapmıyor siyah bir ekran geliyor imleç yanıp sönüyor böyle devam ediyor yardım edermisniz

Boot menüden başlagıç olarak USB ayarlayın ön yükleme yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlayacak bu esnada tekrar boot menüden başlagıçı HDD olarak ayarlayın.. USB başlangıç olarak kaldığı sürüce tekrar tekrar ön yükleme yapacaktır..

Bunun haricinde USB 'den bağlanan optik sürücüler bulunmakta bu aygıtlardan temin edebilirseniz bu yolla da işletim sistemini USB ara birimli optik sürücü ile gerçekleştirebilirsiniz

işte sorunda orda terenova ön yükleme yapmıyor netbook fakat masaüstünde denediğimde yapıyor

Google amcamızı kullan deneyimli o viraderim şimdi netbooklarda kızaklama sistemi vardır kaydırırsın bios ayarlarından yapıcaksın bu işi kızakları aktif hale getirip res atıcaksın sorunun %100 çözülür usb den her zamn için her bilgisayarda format atılır yeter ki bios da ayarını bulabilelim istersen biosun seri numarasını programın adanı google arat ve boot işlemlerinin nasıl yapıldığını öğren ;)

Geri