Nero ile Kopyalama

Bankers

New member
Reaction score
0
Herkese Selam, Arkadaşlar, Bilgisayar konusunda yeni olduğum için bilemediğim bir konuyu sizlerden öğrenmek istedim.Sorunum şu: Bilgisayarımda "Nero 7 Ultra Edition" programı kurulu.Bir arkadaşım kendi Bilgisayarından USB belleğe Film Yükledi.Ben bu USB Bellekteki Filmi CD veya DVD'ye Nero'yu kullanarak nasıl kopyalayabilirim?Bu konuyu bilenler bana detaylı bir şekilde(Komutları adım adım anlatarak) anlaabilir mi? Bu işi Nero vs gibi programları kullanmadan Direkt olarak Windows ile yapabilir miyim? İlginize peşinen Teşekkür ederim.

istedigin film cd/dvd simi yapmak yoksa sadece filmi cd/dvd yemi atmak ?

nero-7-nero7-minik-full-indir-wwwasiadam.jpg

ozel olarak film cd si yapmak istersen ki film kucuk boyutta ise o zaman tum cd yi heba edersin ve film otomatik olarak .dat formatina cevrilir. menuden 'video CD yarat' seceneginden yapabilirsin...
Ama sadece filmi cd ye atayim olsun bitsin dersen menuden 'VeriCD si yarat' secenegini secersin.

Karar verdikten sonra yapman gerekenlerin kabacasi(sadece onemli olanlari) soyle:
1-ekranda 'EKLE' butonuna basip filmi oldugu yerden sec ve neronun analiz yapmasini bekle.
2-ileri botonuna bas ve CD/DVD yazma hizini sec(CD uzerinde yazan max hizin yarisini sec isini saglama al)
3-CD yazicini sec (orada birde image seklinde bir secenek vardir. onu yaparsan sanal cd olusturursun neyse konumuzla alkasi yok ama ufak bir not olsun:) )
4-Yazima karsi koru gibi bir secenek olmasi lazim. eger veri CD si olusturyorsan onu devre disi birak belki ilerde cd nin bos erleri baska veri atmak icin lazim olur =)
4-CD/DVD yak/yazdir dersi

ayrica Windows XP nin kendiliginden CD (dvd degil) yazma ozelligi vardir(neroda ki veri CD si yarat secenegi ile denk)
Bos cd yi tak. Bilgisayarimdan bos CD yi ac(G: F: gibi) ve yazdirmak istedigin dosayi oraya kopyala/yapistir yap daha sonra Bu verileri CD ye yazdir secenegini sec...

Bende Nero olmadigi icin hatirladigim sekilde anlatmaya calistim. umarim aciklayici olmustur...kolay gelsin

Sevgili 3mr, Herşey için çok Teşekkür ediyorum.Açıklaman çok güzel olmuş.Tarif ettiğin şekilde yaptım oldu.Bu kadar hızlı yanıt verdiğin için de ayrıca Teşekkür ediyorum.Sen ve Senin gibi yardımsever, paylaşımcı kardeşlerim sayesinde Bilgisayar Kültürüm inşallah gelişir.Sevgiyle kal.

Geri