snrylmz03
New member
- Reaction score
- 0
maçı izlerken bobodan böylesine bir ihanet beklemediğim için kırmızı kart pozisyonunun göründüğünden farklı olduğunu düşünüyordum..Beşiktaş aleyhine her pozisyonu envayi çeşit kameradan defalarca yayınlayan yayıncı kuruluş bu pozisyonun görüntülerini nedense tek bir kameradan yayınlamıştı bu pozisyondada akla karayı ayırt etmek bir hayli zordu..resimde görüldüğü gibi hakemimiz bu ikilinin dalaşmasını değil topu izliyor ve muhtemelen de pozisyondan sonra işkence görmüşçesine yüzünü gözünü tutarak çığlıklar atan insanlıktan nasibini alamamış ekremin düşüşüne değil çığlıklarına veriyor kırmızıyı..
kazım kanatta olaya bence güzel bir yorum yapmış:
Hatalar serisi
Hakemlikte kural şudur: Son yapılan değil, ilk yapılan hareket önemlidir. İşte bu nedenle Hakan Sivriservi affedilmez hakemlik hatası yapmıştır. Şöyle:
A-Beşiktaş ceza alanına yüklendiğinde topa hareketlenen Ekrem Ekşioğlu, arkadan sarılarak Bobo'yu ısrarla tuttu. Bobo ellerini kaldırıp yardımcı hakemden yardım istedi. İtme ve çekmenin adı penaltıdır.
B-Bobo baktı ki yardımcı "Devam" diyor. O da bu faullü markajdan kurtulmak için Ekşioğlu'nu önce itti; sonra da çok güçlü iterek (kasıtlı yumruk yok!) düşürdü. Bunun adı faul ve Bobo'ya sarı karttır. (F.Bahçe maçında oynamasın diye mi!)
Hakem Sivriservi'nin yanlış yorumu (yardımcı Orkun Aktaş'tan görüş bile almadı) maçın kaderini belirleyince bunları yazmak zorunda kaldım. Bilesiniz diye. Çünkü bugün medyadaki 4 hakem uzmanı (Çakar, Toroğlu, Tokat ve Yavuz) bu pozisyon için 4 ayrı görüş yazacaklar. Siz de "Ben kime inanacağım" diyeceksiniz. En iyisi bana inanın. Bu pozisyon ciddi bir hakem hatasıdır. (Maçtaki faul pozisyonlarındaki yorumlara bakın hakemin bu işi bilmediğini görürsünüz!)