nerde o eski bayramlar (haksızmıyım)

efsanesi

New member
Reaction score
0
nerde o eski bayramlar eskiden kapı kapı dolaşıp el öper dik şimdi site site dolasıp rep veya teşşekkür topluyoruz
eskiden her bayram büyüklerimiz ziyaret ederdik şimdi sms veya e-mail la kutluyoruz
günümüzde her şeye o kadar az vaktimiz var ki sevdiklerimizle vakit geçirmek için kullanmamız gereken vakitleri hep kendi zevklerimize ve hobilerimize harcıyorz
sevdiklerimizin doğum günlerini hatırlamıyor veya doğum günlerizin hatırlanmasısından yakınıyoruz herkezin cep telefonların da veya bilgisayarların 1kb lık hatırlatma yeri kaplarsak belki bir sms veya bir e-mail alıyoruz
tabi üyesi olduğumuz forum siteleri veya bankalrın , marketlerin e-mailları hariç
eski bayramları yaşatamıyor veya yaşamıyoruz neden böyle yozlaşıyoruz yada kim bizi böyle yozlaştırıyor anlamıyorum
anlayanınız var mı ?

okuduğunuz için teşekkür ediyorum

hayırlı ramazanlar

Haklısında kurbaga resmi bayramin onunu kesmis :)
Zaten oruc tutmadıgım zamanlar,bayramdan bısey anlamıyodum,Ramazan bayramının gercek tadını sımdı anlıyorum.

“Ramazan ayı... İnsanlar için hidayet olan ve doğru yolu ve (hak ile batılı birbirinden) ayıran apaçık belgeleri (kapsayan) Kur’an onda indirilmiştir. Öyleyse sizden kim bu aya şahit olursa artık onu tutsun. Kim hasta ya da yolculukta olursa, tutmadığı günler sayısınca diğer günlerde (tutsun). Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. (Bu kolaylık) sayıyı tamamlamanız ve sizi doğru yola (hidayete) ulaştırmasına karşılık Allah’ı büyük tanımanız içindir. Umulur ki şükredersiniz.”(Bakara, 185)”

çok dogru söylüyosun kardeşim nerde o eski bayramlar hep yakınıyoruz ama yakındıgımız bir şey için acaba ne kadar bir şeyler çabasındayız bilmiyoruz

Haklısında kurbaga resmi bayramin onunu kesmis :)
Zaten oruc tutmadıgım zamanlar,bayramdan bısey anlamıyodum,Ramazan bayramının gercek tadını sımdı anlıyorum.

“Ramazan ayı... İnsanlar için hidayet olan ve doğru yolu ve (hak ile batılı birbirinden) ayıran apaçık belgeleri (kapsayan) Kur’an onda indirilmiştir. Öyleyse sizden kim bu aya şahit olursa artık onu tutsun. Kim hasta ya da yolculukta olursa, tutmadığı günler sayısınca diğer günlerde (tutsun). Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. (Bu kolaylık) sayıyı tamamlamanız ve sizi doğru yola (hidayete) ulaştırmasına karşılık Allah’ı büyük tanımanız içindir. Umulur ki şükredersiniz.”(Bakara, 185)”

çok güzel bi hadis çok saol kardesim

eline sağlık mükemmel bir yazı olmuş.

hayatımızı kolaylaştıran herşey bizi hayattan uazaklaştırıyor.

Geri