Neden Rap Dinlerim ? Okumayan Kalmasın Kimi Kişilerin Tarzları...

-=C4ŠĦ=-

ΡŜίĶǾΡΛţ ЎАzãŗ
Reaction score
0
6ueqbh5.jpg

6tdu58g.jpg

Büyük şehrin hareketli yaşamını, yoğunluğunu, karmaşasını bire bir yansıtan kalabalık caddeyi adımlarken kulağa çalınan üç kelimelik soruyla bir anda duraklıyor insan. Aslında kelimeler tanıdık. Cadde köşelerini, parkları mesken tutan dilencilerden ve tinercilerden duymayan yoktur ‘Bir liran var mı?’ sualini. Fakat bir iki adım ötede giysileriyle, takılarıyla ve fırçayla sürülmüşçesine ağır makyajıyla baştan aşağı simsiyah, 15-16 yaşlarında bir genç kızın duruyor olması şaşkınlığı da beraberinde getiriyor. ‘Aynı fabrikadan çıkmışlar.’ hissini uyandıran birkaç arkadaşı da hemen yanında. Garip tarzlarıyla şehrin iğne atsan yere düşmez türünden caddesinde bile dikkat çekmeyi başaran bu gençler için ‘İstedikleri parayı versem mi, vermesem mi?’ ikilemini aşmaya çalışırken ‘Ne yapacaksınız bir lirayı?’ sorusunun cevabını aramak daha akıllıca geliyor bir anda. Gencecik ağızdan yüzsüzce ‘Alkole yardım’ sözünü duyduktan sonra yaşamların nasıl da daha başlamadan dibe vurduğuna ilk elden şahit oluyorsunuz. Sizden umduğunu bulamayan bu gençler, caddeden geçen diğer insanlara yöneliyor vakit kaybetmeden. 12. yüzyılda Latin sanatına tepki olarak ortaya çıkan gotik sanat akımının günümüzdeki özenti temsilcileri bu gençler. Varoşlardaki evlerinden çıkıp işlek caddelerde vakit öldürüyorlar. İçinden geldikleri kültürle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir hayat tarzını benimsiyorlar. Bu tarza ayak uydurmak için de trajikomik hallere bürünüyorlar.
Kalabalık caddelerin dikkat çeken simaları vardır. Kimi zaman bir çalgıcı, kimi zaman bir piyangocu kimi zaman da kendilerince performanslar sergileyen amatör sanatçılar. Tabii bir de caddenin müdavimi gençler. Gruplar halinde dolaşırlar, otururlar, müzik dinlerler, kendilerince bir hayat tarzı benimserler. Son dönemde cadde köşelerinde sıkça rastladığımız simsiyah görüntülü genç grupları da aynı türden. Yaşamın bunalım halini tercih eden bu gruplaşmanın diğerlerinden ayrılan yönü daha çok özenti duygusuyla gelişmesi. Büyüme döneminden kaynaklanan sorunlar, sosyal çevreyle sağlıklı iletişim kuramama, biraz da ilgisizlik ait olmadıkları bir kültürün peşinde koşturuyor bu gençleri. Yeni bir kimlik kazanmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken hem taviz veriyorlar hem de trajikomik durumlara düşüyorlar. Kısaca farklılıklarıyla dikkat çekmeye çalışan gençler son dönemde gotik olma çabasında. Fakat aileden gelen kültürü, hayat biçimini terk etmek o kadar kolay olmadığı için dikkat çeken kendileri değil de içine düştükleri garip atmosfer oluyor. Normalin çok çok dışında bir hayat için zoru seçiyorlar yani. Önce rengârenk giysilerinin hepsini çöpe atacaksın. Baştan aşağı simsiyah olacaksın. Tişörtünün üzerinde ahlaki değerlerle dalga geçen, biraz da müstehcen mesajların olsun. Mümkünse ayağına Converse geçireceksin. Orijinalini almaya paran yetmiyorsa dert etme. ‘Çakma’ diye tabir edilen taklitlerini çok rahat bulabilirsin demirbaşı olduğun cadde köşelerinde. Tenin esmer olsa da yüzünü pudrayla bembeyaz yapacaksın. En ağırından makyaj yapacaksın ki çekmek istediğin ilgiyi fazlasıyla bulasın. Deldirdiğin kaşına, dudağına, burnuna metal parçaları tutturacaksın. Eline de sigara. hiç düşürmemecesine. Ne çaldığını, ne söylendiğini anlamasan da adı sanı duyulmamış rock gruplarını dinleyeceksin. Bu arada muhakkak internetin olacak. İnsana, dünyaya, her şeye beslediğin nefreti, bütün kötü düşüncelerini üyesi olduğun karanlık sitelere boca edeceksin. Messenger, karamsar dünyanın dışa açılan penceresi olacak. ‘Kişisel bir ileti yazın’ kısmına bilmediğin İngilizcenle en koyusundan mesajlarını ekleyeceksin. Bir de tarihin en büyük felaketini yaşamış da hayata küsmüş izlenimi uyandıran fotoğrafını yerleştireceksin avatarına. İşte bu da en önemlisi. Somurtacaksın hep. Kazara gülersen hemen kendine geleceksin. Unutma ki herkes kötü. Her yer karanlık. Sen de bu karanlığın içinde kayıpsın. Bunalımdasın her an. Derslerin de kötü olacak. Ailenle aran zaten bozuk. Bin bir sıkıntıyla evini çekip çevirmeye çalışan annenle asgari ücretli baban seni hiç anlamayacak. Öyle varsayacaksın. Senin için varsa yoksa müzik ve kaldırımlarda oturup hayata boş verdiğin kırmızı saçlı arkadaşların olacak. Eh artık bunları yaptıysan sen de gotik özentisi olabilirsin. Tıpkı her akşam varoştaki evine giderken sokakları adımladığın taklit ayakkabıların gibi. Tıpkı sırf sen mutlu ol diye ailenin zar zor para biriktirip aldığı bilgisayarına taktığın korsan Amy Lee CD’si gibi.

İşte RAPci Olmanın Birçok Nedeni.....
alıntıdır...

Bu arada doğum günümü hatırlayan arkadaşlara Teşekkürler...Hackhell'de Girdiğim tek bölüm burası. Çünkü en saf burası kaldığı İçin diğer tarafa yorum yazmadım...

Rap son zamanlarda çok popüLer oLdu gencLer tarafından ergenlik çağındaki çocuklar özellikle çok tutuLdu.. =) uzun sürede bu popüLerlik devam edecek gibi.

Kardeşim Seni Seviorm İiki Doqdun :)
Ayrıca Neden Rap Bilio Musunz
Sizde Müzik Rock Bende Hayat Rap ;)
Bu Cümle Size Yeter Hade Selametle...

Yazdığın yazı güzel olmuş arkadaşım bravo. 2. kıtanın son satırlarındaki saçmalıkları daha öncede okumuştum.Miğde buLandırıcı.=).Amaçsız, cahil gençlerin o "Gothic" özenmeleri.. :) bu aslında gündeme alınmalı .. :D
Bende nefret ediyorum bu tiplerden. Özenen arkadaşlarımda var(dı), uyarmaya çalıştığımda genelde tepki alıyordum.bu yüzden kaybettiğim arkadaşlarımda olmuştu eskiden.. şimdi boş bi inşaatta kalıyo birisi :) ailesini terkettiğini duymuştum.umrumda değil artık..:D
Ama şimdi bunlar yüzünden rock, metal, ya da diğer müzik çeşitlerine laf atmamak lazım tabi. şahsen ben metalde dinlerim, rockta dinlerim, popta dinlerim.. insanın tek bi müzik üzerinde yoğunlaşmasıda saçma bence.. ama istediğimi veren genelde rap müzik olmuştur bu zamana kadar.

bu arada yanlış kişi değilse ilk resimdeki çocuğu tanıyorum :) ismini vermiyim ama eskiden bizle takılırdı, bizde Hiphop kültürüne takılırdık genelde, benden az Rap Mp3 Cd'si almadı i*ne :)

teo sana bişi derimde neyse : ))

rap iidir : ))

Öncelkle doğum günün kutlu olsun =)
...

Sonuçta herkesin bir tarzı var(ister kendi seçtiği için ister ortama uymak için) ve herkes bu tarzın dışında kalanları yerip duruyor,kendi desteklediğini üste çıkarmaya çalışıyor ki zaten bu yüzden sürtüşmeler meydana geliyor.

Sonuçta siyah giyinmiş rap sevenlere ters gelmiş..
insanlarla samimi olmamış ters gelmiş..
karamsar tavırları ters gelmiş.. vs vs çoğaltabiliriz..

Peki öteki taraftan, yani Rock ve Metal Tarzını benimsemiş olanların gözünden bakınca durum nası ?

Bol pantolonlar ??
Bandanalar ??
Dostum naber tripler??
Sarhoş gibi sallana sallana garip yürümeler ??

bu taraftan bakınca da bu gibi nedenlerden dolayı Rock kültürünü tercih etmemin nedenlerinden biri diyenler de var....

Binlerce insan varken , binlerce yaşam düzeyi ve şartı varken tek bir tarz benimsenilmesi olağandışı birşeydir..Her nekadar ters gelirse gelsin bu duruma alışmamız,kabullenmemiz gerekir..

Benimki seninkinden daha üstün,o niye yamuk yürüyo, bu adam niye simsiyah giyinmiş gibi çocukça tavırlar saçmadır..

Benim görüşlerimde bunlar.Umarım düşündüklerimi, başkalarına haksızlık etmeden sizlere aktarabilmeyi başarabilmişimdir..

İyi Forumlar..

SErc DAyi Bol Pantalon YK $apka Giymeden de Rap ile ugra$anlar vardir =))

Ben Mesela Amatör Capta YAzan Ve Saglam Rap dinleyicisi Oldugum HAlde Bol pantalon Babamdan Kalma Gibi gözüken Tshirt hayrani deilim =))

Rap her türlü ifade özgürünü barindiriyor bence Duygusal Rap Vatan Sevgisini anlatan Rap Romantik Rap diss Olarak Adlandirilan Ati$ma rap

Hayatin Her Tersliginde TErlseyebilecek Tek $arki Türü rap

Dogum günün Kutlu olsun ...

SErc DAyi Bol Pantalon YK $apka Giymeden de Rap ile ugra$anlar vardir =))
..

Aynı şekilde simsiyah giyinmeyen metalcilerde mevcut =) ama işte gel görki bu tarz eleştirmelerde daima göze batan taraflar ele alınır =) sorunda burdan kaynaklanıyo zaten..

ben bu tarz konulara girmeyi pek sevmem zaten bu şekilde yorum yaptığımda olmamıştı ama nedense gece gece buna yorum yazasım geldi =)

Ewet Arkada$Lar İstikLaL Caddesinde İ$e Giderken 15-16 Ya$ında PUNK'cıLar Aßi 1 Liran Varmı Diyor..

Sonrada Ak$am Üzeri CaLı$tığım Rock ßara GeLip ßira İçiyorLar..

KendiLerine ÖzeLLikLe GaLatasaray Lisesinin Yanındaki Yapı Kredi ßankasının Önünü Yada TüneL Tarafını Mekan SecerLer..

AsLında ßunLar Gothic DeqiL Daha Cok Punk Tayfası..

Kimse ßanı Rock'ı Sectim $unun için Rapi Sectim ßunun için Demesin..

Cünkü Yeni DinLeyenLerin ALayı Özenti..

Adam Teoman Kırac Korn SLipknot DinLiyorum Diyip Rock'cıyım Diye Geciniyor..

Whitesnake - iron maiden - Judas Priest - Deep PurpLe Kimdir ßiLmiyor..

Diqer Adam Ceza Eminem Usher 50Cent DinLiyorum Diyip Rap'ciyim Diye Geciniyor..

2pac Snoop Dmx Dr. Dre Kimdir ßiLmiyor..

Teo ßu Arada Sen we ßi Kaç isim Dı$ında Kimseden ßekLemezdim ßöyLe ßi Konu..

Yeni RapciLer we RockcıLar ALayınızdan Nefret Ediyorum..

ßen ßoL - Dü$ük PantoLon Giymiyorum , Küpe - Piercing - Hızma Takmıyorum , ßandana ßaqLamıyorum Siyah - ßeyaz Giyinmiyorum..

ALayınız ßenden Daha ii Rocker ve Rappersınız ßunuda Tartı$amam SizinLe..

Zamanında Cok Tartı$tım ßiLen ßiLir..

AsLında ßunLar Gothic DeqiL Daha Cok Punk Tayfası..

onlara sorsan tam olarak ne olduklarını bilebilirlermi acaba ? :durdurun

Kimse ßanı Rock'ı Sectim $unun için Rapi Sectim ßunun için Demesin..

Cünkü Yeni DinLeyenLerin ALayı Özenti..

Adam Teoman Kırac Korn SLipknot DinLiyorum Diyip Rock'cıyım Diye Geciniyor..

Whitesnake - iron maiden - Judas Priest - Deep PurpLe Kimdir ßiLmiyor..

İron Maiden ve Deep Purple biraz daha göz önünde ama Whitesnake ve Judas' tanımayan çok falza Rock & Metal Dinleyicisi(!) var...

Hatta abartarak bazı grupları şarkıları kulaklarına hafif geldiği için yani gümbür gümbür çalıp, söylemdikleri için klasikleşmiş parçaları,efsaneleşmiş grupları bu kategoride değerlendirmiyolar bile...

bende senin gibi yapıyordum..daha iyi biliyorsunz diyerek geçiyodum..
ama artık doldum taştım, bu konu açılınca dayanamadım patladım :vur

görüntü önemli değil ve kim isterse sevdiği türü de seçer dinler de,sevmediği müzik tarzından örnekleri vererek de kendini haklı görebilir. ama kadıköye ve özellikle istiklaldaki minik arkadaşları görünce ben kendimi daha iyi bir dinleyici görüyorum. deerparty arkadaşım duygularıma tercüman olmuş.. tool, slipknot,korn vs.vs dinlerler amaa bi yandan bu müziğin yapıtaşları olmuş büyük efsane grupları bilmezler(w.a.s.p,black sabbath,accept)

ben rapperım ama rock metal punk bunların hiç birine karşı iyi yada kötü bi duygu beslemiyorm ama bu özentiler bıktm artık adam iki rock parça dinliyo converse giyiyo rockerım diyo böle tiplerden nefret ediyorm ve böleleri insanları rocktan soğutuyo rapte de aynı şekilde ceza dinleyip rapperım diyenlerden nefret ediyorm.. 6 yıldır rap dinliyorm yanlızca 2 yıldır rapperım diyorm adamlar 1 ay dinliyo o da yanlızca ceza gelip rapperım diyo :/ bu özentiler iki tarafıda birbirnden soğutuyo bence..

Rock müziğini severim ancak özenti takımından dolayı biraz soğutuyor yazıdada geçiyor 15- 16 yaşındaki bebelerin kendilerine yapmadıkları kalmıyor

Öncelkle doğum günün kutlu olsun =)
...

Sonuçta herkesin bir tarzı var(ister kendi seçtiği için ister ortama uymak için) ve herkes bu tarzın dışında kalanları yerip duruyor,kendi desteklediğini üste çıkarmaya çalışıyor ki zaten bu yüzden sürtüşmeler meydana geliyor.

Sonuçta siyah giyinmiş rap sevenlere ters gelmiş..
insanlarla samimi olmamış ters gelmiş..
karamsar tavırları ters gelmiş.. vs vs çoğaltabiliriz..

Peki öteki taraftan, yani Rock ve Metal Tarzını benimsemiş olanların gözünden bakınca durum nası ?

Bol pantolonlar ??
Bandanalar ??
Dostum naber tripler??
Sarhoş gibi sallana sallana garip yürümeler ??

bu taraftan bakınca da bu gibi nedenlerden dolayı Rock kültürünü tercih etmemin nedenlerinden biri diyenler de var....

Binlerce insan varken , binlerce yaşam düzeyi ve şartı varken tek bir tarz benimsenilmesi olağandışı birşeydir..Her nekadar ters gelirse gelsin bu duruma alışmamız,kabullenmemiz gerekir..

Benimki seninkinden daha üstün,o niye yamuk yürüyo, bu adam niye simsiyah giyinmiş gibi çocukça tavırlar saçmadır..

Benim görüşlerimde bunlar.Umarım düşündüklerimi, başkalarına haksızlık etmeden sizlere aktarabilmeyi başarabilmişimdir..

İyi Forumlar..

Sana katılıyorum. Bu iki tane resim koyup rock cıları punk cıları yada metalcileri eleştirmek yanlış. Herkes kulağına güzel gelen müziği dinleyebilir herkesin müzik anlayışı farklıdır. Bilmem istiklal caddesinde para istiyolar falan demeyin Ankara Kızılay Dost kitap evinin önündeki rap cilerin hali de gözler önünde.. Sadece başkalarını eleştirmekle kalmayın biraz etrafınızada bakın...Giyim konusuna gelince; ben şahsen metalciyim siz dışardan baktığınızda bizi siyah giyinen etrafta kafa sallayan bağırıp cağırıp müzik yapan satanist tipler olarak görüyorsunuz. Doğru siyah giyiniyoruz ağır müzikler dinliyoruz ama sizinde giyim tarzınız ve müziğiniz ortada.. Düşük bel büyük beden bir pantolon üstüne bir forma kafaya bi bandana aynı ritimle şiir söyleyerek garip hareketler yapan bi topluluk... İnsan karşısındakini eleştirmeden önce kendi etrafına bakması gerektiğini düşünüyorum...!

Sana katılıyorum. Bu iki tane resim koyup rock cıları punk cıları yada metalcileri eleştirmek yanlış. Herkes kulağına güzel gelen müziği dinleyebilir herkesin müzik anlayışı farklıdır. Bilmem istiklal caddesinde para istiyolar falan demeyin Ankara Kızılay Dost kitap evinin önündeki rap cilerin hali de gözler önünde.. Sadece başkalarını eleştirmekle kalmayın biraz etrafınızada bakın...Giyim konusuna gelince; ben şahsen metalciyim siz dışardan baktığınızda bizi siyah giyinen etrafta kafa sallayan bağırıp cağırıp müzik yapan satanist tipler olarak görüyorsunuz. Doğru siyah giyiniyoruz ağır müzikler dinliyoruz ama sizinde giyim tarzınız ve müziğiniz ortada.. Düşük bel büyük beden bir pantolon üstüne bir forma kafaya bi bandana aynı ritimle şiir söyleyerek garip hareketler yapan bi topluluk... İnsan karşısındakini eleştirmeden önce kendi etrafına bakması gerektiğini düşünüyorum...!

Tartı$mıycam Diyorum Ama..

Ewet İstanbuL'un Gößeğinde 1 Ytl İstiyorLar.. DiLenciLerden Farkı Yok.. ßiz Neden CaLı$ıyoruz..?

DinLediğim ßi Kaç isimi Sayarmısın ßana..?

Ne Varmı$ RapciLerin Giyiminde Ve Müziğinde..?

siyah giyiniyoruz ağır müzikler dinliyoruz ama sizinde giyim tarzınız ve müziğiniz ortada.. Düşük bel büyük beden bir pantolon üstüne bir forma kafaya bi bandana aynı ritimle şiir söyleyerek garip hareketler yapan bi topluluk... İnsan karşısındakini eleştirmeden önce kendi etrafına bakması gerektiğini düşünüyorum...!

herkesin müzik dinleyiş tarzı farklı evet..

sizinde giyim tarzınız ve müziğiniz ortada derken ne demek istedin..ne varmış Rapcilerin tarzlarında..

bende Rap dinliorum..dinlemeye de devam edicem. ama sölediğin gibi büyük beden pantolon giymiorum..bandanam filanda yok..aynı ritimle şiirde sölemiorum.. kaşımda burnumdada herangi bişey yok :)

ne şimdi ben Rapci değilmiim :)

ki Taksim de para isteme konusu başıma gelmeseydi belki inanmasdım.. o kadar da değil derdim belki.. ama yaklaşık 3 hafta önce gördüm..tam yer olarak söleyemeyeceğim çünkü tam bilmiorum oraları..ama Taksim..bu nedir peki ??? ki tipleride senin Rapciler in tipleri dediğinden çok daha beter bi şekildeydi..

herkes kendi işine baksın..

ben bunlara gülüorum artık..

edit : oo sercinho yorum yapmışsın ilk kes yaw : p şimdi gördüm.. : p

Tartı$mıycam Diyorum Ama..

Ewet İstanbuL'un Gößeğinde 1 Ytl İstiyorLar.. DiLenciLerden Farkı Yok.. ßiz Neden CaLı$ıyoruz..?

DinLediğim ßi Kaç isimi Sayarmısın ßana..?

Ne Varmı$ RapciLerin Giyiminde Ve Müziğinde..?

Dinlediklerim: Nightwish, Children Of Bodom, Marduk, Dimmu Borgir, Behemoth, Dark Tranquillity, joe satriani vb.. tek sinyal cekenler metalciler punkcılar vs deil ankara da cok gordum ben rap ci sinyal ceken ...

herkesin müzik dinleyiş tarzı farklı evet..

sizinde giyim tarzınız ve müziğiniz ortada derken ne demek istedin..ne varmış Rapcilerin tarzlarında..

bende Rap dinliorum..dinlemeye de devam edicem. ama sölediğin gibi büyük beden pantolon giymiorum..bandanam filanda yok..aynı ritimle şiirde sölemiorum.. kaşımda burnumdada herangi bişey yok :)

ne şimdi ben Rapci değilmiim :)

ki Taksim de para isteme konusu başıma gelmeseydi belki inanmasdım.. o kadar da değil derdim belki.. ama yaklaşık 3 hafta önce gördüm..tam yer olarak söleyemeyeceğim çünkü tam bilmiorum oraları..ama Taksim..bu nedir peki ??? ki tipleride senin Rapciler in tipleri dediğinden çok daha beter bi şekildeydi..

herkes kendi işine baksın..

ben bunlara gülüorum artık..

edit : oo sercinho yorum yapmışsın ilk kes yaw : p şimdi gördüm.. : p

Ben bol giyinen bandana takan rapcidir demedim zaten ben metalciyim diye illa siyah giyinmemde gerekmiyor....
RAP in açılımı: Ritmic American Poem dir yani ritmik amerikan şiiri..ben metalciler sinyal cekmez falan demiyorum ! bikac grup sinyal cektiyse bunu butun metalcilere veya punkcılara yansıtamazsınız bende gordum rapci sinyal ceken ama ben butun rap dinleyenler sinyal ceker demiyorum

Geri