Neden kimse şu konuda bisey söylemiyor

cobby

New member
Reaction score
0
Linux te şu oyun oynanabilir denmiyor herkez program yüklenir falan diyor
Bir kişi gelip linuxte oyun hakkında yazı yazmamış
Sonuç olarak ben soruyorum Linux u seçen güzel insanlar Linux Parduste yada başkasında K.o Yada Silkroad gibi online oyun oynanıyormu ???:goz:

Oynaya bılırsın arkadasım lınıx yukledıgın zaman veya baska bı ısletım sıstemı bılgısayarın yada o9nlıne ozellıklerınden mahrum kalıcagını dusunuyrsan yanılırsın .Onlyn oyun harıc xpde oynadıgın oyunların bır cogunuda oynayabılrısın...

Oynaya bılırsın arkadasım lınıx yukledıgın zaman veya baska bı ısletım sıstemı bılgısayarın yada o9nlıne ozellıklerınden mahrum kalıcagını dusunuyrsan yanılırsın .Onlyn oyun harıc xpde oynadıgın oyunların bır cogunuda oynayabılrısın...

abı simdi cumlenın bası farklı cevap sonu farklı cevap sonuc n oluyor oynuyormuyum oynamıomuyum tam anamadım

arkadaşım eğer oyunun linux için farklı sürümü varsa kurar oynarsın ama win oyunlarının tamamını oynayamazsın oynayabildiklerinide emülatör yardımıyla oynadığın için windeki kadar yüksek bir performans alamazsın ama oynarsın. emülatör olarak cedega kullanabilirsin ama süre kısıtlamalıdır
wine da kullanabilirsin ücretsizdir ama cedega özellikle oyun için geliştirilmiş bir emülatördür ve birçok oyunu açar
cedeganın açabileceği oyunlara şu linkten bakabilirsin
http://games.cedega.com/gamesdb/

ha bide neden kimse bakmıyo demişsin çünkü linux kullananlar genelde bilgisayarı oyun için kullanmayan insanlardır :goz:

linuxda istediğin oyunu bir kaç ayar yaparak çok rahat oynayabilirsin. ister o oyunun windows versiyonu olsun ister linux versiyonu önemli değil. mesela bi online oyun olan wow'u oynayan bir çok insan biliyorum linux üzerinden. sonuçta açık kaynak kodlu olduğu için linux olmaz diye bir şey yok her şeyi yapabilirsin. sadece bazı şeyleri biraz araştırman kurcalaman gerekir

http://www.inndir.com/Wine-30084p.html

bunu indir kur windowsta calisan oyun program ne varsa istedigin sekilde kullan. linux ayarlariyla ugrasmana biziklamana gerek yok. hayirli olsun.

arkadaşım ayar falan yapmana gerek yok demişsin ama yok öyle bişi. ayar yapmasına gayet gerek var milleti kandırmayalım lütfen.. en azından ekran kartı için ayar yapması gerekecek o da en iyi ihtimallerle( ses kartının ayarlarının sorunsuz olduğunu varsayarak)

arkadaşım ayar falan yapmana gerek yok demişsin ama yok öyle bişi. ayar yapmasına gayet gerek var milleti kandırmayalım lütfen.. en azından ekran kartı için ayar yapması gerekecek o da en iyi ihtimallerle( ses kartının ayarlarının sorunsuz olduğunu varsayarak)

kimsenin kimseyi kandirdigi yok.bunu kurunca linuxun ayarlarini biziklamasi gerekmiyor. wine'ı yapilandiricak o kadar.sonra windowsta calisan bisey indirirken ontanimli olarak wine ile ac secenegi cikiyor. ne ekran karti ne ses kartindan bahsediyorsun linuxu kurdugunda guncellemede bunlarin suruculerini kendisi bulup kurup yapilandiriyor zaten. hadi guncellemede bulamasa kisitlanmis suruculere girip calistir dedigin zaman suruculerini bulup kurup yapilandiriyor yine calistiriyor.

[gelisi guzel ithamlarda bulunup germe ortami yanlis bisey varsa ve yanlis oldugundan eminsen dogru duzgun soyle. kandirmayalim falan filan diye karistirma. adami kandiricam nolcak elime ne gecicek. o yuzden birbirimizin asabini bozmamizin anlami yok dimi]

Oyun oynamak istersen KxMame eski atari salonu oyunlarını çalıştırır ve bayağı da keyiflidir. Ama ben arcade değil de 3D oyunlar oynayacağım dersen, şurası bir gerçek ki, Linux kullananlar oyunlar için kullanmıyorlar.

Ben açıkçası oyun oynamak için önceleri Windows'u sadece bu amaçla kullanıyordum. Tıpkı PS2 gibi, ama sonra gittim kendime PSP Slim aldım, Windows'u da sildim.

Cadega, Wine işini görürler. Linux demek uzun geceler sonucu başarıya ulaşmak demektir. Başarılar sana da!

kimsenin kimseyi kandirdigi yok.bunu kurunca linuxun ayarlarini biziklamasi gerekmiyor. wine'ı yapilandiricak o kadar.sonra windowsta calisan bisey indirirken ontanimli olarak wine ile ac secenegi cikiyor. ne ekran karti ne ses kartindan bahsediyorsun linuxu kurdugunda guncellemede bunlarin suruculerini kendisi bulup kurup yapilandiriyor zaten. hadi guncellemede bulamasa kisitlanmis suruculere girip calistir dedigin zaman suruculerini bulup kurup yapilandiriyor yine calistiriyor.

[gelisi guzel ithamlarda bulunup germe ortami yanlis bisey varsa ve yanlis oldugundan eminsen dogru duzgun soyle. kandirmayalim falan filan diye karistirma. adami kandiricam nolcak elime ne gecicek. o yuzden birbirimizin asabini bozmamizin anlami yok dimi]

kimsenin asabını bozmaya çalışmıyorum. biraz sert olmuş bir önceki yazım haklısın kususra bakma. ama hiç bir ayar yapmadan çalışmıyor oyunlar wine ile. örnek olarak age of empires 2 yi verebilirim oyunu kurduktan sonra direct draw hatası veriyor. ekran kartının son sürümüne güncellemen ve aynı zamanda wine'ın regeditine girip direct drawı ayarlaman gerekiyor.

kimsenin asabını bozmaya çalışmıyorum. biraz sert olmuş bir önceki yazım haklısın kususra bakma. ama hiç bir ayar yapmadan çalışmıyor oyunlar wine ile. örnek olarak age of empires 2 yi verebilirim oyunu kurduktan sonra direct draw hatası veriyor. ekran kartının son sürümüne güncellemen ve aynı zamanda wine'ın regeditine girip direct drawı ayarlaman gerekiyor.

iyi de ekran karti/ses karti vs ivir zivirlarin suruculerini zaten linux kurulur kurulmaz guncellemede yukluyor,yuklemediginde bile [or: ubuntu 7.10 nvidia fx 5500un surucuyu guncellemede yuklemiyor] "kisitlanmis suruculer"e girdigin zaman ekran kartinin kullanimda olmadigini gosterip "kullan" secenegini isaretlediginde surucusunu bulup yukluyor. simdiye kadar [onceki linux surumleri haric] surucu sorunu/ayari vs gibi bir durumla karsilasmadim. onun icin diyorum linuxun ayarlariyla oynanmasina gerek yok kendisi hallediyor diye. geriye kalan tek sey yuklendigi zaman wine'ı yapilandirmak. eger dedigin durum bazi oyunlara yonelik istisnai biseyse onun uzerinde tartismaya zaten gerek yok istisnalar kaidei bozmazmis. linux linux linux gerisi hikaye. vista biraz biseye benzemis ama yine de linuxa yaklasmasi zor. hele opensuse 10.3 le gunbur gumbur gelmisken... or. chip dergisinden bi baslik: "vistanin isi gercekten zor gorunuyor. opensuse 10.3 daha fazla ozellik iceriyor" :) eger varsa dedigin gibi sorunlar linux onu da halleder rahat olun:)

Bir Kere parduste değil Pardus da ikincisi Pardus siz windows cular gibi çoluk çocuk oyunu oynayın diye yapılmış salakça kodlar içeren bir sistem değildir.Oyun çok gerekli bir şey gibi gösteriyorsunuz yaa ben size en çok bu noktada açıyorum.Bilgisayar oyun alanı değildir.Oyun denilen şey resmen sacmalıktır.Ne işe yarar söyleyebilir misiniz.Sen gec yıllarca bilgisayarı oyuncak gibi gör ama onca yıla rağmen format bile atama ulan yuh artk bu ne yaa .Bırakın Pardus veya herhangi bir linux dağıtımında da oyun oynamayıverin.Burası geliştirici mekanı çoluk çocuk avutma merkezi değil.Hiç kimse üstüne alınmasın ama durum böyle.Şimdi bana sen hiç oyun oynamadın mı demeyim ben de oynadım ama manyak gibi değil adamın elinde 40-50 tane oyun cd si vardır.Format desen mal mal suratına bakar adamın.Linux desen aynı ....

hey yavrun hey millet ölmüş oyun diye ...Merak etmeyin öbür dünyada da sizle oynayacaklar.

ii de microsoft ile linux rakip firmalar microsoft elinden geldiğince kendi ürettiği oyunları programları vs.. başka firmalara kapatmaya calısır vede ayrıca linux'da oyun oynayamassın demıyorum ama linux da oynayacagın oyunlar biraz tehlikelidir anlıyana ;)

linuxte oyun oynamak sorunsuz şekilde gerçekleştirebilir fakat online oyunlarda ping sorunu çekebilirsin normal oyunlarda çok fazla kasılma sorunu yaşamıyor tabi bu kullandığın linux sistemi de önemli tabi

bu siteye kavga yakışmıyo lütfen hem adam nie kandırsınki seni

Geri