Neden Araba Tutar ?

Kopuk Dadı

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Görelim Mevlam Neyler / Neylerse Güzel Eyler!

arac_tutmasi_resim.gif

Araba yada deniz tutmasını madeni bir paranın iki ayrı yüzüne benzetebiliriz. Bunun sebebinin çok basit bir açıklaması var. Yolculuk esnasında beyin hissettiği ile gördüğünü uzlaştırmaya çalışmaktadır. Kulakta bulunan sıvı yokuş ve dönemeçlerde beyine vücudun hareket halinde olduğu işaretlerini gönderir. Arabada camdan dışarı yere baktığınızda beyin hareket halinde olduğunu algıladığı halde gözleriniz arabanın içinde hiçbir hareket görmemektedir.
Aynı şey gemide de geçerlidir. Denizdeki dalgalar beyne hareket halinde olunduğunu bildirse de gözler geminin içinde hareketsiz olduğunuzu görmektedir. İşte bu iletişimsizlik size araba yada deniz tutması olarak geri dönmektedir. Adrenalin gibi stres hormonları kalp atışlarını hızlandırıp terlemenize sebep olmaktadır. Mide kasları bu işaretlere bulantı şeklinde cevap verir. Eğer sorun çözülmezse kusabilirsiniz.

Bu bulantıya neyin sebep olduğunu bildiğimize göre durumu çözmemiz için yapacaklarımız çok basit. Arabada kitap okumak gibi hareketsiz bir şeye odaklanıp bakmayın. Camdan dışarı bakabilirsiniz. Eğer mümkünse ön tarafa oturup yola bakın. Böylece hem vücudunuz hem de gözleriniz hareketi hissedecektir. Beyne tamamlayıcı bilgiler gittikten sonra yolculuk işkence değil eğlence olacaktır!

ALıntı​

İlginçmiş emeğine sağlık yiğen :D

dadıcım bunun kesin çözümü ilaç almak. başka bir çaresi yok ne yazık ki.

eline, emeğine sağlık canım.

benide bazen tutar.ama genelde sakız çiğnerim.o zaman olmuyo çünkü:D

sende çiğne kopuk kusma heryeri iğrenç şey:p

arabalar hep tutmuştur hele o uzun yolculuklar yokmu öldürür beni saol kopukcum nedenini de örenmiş oldum

arabayı anladıkta bazılarıda ucagı batırıyor =)
onlar neden kopuk bacı =) bı arastır sie zahmet .... :p

beni çok tutuo yaa bazen okula giderken bile iniorum minibusten =(

eline saglık cnmm bi denim bu dediklerini =)

beni araßasızLık tutuyor ne yapmama Lazım ;)

haçan peni tutmayi ama güzel bir konidur..
Peyenidum Üstadım...Saol Allah razı oLsun....

Bizim okul gezisinde bir arkadaş,minibüsü durdurmayayım dedi,kapının penceresini açıp ordan kusmuştu bir güzel :D:D

teşekkürler bilgiler için eline saglık

saol kardes bizle paylaşdığın için.çok iii oldu

ufakken belediye otobüsüne binmiştim yolun ortasında otobüsün içine kusmuştum çok utanmıştım ilk durakda inip eve yayan gitmiştim hiç unutamıyom ::D:D:D:D:D:

Geri