Necla Kelek kimin basina bela?

Flash-Noob

New member
Reaction score
0
Bugün Mart ayinin Focus (Almanca) dergisi tesadüfen elime gecti, karistirirken Necla Kelek üzerine bir yazi yazmislar. Kadini emmede torpilliyorlar su Alman medyasi.
Necla Kelek tek tük tv lerde tartismalarda Alman yandasi ve Türklere karsi olarak cikiyordu ama okudugum Focus dergisindeki gibi bir tablo cizmemistim daha kafamda, esasinda o kadar tanimiyordum, tv de görsem bile kimligini kaybetmis birisi olarak kabul ediyordum.

Focus dergisindeki kendisini tanimlamasi böyle:

-Müslümanmis.
-Sekuler olarak yetismis.
-Soziologie okumus(Halkbilimleri gibi birsey)
-Kuran´i Allah kitabi degilde, siir ve sanat kitabi olarak degerlendiyor.
-Zaten Türkiye sekuler olarak yetisen cok Türk varmis onlarda onun gibi müslümanmis ve Kuran´i Allah´kelami veya yasama kurali degilde ancak bir sanat kitabi olarak degerlendiriyorlarmis. Dergide Almanlarin korkularini almak icin, "inanin Türklerin cogu benim gibi inaniyor, Kuran´in zamani gecmistir, güzel bir sanat degeri vardir o kadar" diyor.

Yav neden Türklerin karsisina hep sekuleri benimsedim diyenler cikip bizleri sirtimizdan vurmaya calisiyorlar? Kime alet oldugunu bu kisi biliyormu?
Ben hep derdim zaten "Bir Türk Islamdan uzaklasirsa, Türklügünüde birakir bayraginida" Böyle durumlar hep bunun altini cizip belgeliyor.

Gecen günlerde Almanyada icisleri bakanligi de maiziere yönetimi altinda dini diyalog ismiyle Müslümanlar birlikleriyle bulusulacakti, düsünün de maiziere kimi yandas olarak almis, Seyyran Ates und Necla Kelek.
Zaten bunlarin dialoglari batsin, dini dialog altinda neler yatiyor?
Birsürü sorular.

Geri