Ne oldu? Katsayı kalkınca renginiz mi soldu?

Çok rezil bir makale...

Böyle olunca eşitlik sağlamaya çalışılmıyor, imamhatipler normal insanların önüne geçirilmeye çalışılıyor. Rezalet burada başlıyor.

adi uzerinde imam ve hatip yetistirmek icin acilmictir o okul arkadasim doktor muhendis olacaksan gitmiceksin tabi ya ne guzel imam hatipli istedi yere gidecek sonunda gitsin bakim nereye kadar gidecek bu eml lerede tamamen farkli olmasi lazim sisteminki cikacak kalifiyeli elemanin kalitesi artsin sonucunda anadolunun kalitesi dusmez her yerde farkimiz belli ...

Bir sayfa önde yazmıştım,işin imam tarafı beni bağlamaz diye,ama eşitlik ve adalet isteyen bir ülkenin fertleri toplumu sınıflandıramaz.
Yani;
İmam hatip liseleri adı üzerindeki gibi imam yetiştirmemektedir.Sadece bir adım gerisinde dini bilgileri bizim bir adım önümüzden vermektedir.Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede kulaktan dolma bilgilerle din simsarcılığı yapılacağına,bu işi yerinde öğrenen kişiler tarafından topluma anlatılması daha faydalı olur.
Din bilgisinden yoksun ailelerin gerici-bağnaz yetiştirmektense bu okullardanda hakimler,savcılar,doktorlar çıkması illa ki şeriat getirecekleri anlamına mı gelmektedir.Yapmayın,etmeyin,
eğri oturup,doğru konuşalım.Türkiye'nin imam ihtiyacı bir yere kadar.Bundan sonrasında bu çocuklar ne kadar zeki olurlarsa olsunlar başka branşlara yönlendirilemiyorlarsa ne yapacaklar,tabii birilerine malzeme olacaklar:
_İmam hatip mezunu hırsızlık yaparken yakalandı !!!
Vurun yaftayı,olmaz.Olamaz...

Ayrıca bu hususun bir diğer yönü aile tarafı.Ailelerin eğitim seviyesi arttıkça çocuklarına seçme olanağı tanıma yüzdeleride artacaktır.Eskiden gönder sanat okuluna ,okuyamazsa bir mesleği olur yerine;
gönder sanat okuluna mühendisliğinin temeli atılır denmesi daha güzel değil mi?
Ayrıca bir milliyetçi olarak her ne kadar hoşlanmasamda hitabet yeteneği Erdoğan kadar iyi olan 1 tane lider göstersene !!!

Amacın hiç bir zaman bağcıyı dövmek olmadığı bilincine vardığımızda,aydınlık bir toplumun izlerini görmeye başlayacağımızı umut ediyorum.

Bir sayfa önde yazmıştım,işin imam tarafı beni bağlamaz diye,ama eşitlik ve adalet isteyen bir ülkenin fertleri toplumu sınıflandıramaz.
Yani;
İmam hatip liseleri adı üzerindeki gibi imam yetiştirmemektedir.Sadece bir adım gerisinde dini bilgileri bizim bir adım önümüzden vermektedir.Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede kulaktan dolma bilgilerle din simsarcılığı yapılacağına,bu işi yerinde öğrenen kişiler tarafından topluma anlatılması daha faydalı olur.
Din bilgisinden yoksun ailelerin gerici-bağnaz yetiştirmektense bu okullardanda hakimler,savcılar,doktorlar çıkması illa ki şeriat getirecekleri anlamına mı gelmektedir.Yapmayın,etmeyin,
eğri oturup,doğru konuşalım.Türkiye'nin imam ihtiyacı bir yere kadar.Bundan sonrasında bu çocuklar ne kadar zeki olurlarsa olsunlar başka branşlara yönlendirilemiyorlarsa ne yapacaklar,tabii birilerine malzeme olacaklar:
_İmam hatip mezunu hırsızlık yaparken yakalandı !!!
Vurun yaftayı,olmaz.Olamaz...

Ayrıca bu hususun bir diğer yönü aile tarafı.Ailelerin eğitim seviyesi arttıkça çocuklarına seçme olanağı tanıma yüzdeleride artacaktır.Eskiden gönder sanat okuluna ,okuyamazsa bir mesleği olur yerine;
gönder sanat okuluna mühendisliğinin temeli atılır denmesi daha güzel değil mi?
Ayrıca bir milliyetçi olarak her ne kadar hoşlanmasamda hitabet yeteneği Erdoğan kadar iyi olan 1 tane lider göstersene !!!

Amacın hiç bir zaman bağcıyı dövmek olmadığı bilincine vardığımızda,aydınlık bir toplumun izlerini görmeye başlayacağımızı umut ediyorum.

hangi eşitlikten bahsediyosun anlamadım

eşitlik dediğin şey bir kişi arabasıyla başka birine çarpar öldürür sonra o çarpan kişi başbakanın oğlu çıkar raporlar değişrtirilir ölen kişinin daha vücudu soğumadan knaları yıkanır ve başbakanın oğlu "bir şekilde" paçayı yırtar olayındaki gibi ölen zavallı vatandaşla başbakanın oğlunun eşitliği gibi birşey mi?

bu ülkede olan şeyler eşitlik ya da adalet duygusuyla yapılmıyor.

kapalı kapılar ardında ince hesaplarla yapılıyor.

amdem eşitlik diyorsun o zaman bu ülkede 20-30 milyon alevi yaşıyor. neden alevilikten sünni hanefi öğretisini işleyen din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde sadece 1-2 paragrafla geçiştiriliyor..

neden alevilerin kültürüne inanışlarına uygun bir okul açmıyor bu adil ve eşit hükümet ve ya devlet.

neden yılalrca bu ülkede hristiyan, musevi,yezidi,süryani şafi ve alevi çocuklara sünni hanefi mezhebinin inanışları öğretildi.

bunun neresi adil neresi eşit?

sen imama hatiplerde okuyan çocukların dini iyi bir şekilde öğrendikten sonra bağnaz olmayacağını savunuyorsan önce örnek gösterdiğin başbakana bir bak.

daha çnce söylediği ve söylemekte olduğu sözleri bi değerlendir.

bir de olaya şu yönden bakarsan sevinirim.

bir gün çocuğun olduğunda (ya da varsa) hastalanırsa hastaneye götürdüğünde sağlık meslek lisesinden mezun olmuş ve daha sonra tıp okumuş bir doktormu senin içini daha çok ferahlatır
yoksa torna tesfiye mezunu bir doktormu?

(kimseyi aşağılamak için söylemiyorum. kimse nem kapmasın)

Ne farkettiğini bana bir söyleyecek olan var mı acaba? Yani bir katsayı engeli mi sorun? Gene çalışan kazanır elması kızarır hesabı değil mi?

Bu bir fırsat eşitliği olacak hayırlısı bugünlerde duyduğum ülkem için ne iyi haberlerden biri

Ben Türkiyeden teknik lise mezunuyum bu sistemin mağduru olarak şuan yurt dışında mühendislik okuyorum

Kaynak: Vakit :durdurun

Analmıyorsunuz Di mi? Anadolu Lisesi İçin kasalım çalışalım yüksek puanla girelim, ama sonra meslek ve İmam hatipliler az puanla girdikleri yerden bizle aynı katsayıda çıksın?

Gerçekten Körsünüz ve Analmıyorsunuz.

Eşitlik Bu Değildir. Herkesin Aynı Katsayıda Olması.

Eşitlik Bi insanın emeğinin karşılığının aynı oranlarda verilmesidir. Anadolu Lisesindekiler Oraya girmek için çalıştı ve EMEK harcadı. O yüzden katsayısı yüksek olmalı.

Eğer İmam Hatipdeki Arkadaşlar birazcık çalışıp DİN AĞIRLIKLI Eğitim yerine Anaolu Lisesi Tercih etseler, ona çalışsalar zaten bunlar olmıcaktı.

Neyse Boşa Konuşuyorum Aslında.

Kafanızın Dikine Gidin.

Denizcim seni severim bilirsin ve bu yorumlarımı saldırı olarak algılama.

Kaynağa gülmüşsün seninle karşıt görüşte olan birininin senin görüşlerini yazan bir medya organını kaynak göstermesi zaten zordur , ayrıca bende anadolu lisesi çıkışlıyım ama hiçbir zaman ihl yada meslek liselerini tehdit olarak görmedim onlarında eşit katsayı almasını istedim hep.Demişssinki ben o kadar kasayım çalışayım onlar benle aynı katsayıya sahip olsun, bak kendin söylemişsin sen zamanında çalışıp anadolu lisesini kazanmışsın ve onların bi adım önünde yer almışssın , tekrar yapablirsin dostum tekrar aynısını össde de yapabilirsin korkma =)

hangi adaletten bahsettiğimi anlamayanlar için bir kaç link

hepsi tayyip erdoğanın "testis kanseri" olduktan sonra çürük raporu alıp sonrada baba olan oğlu ahmet burak erdoğanın yaptığı ve trt sanatçısın bir vatandaşın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgilidir.

bu insanlar çıkıpta haktan, adaletten, eşitlikten bahsetmesinler

http://ordubey.spaces.live.com/blog/cns!F8522025AEE10B09!1833.entry

http://www.bibilgi.com/Ahmet-Burak-Erdoğan

http://www.birgun.net/youth_index.php?news_code=1241047292&year=2009&month=04&day=30

http://www.denizhaber.com/HABER/3817/1/Basbakan'in-oglu-denizci-oldu.html

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=-43443

kaynakLara Bak. Emin ÇöLaşan, MuhaLif KöşeyazarLarı ve Onun Gemisi Var Diyen, Sırf KaraLama İçin AçıLmış Bir Site. Bu ÜLkede AdeLetsizLik SıraLamasında, SoL GörüşLüLer ve Onun Yardakçısı Darbe TaraftarLarı İLk Sırada GeLir.

AnLaşıLan Bu Katsayı UyguLamasının KaLdırıLamsı, Birilerinin Canını OLdukça Acıtmışa Benziyor.

hangi adaletten bahsettiğimi anlamayanlar için bir kaç link

hepsi tayyip erdoğanın "testis kanseri" olduktan sonra çürük raporu alıp sonrada baba olan oğlu ahmet burak erdoğanın yaptığı ve trt sanatçısın bir vatandaşın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgilidir.

bu insanlar çıkıpta haktan, adaletten, eşitlikten bahsetmesinler

Testis kanseri hakkında iki gram bilgini
Çölaşandan öğrenip kimseyi zan altında bırakma! Testis kanseri
hakkında, tedavisi, surveyi, rekürensi, mortalitesi,
sekeli, radyoterapiye cevabı hakkında biraz bilgi
edin de ondan sonra baba yorumları yap. Körü
körüne sırf Başbakanı karalıcam diye kendini rezil etme.

Bu olayın eşitlik olduğunu savunan zırcahiller varsa, son sınavların herhangi birinde çıkan din sorularına baksınlar, veya din kitaplarını okusunlar, bir de fen matematik kitaplarını okusunlar, görsünler bakalım eşit mi değil mi? Saçmalık yahu saçmalık... İmammış da hatipmiş... Hani böyle saçma sapan bir yasanın çıkacağı da aklıma hiç gelmezdi... Eşitlik adı altında yapılan dincileri kayırma operasyonu desek yeridir.

Öncelikle ne idüğü belirsiz makale benzeri şey son derece sığ çiğ ve rezil birşey.Zaten mensubu olduğu gazete den belli (her türlü yalanı takiyyeyi hiç utanmadan arlanmadan yazarlar ama sorun kendilerinden daha Müslümanı yoktur) Güya haksızlık giderilmişde eşitlik sağlanmışda falan filan.Siz kimi kandırıyorsunuz ya.Bu işin tamamen siyasi olduğunu niye söyleyemiyorsunuz ve hala ajite edebiyatına sarılıyorsunuz.Asıl eşitsizlik şimdi başladı.Kişi meslek lisesinden mezun olduktan sonra üniversiteyi kazanamasa bile hiç olmazsa tekniker olarak biyerlerde iş bulma imkanı var.(çünkü bir mesleği ve ünvanı var.)Peki düz liseden mezun olupta üniversiteyi kazanamayanlar ne yapıcak?Bir mesleği yok hiç bir işten anlamıyor vasıfsız bir eleman.Hadi açıklayın ne olcak?Daha önce dediğim gibi tamamen siyasi bir karar.Eğitim zaten kötüydü şimdi tam anlamıyla içine edildi.(bu arada dersane sahipleri de eminim ellerini ovuşturuyorlardır binlerce öğrencinin yine dersanelere koşacağı için.

Testis kanseri hakkında iki gram bilgini
Çölaşandan öğrenip kimseyi zan altında bırakma! Testis kanseri
hakkında, tedavisi, surveyi, rekürensi, mortalitesi,
sekeli, radyoterapiye cevabı hakkında biraz bilgi
edin de ondan sonra baba yorumları yap. Körü
körüne sırf Başbakanı karalıcam diye kendini rezil etme.

hastalıktan dolayı çürük raporu alan biri belirli aralılarla muayene edilip askerliğe uygunluğu kontrol edilir.

sence ahmet burak erdoğan gidip muayene olmuş mudur?

eğer sen testis kanseri hakkında çok şey biliyorsan söyle de öğrenelim.,

sadece başbakanı (aslında oğlunu) korumak üzere kendi inanmadığın şeyleri bile inanıyormuş gibi söyleme.

aslında bu olay burak erdoğanın testis kanseriyle bire bir alakalı şeyler değildir.

sadece adalettten bahseden insanların aslında adaleten nasıl bi haber olduklarıyla alakalıdır.

dinime söven müslüman olsa

türk atasözü

Arkadaşlar bu eğitimde birlik sistemi uygulanmadan yapılmış bir düzenlemedir ve tam anlamıyla fiyaskodur. Meslek Liselerinin yozlaşmış eğitimi öss de burada okuyan öğrenciler için bir fayda sağlamayacağı açık ve nettir. Ayrıca imam hatip liseleri derhal meslek liseleri bünyesine alınıp imam yetiştirme amacıyla kullanılmalıdır.

Bu bölümlere kız öğrenci alınmamalıdır; zira ben hiç rahibe misali "İmam(e)" görmedim. Bu okullarda amacından saptırılmamalıdır.

Gel gelelim lisedeki bozuklukların bir diğerine:

Anadolu liseleri oks puanının tm ağırlıklı puanları hesaplanarak öğrenci alımı yapmaktadır. Gelin görün ki anadolu liselerinde her yıl en fazla 1 tane tm sınıfı mezun olabilmektedir. Bu saçmalıkda durdurulmalıdır.

Anadolu liselerini normal liselerden ayıran takviyeli ve yüksek kredili ingilizce dersiyse ingilizce sınavı yapılmalıdır.

Fen liselerine gelince anadolu ve düz liselerden farklı olarak daha fazla fen ve matematik dersi almış olmaları onları zaten öss de kademelerce ileri atmaktadır. Sorun şu ki 81 ilde sadece 81 tane fen lisesi mevcut bulunmakta. Yani demem o ki kapağı buraya atanlar aldıkları eğitim itibariyle çokça ileri gitmiş bulunuyorlar. Bu eğitimde bir başka eşitsizlik demektir.

Meslek liselerine gelince görmüş oldukları eğitim direk mesleğe yöneliktir ve mesleğe yönelik dersleri uygulamalı ders şeklindedir. Oysa işin teorik kısmı pek göz önünde değildir. Bu yüzden öss onları inanılmaz kasacaktır. İşte yozlaşma buradan başlıyor.

Yetmiyor, orta öğretimde (lisede yani) müfradat uygulaması milli eğitimdeyken, sınav bambaşka bir kurum tarafından uygulanıyor. Ya sınav milli eğitimin olacak ya da müfradat ösymnin. Mantıksız gelmiyor mu?

Gelelim meselenin bir başka yüzüne; Sormadan edemeyeceğim. Neden imam hatip mezunu olanlar ateşli bir saadet partisi yada akp savunucusu oluyor. Neden hep zaman, vakit gibi gazeteler okuyor. Demek ki buralarda da bir takım oyunlar dönüyor. Ne yani Türkiye'de en doğru yolu ama en en en doğru yolu bu partiler mi savunuyor?

Onlar için öyle; çünkü bir din kisvesi altında yetiştiriliyorlar. Bunun siyasi anlamı çok yüksek. Bunları lütfen farkedelim.

Ayrıca yazının başlığına dikkat çekmek istiyorum. Ben bile yazarken bu kadar alaycı, küçümseyen, sanki intikam almışım ya da alacakmışım gibi bir başlık koymuyorum. Bence direk başlıktan kaybeden bir yazı. Kimse bu sorunları konuşmuyor. Yıkık bir sisteme, adaletsiz bir sisteme yamanan bu düzenlemeyi başımızın adalet tacı yapıyor.

Hani sistem fırlayıp Türkiye kalkınacaksa sırf bu sayade(!) bende savunurdum ama yok. Sistem yıkık dökük. Her yıl bir sınavda yarım milyondan fazla insan ölüyorken düşünülen bu şeyler çok saçma.

Sistem kendi doktorunu, avukatını, mühendisini yetiştirirken bir yandanda katilini, suçlusunu, serserisini yetiştiriyor bunun kimse farkında değil; herkes tutturmuş bir katsayı gidiyor. Bizde başımızdakilere güveniyoruz sistem düzelecekte sokakta gezen serseri takımı azalacak hepsi iş güç sahibi olacak olmasa bile hiç değilse canı sıkıldı diye adam dövmeyecek bir şeyler düşünecek diye hayal kuruyoruz.

Yazık arkadaşlar gerçekten yazık.

TEŞEKKÜR EDERİM.

hastalıktan dolayı çürük raporu alan biri belirli aralılarla muayene edilip askerliğe uygunluğu kontrol edilir.

sence ahmet burak erdoğan gidip muayene olmuş mudur?

eğer sen testis kanseri hakkında çok şey biliyorsan söyle de öğrenelim.,

sadece başbakanı (aslında oğlunu) korumak üzere kendi inanmadığın şeyleri bile inanıyormuş gibi söyleme.

aslında bu olay burak erdoğanın testis kanseriyle bire bir alakalı şeyler değildir.

sadece adalettten bahseden insanların aslında adaleten nasıl bi haber olduklarıyla alakalıdır.

dinime söven müslüman olsa

türk atasözü

Senin dininin ne olduğu bilmiyorum o yüzden merak etme
senin dinine sövemem...zaten benim dinim böyle birşeye müsade etmez.

Sencesiyle bencesiyle olacak işler değil bunlar. İftira ve çamur
at izi kalsın...yok öyle. Bir iddia atacaksan ortaya
destekleyeceksin. Bir - Çürük raporu aldıysa bunun sürekli
takibi askeriye tarafından yapılır. Şimdi askeriyeninin de
Erdoğan'ın oğlunu koruduğu söyle de biraz daha güleyim.
Oku da öğren, öğren de rezil olmaz. İki - bazı hastalıklar
kroniktir ve geri dönüşümü yoktur. Tanı aldıktan sonra tekrar
kontrolun ve askeriyete olan elverişliğin değerlendirilmesine
gerek yoktur. Konuyu başka yerlere çekmeye gerek yok.
YarSav başkanının sahte rapor düzenlediği kanıtlarıyla
ortaya çıktı..o zaman nerede saklanıyordun! Elinde bir kanıt yok,
papağan gibi birilerinin söylediklerini tekrar ediyorsun.

Bir yerlerden okuyup öğrenmeye çok meraklıysan açıp
okursun. Testis kanseri olan baba olabiliyor mu gibisinden
cahilce konuşmuşsun cevabım onaydı! Madem testis kanseri
hakkında çok bilgin yok neden yorum yaparsın? Madem elinde
belge yok neden sallamasyonla konuşursun?

Amacım senin gibi birisinin karşısında ne başbakanı
ne de oğlunu savunmaktır. Mesleğim gereği yanlış bilgiyi
insanların kafalarına kazımana karşıydı 'testis kanseri tanısı
alan birisinin çocukları olursa bilin ki onda testis kanseri yoktur'
zırvalamanı düzeltmek içindi.

Asıl konu, adalet kavramını kendine yediremeyenlerin, adaletin
yanındaymış gibi davranıp, yandaşlarını bir yerlere getirmeyen
adalete karşı koymaktır. Sorularıma cevap veremeyeceksen
hiç yazma. Senin gibi demagoji ile üste çıkmaya çalışanlarla
polemiğe girme niyetim yok.

İt ürür, kervan yürür...

üstteki üyeye

sen galiba anlak sorunu yaşıyorsun.

ben olayın adelet boyutundayım.

konu burda adalet

ama adalet dağıttığını savunan zatlar adaletsizliğin daniskasını yapmışlardır.

ve sen hala bunu anlamayarak rezilliğin daniskalığını yapmaktasın. (hani başbakan çevrecinin daniskasıydı ya ondan öğrendiniz herhalde)

adamın çocuğu birini ezicek arabayla ondan sonra çocuk düzmece tutanakla serbst kalacak ondan sonrada bu adam ben adalet dağıtıyorum diyecek.

bu da zırvalamanın daniskası

adamın biri gidecek benim ülkemi başka ülkelere dışişleri bakanı sıfatıyla şikayet edecek sonra bu adam bana adalet getirecek.

daniskanın daniskası

adamın biri çıkıp avusturalya radyosunda sayın öcalan aldığı kellerin hesabını ödüyor diyecek ve bu adam bana adalet getirecek

buna söyleyecek laf bulamıyorum

bunların adaleti olsa olsa kör gözlü olur.

ne anlatırsan ona inanır o adalet

Teşekkür ederim cevap yazdığın için..

Nitekim amacını gayet açık belli etmişsindir :D

Cevap vermekten ve yazdığın rezillikler hakkında yorum yapmaktan ziyade
sorular içinde boğulup her postunda ayrı bir saçmalık ile
açığını örtme çabasındasın..

Dediğim gibi..

İt ürüüüüür kervan yürür :D

Teşekkür ederim cevap yazdığın için..

Nitekim amacını gayet açık belli etmişsindir :D

Cevap vermekten ve yazdığın rezillikler hakkında yorum yapmaktan ziyade
sorular içinde boğulup her postunda ayrı bir saçmalık ile
açığını örtme çabasındasın..

Dediğim gibi..

İt ürüüüüür kervan yürür :D

senin niyetinde açıkça belli.

yazdığın mesajların düzeyi aslında senin düzeyini gösteriyor.

karşındakini eleştiremediğin zaman saldırmak senin ve senin gibilerin en iyi bildiğiniz şey.

amacın beni tahrik ederek sana sert sözler söylemem.

ama ben senin seviyene inecek kadar dalgıçlık bilmiyorum.

senin gibileri şikayet edip ceza aldırmaktan bıktım.bu mesajıda sadece ve sadece aslında konu söz söylemekse alasını yaparım ama seviyenize inmek istemediğim için şikayet ediyorum, şikayet etmesem böyle mesaj yazarım demek için yazıyorum. başkaca bir amacım yok

köpekler istedi diye atlar ölmez (romen atasözü)
Köpeklerin uluması bulutlara zarar vermez.(Arap Atasözü)

saygılar

Geri