Ne oldu? Katsayı kalkınca renginiz mi soldu?

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0
Ne oldu? Katsayı kalkınca renginiz mi soldu?

Adaletsizlik, haksızlık, çifte standart…

Ne denilirse denilsin, yıllarca yaşanan mağduriyetler katsayı zulmünü anlatmaya yetmez…

Ama geçtiğimiz günlerde yaşanan bir gelişme, umutların yeniden yeşermesini sağladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan öncülüğünde çok önemli bir gelişmeye imza atıldı. Özcan, 2010'da uygulanacak olan yeni sistemde üniversiteye girişlerde İmam Hatip ve Meslek liseliler için katsayı hesaplamasının bütün öğrencilere ‘eşit’ olarak uygulanacağını açıkladı.

Bu karar ile büyük bir hak ihlaline son verilirken, birileri yine rahatsızdı.

Eski YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, gelişmeyi yıllardır örselenmiş olan Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun tamamen ortadan kalkması olarak gördü. YÖK eski üyesi Bülent Serim değişikliğin acıya dönüşeceğini, faturayı da Türkiye’nin ödeyeceğini iddia etti. Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli YÖK’ün siyasal iktidarla özdeşleştiğini söyledi.
---------------------------

Gerilenlerden bir diğeri de TÜSİAD…

Birçok dernek ve iş adamının aksine, onlara göre, karar mesleki eğitimin sorunlarını ortadan kaldıramaz. İhtiyaç fazlası imam hatip liselerinin de kapatılması gerekir.

Ne açıklama ama…
---------------------------

Bu tarzda daha birçok yorum gündeme geldi. Aynı tipler yine sahnedeydi.

Çocuklarını İmam Hatip Lisesine ya da Meslek lisesine göndermeyecek
birçok kişinin bu haksızlığın kaldırılmasını desteklemesi de önemli bir gelişmeydi.

Bu gelişmelerin yanı sıra ben en çok Baykal’ın nasıl bir bomba patlatacağını merak ediyorum…

Doğru olan ne varsa, karşısında olduğu için, avukatlığa soyunur yine…

Millete yolacak saçta bırakmadı ama bu suskunluk iyiye alamet değil…

Karar ile ilgili konuşsunlar konuşmasına, içlerini de boşaltsınlar, ama özgürlüklerin ve adaletin önünü kesemesinler…
Buna da razıyız, yeter ki gölge etmesinler…

---------------------

YÖK’Ü hakkın iadesini gerçekleştirdiği, YÖK Başkanı Özcan’ı da bu iade de öncü olduğu için ayakta alkışlıyor, başarılarının devamını diliyorum.

Tüm İmam Hatip ve Meslek Liselilere gözünüz aydın diyorum.

İktidara, “adalet savarlara” karşı gardını iyi alması ricasında bulunuyorum.

Kendini yukarı mahalle ahalisinden görenlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, rahatsızlıklarından dolayı renkleri solduğu için, fazla gerilip sağlıklarına zarar vermemelerini öneriyorum.

Arzu ERDOĞRUL
VAKİT

k.http://www.habervaktim.com/yazar/16111/ne_oldu_katsayi_kalkinca_renginiz_mi_soldu_.html

Ya arkadaşım baştan sona okudumşu yazıyı

siyasetle serbest kürsüde tartısmakla ne alakası var bunun Baykalla

Varsa böyle bir haber eğitimle ilgili yerler var git oraya aç konuyu milleti bilgilendir

Niye siyasete alet ediyorsunuz böyle seyleri ben yazmaktan bıktım Uğraşacak bişe bulamıyormusunuz

kendini yukarı mahalle sananlar felan LAFA BAK BİRER SİLAH VERDE BİRBİRLERİNİ VURSUNLAR İMAM HATİPLİLERLE DİĞER OKULLARIN KAVGASI EKSİKTİ BU ÜLKEDE

Kaynak: Vakit :durdurun

Analmıyorsunuz Di mi? Anadolu Lisesi İçin kasalım çalışalım yüksek puanla girelim, ama sonra meslek ve İmam hatipliler az puanla girdikleri yerden bizle aynı katsayıda çıksın?

Gerçekten Körsünüz ve Analmıyorsunuz.

Eşitlik Bu Değildir. Herkesin Aynı Katsayıda Olması.

Eşitlik Bi insanın emeğinin karşılığının aynı oranlarda verilmesidir. Anadolu Lisesindekiler Oraya girmek için çalıştı ve EMEK harcadı. O yüzden katsayısı yüksek olmalı.

Eğer İmam Hatipdeki Arkadaşlar birazcık çalışıp DİN AĞIRLIKLI Eğitim yerine Anaolu Lisesi Tercih etseler, ona çalışsalar zaten bunlar olmıcaktı.

Neyse Boşa Konuşuyorum Aslında.

Kafanızın Dikine Gidin.

Hala anlayamadınız değil mi

zannediyorsunuz ki kat sayı farkı kalktı dimi

siz öyle zannedin

CHP nin arka bahcelerinden biris olan danıştay bunu iptal edecek

boşuna sevinmeyin

Analmıyorsunuz Di mi? Anadolu Lisesi İçin kasalım çalışalım yüksek puanla girelim, ama sonra meslek ve İmam hatipliler az puanla girdikleri yerden bizle aynı katsayıda çıksın?

Eşitlik Bi insanın emeğinin karşılığının aynı oranlarda verilmesidir. Anadolu Lisesindekiler Oraya girmek için çalıştı ve EMEK harcadı. O yüzden katsayısı yüksek olmalı.

Eğer İmam Hatipdeki Arkadaşlar birazcık çalışıp DİN AĞIRLIKLI Eğitim yerine Anaolu Lisesi Tercih etseler, ona çalışsalar zaten bunlar olmıcaktı.

Kafanızın Dikine Gidin.

İşin imam hatip tarafı beni ilgilendirmez.Bir meslek lisesi mezunu olarak konuşuyorum.Eskiden meslek liselerine daha fazla ek puan verirlerdi.Neden?İlgili alanında 3 yada 4 yıl okuduktan sonra önü açılsın diye.Çünk mühendis yada eğitmen olmak için temel atılmıştı.Örneğin teknik lise mezunu bir arkadaş 4 yıl boyunca elektriğin a sından z sine öğrenecek ve senin fen lisesi,anadolu lisesi elitliğin sonucu üniversiteye gidemeyecek!!!
Var mı üç kuruşa beş köfte.Hangisi daha çok hakeder mühendisliği?
Lisede iki devre görmekle mühendis olunmaz.Temelini atacaksın.Yoksa zaten ilkokul eğitimi veren bu üniversitelerden mezun olunca çok madara olursunuz.

Sonuna kadar meslek liselerine verilen yada verilecek olan katsayının arkasındayız.Tepeden inme meslek erbabı istemiyoruz.
Dediğim gibi imam tarafı beni bağlamaz.Onların hürmetine meslek liseleri faydalanıyor sadece.Yaş ve kuru misali.

Üstad bunların eml lerin durumundan haberleri yok. Ortalık iş bilmeyen mühendislik mezunu kaynıyor. türk sanayisi kalifiye eleman, teknik eleman sıkıntısı çekiyor 28 şubatın ağaları imam hatibe olan düşmanlıklarından eml lerin vede otomatikman türk sanayisininde ipini çektiler ama solcu kafa teknik ve sanayide ileri bir türkiye istemeyeceğinden habire ayak diremekte şimdide üçüncü köprüye muhalefete başladılar ortaçağ karanlığı car car etmeye devam etsin kervan yürüyecektir.

Kafanızın Dikine Gidin.

dikkat ettimde poseidon şu katsayısı meselesi oldu olalı hemen her mesajında dediğin tek cümle var ;'' biz eşşek gibi çalışalım onlar çalışmadan gelsin kazansın '' gibi cümlelerden en az 2-3 kez okudum senin mesajlarında.. şimdi bu söz sana ait bir söz benden değil onu bir kere söyleyelimde başımı ağrıtmaya kalkma hakaret ediliyorum diye.

gelelim konuya; işte seninde belirttiğin gibi ; senin çok çalışarak senin deyiminle eşek gibi çalışarak dersanelere giderek kazandığın o fen ve anadolu liselerine hiç çalışmadan ve dersane görmeden orak tarlasından ayağında lastik ayakkabıyla gelip seninle o hani süpper dersler gördüğün mat-fen gibi dersleri o gariban çocuklar haftada 2 saat matematik -2-3 satte fen fizik görerek( diğerleri meslek dersleri çünkü) senden daha çok puan alarak kazanıyorsa , benim sana diyeceğim şey;'' çok çalışmalısın çok, daha çok çalışmalısın kardeşim''

bu ülkenin evlatlarıda senin çalışarak zorla kazandığın okullara, çalışmaya imkan bile bulamadan zekasıyla çok rahat kazanabiliyorsa suç o çocuklarda değil, senin eğitimindedir yada hocalarındadır.. vaktini HH de fazla harcayacağına derslerine eğil bence, daha çok. boşuna sağa sola çamur atma..

Vay be Anadolu Lisesine girenlerin biraz
zeki olduğunu sanardım da aradan kaçanlar oluyormuş..

Şu senaryoyu kafalarınıza oturtturamıyorsunuz değil mi!!!

Bir baba, çocuğunun din eğitimini tam almış bir doktor veya mühendis
olmasını isteyemez mi? Anadolu lisesindeki din eğitimini yetersiz
bulup imam hatip'te, tüm standart lise derslerinin yanı sıra
din derslerini alması anadolu lisesindeki okuyan öğrencileri mi
daha zeki ve çalışkan kılar? Nitekim Fen Liselerini ve Anadolu Liselerini
tutturup da imam hatipe giden yok mu? Onları ayrı mı alalım?
Bunları geçtim - düşük puan almış meslek liseli öğrenciler.
Lise okurken adam oldular ve ÖSSye çalıştılar. Ama SBS'de iyi yapmış
birisi ÖSSye meslek lisesindekinin yarısı kadar çalışmayıp üniversiteye
gidebilmesi mi adalet? Ne biçim bir anlayış bu? Akay kavşağını
kapatan zihniyetin yolundamısınız yoksa elektrik trafolarını
irtica merkezi ilan edenlerden misiniz? Yoksa bilmediklerinden
korkanlardan mısınız? Hangi muz cumhuriyetinde yaşıyorsunuz!!

Yoksa daha "az çalışkan" ilan ettiklerinizden mi korkuyorsunuz?

Bu zihniyetle karşılaştıkça bu yasanın "akıllı" adamlar yetiştirmek
adına ne kadar gerekli olduğunun daha da farkına varıyorum! Allah
sizin mentalitenize sahip insanlardan bizi korusun!

dikkat ettimde poseidon şu katsayısı meselesi oldu olalı hemen her mesajında dediğin tek cümle var ;'' biz eşşek gibi çalışalım onlar çalışmadan gelsin kazansın '' gibi cümlelerden en az 2-3 kez okudum senin mesajlarında.. şimdi bu söz sana ait bir söz benden değil onu bir kere söyleyelimde başımı ağrıtmaya kalkma hakaret ediliyorum diye.

gelelim konuya; işte seninde belirttiğin gibi ; senin çok çalışarak senin deyiminle eşek gibi çalışarak dersanelere giderek kazandığın o fen ve anadolu liselerine hiç çalışmadan ve dersane görmeden orak tarlasından ayağında lastik ayakkabıyla gelip seninle o hani süpper dersler gördüğün mat-fen gibi dersleri o gariban çocuklar haftada 2 saat matematik -2-3 satte fen fizik görerek( diğerleri meslek dersleri çünkü) senden daha çok puan alarak kazanıyorsa , benim sana diyeceğim şey;'' çok çalışmalısın çok, daha çok çalışmalısın kardeşim''

bu ülkenin evlatlarıda senin çalışarak zorla kazandığın okullara, çalışmaya imkan bile bulamadan zekasıyla çok rahat kazanabiliyorsa suç o çocuklarda değil, senin eğitimindedir yada hocalarındadır.. vaktini HH de fazla harcayacağına derslerine eğil bence, daha çok. boşuna sağa sola çamur atma..

ya sen ne diyon?

anadolu diyon.

ben aslen malatyalıyım.

ve malatyanın darende ilçesinde büyüdüm sayılır.

Siz beğenmediğiniz kürtlerlede türklerlede arakdaşlık kurdum

ve hepsi isteseler çalışsalar benden başarılı insanlar

ama onlar katsayının düşmesini beklemeden OKS zamnında çalışarak Anadolu liselerine girmeye çalışıyorlar.

Çocukların derdi Katsayı değil ADAM olmak.

O küçümsediğiniz Kürtler var ya hani beğenmediğiniz Gitsinler ülkemizden dediğiniz.. Senden çok seviyo bu yurdu. Ve ne yapcağı9nı biliyo. İmam hatiple adam olunmaycağını da biliyo.

o Tarlada Ayağında lastik ayakkabıyla ne çok başarılı olan öğrenci var.. Katsayıyı bahene göstermeden.

Bırakın Sol'a Laf Atmayı.

Ayrıca HH de ne kadar nasıl vakit geçirceğim sadece beni ilgilendirir.

Sen Kendi İşine Bak.

O küçümsediğiniz Kürtler var ya hani beğenmediğiniz Gitsinler ülkemizden dediğiniz.. Senden çok seviyo bu yurdu. Ve ne yapcağı9nı biliyo. İmam hatiple adam olunmaycağını da biliyo.

Şuan Senin-Benim ÜLkemi Yöneten İnsan İmam Hatip Mezunu.
Ayrıca Beğenmediğimiz KürtLer Dağda.
Konu Katsayı Bence Başka YerLere Sıçratmanın Bir AnLamı Yok.

adi uzerinde imam ve hatip yetistirmek icin acilmictir o okul arkadasim doktor muhendis olacaksan gitmiceksin tabi ya ne guzel imam hatipli istedi yere gidecek sonunda gitsin bakim nereye kadar gidecek bu eml lerede tamamen farkli olmasi lazim sisteminki cikacak kalifiyeli elemanin kalitesi artsin sonucunda anadolunun kalitesi dusmez her yerde farkimiz belli ...

~SiLenT ScЯeaM~;4493881' Alıntı:
Şuan Senin-Benim ÜLkemi Yöneten İnsan İmam Hatip Mezunu.
Ayrıca Beğenmediğimiz KürtLer Dağda.
Konu Katsayı Bence Başka YerLere Sıçratmanın Bir AnLamı Yok.

Açtığın konuda bana gönderme yapmışsın dağdakiler kürt değil edebiyat yapma diye

Kafanızın Dikine Gidin.

Tmm işte onlarda ne kadar net yaparlarsa o kadar puan alacaklar ama be puan onların okuduğu yerle ilgili olmayacak.Sen eşitlikten ne anlıyosun bilmiyorum.

Açtığın konuda bana gönderme yapmışsın dağdakiler kürt değil edebiyat yapma diye

DağdakiLerin Arasında Kürt Yok Diye Birşey oLamaz.
ELbette İçLerinde KürtLerde Var Daha Öncede SöyLedim TahminLer %20-25 Civarında.
Ancak PKK'yı Dış GüçLerin BesLediğini Herkes BiLiyor.
Sen Bunu Bütün KürtLere MaL Ediyorsun.
KaLdı ki Birçok DoğuLu Arkadaşım Senden-Benden Daha Vatansever.

Konuyu Saptırmadan Devam EdeLim...

eşitLik diyenLerin eşitLik anlayışLarına hayran kaLdım :)
Allah'tan bunLar başa geçmemiş.

ŞöyLe düşüneLim..
Bir imam hatipLi öss de derece yapıyor ama yaptığı tercih beLLi iLahiyat..
Onun kontenjanı ne kadar 10 kişiden 1 i yerLeşiyor.
Ama düz Lise mezunu yaptı diyeLim imam hatipLi o kadar puanLa bir yere giremezken 60-70 puan eksiğiyLe onun giremediği yerLere giriyor.Hak mıdır bu ?

eşitLik ya tabi :)

ben bir meslek lisesi olarak bu katsayı yüzünden ne hale geldiğimi çok iyi biliyorum.Ne zman katsayı geldi:meslek liselerinin önü kesildi.Meslek liselilerin seviyesi düştü.10 senede össde sıfır çekenlerin sayısı bu yüzden arttı.Çoğu zaten meslek lisesi.Meslek lisesi için öss nedir.Zırva. Denemsine gireriz bee olmmmmm ! ne olcak '' denen bir durumdur.Zamanında doktor,mühendis çıkaran meslek lisesi.Daha kendi alanında bile ekpuanlı olarak öğrencisine üni. kazandıramaz hale geldi.bu sölediklerim imam hatip için değil.sırf imam hatip yüzünden bizim önümüzü kestilrt. seviyemizi düşürdüler. Ara eleman olmayınca ekonomi çöktü.işsizlik arttı.

Hala anlayamadınız değil mi

zannediyorsunuz ki kat sayı farkı kalktı dimi

siz öyle zannedin

CHP nin arka bahcelerinden biris olan danıştay bunu iptal edecek

boşuna sevinmeyin

neden hukuk size göre işledimi yalşasın adalette
hukuk istemediğiniz gibi işledimi chp nin arka bahçesi danıştay oluyo

danıştay senin demene göre hukuka aykırı karar veriyo

eğer danıştayın verdiği karar hukuka aykırıysa bir üst merciye şikayet edin

yok ... olmazzz...

siz napıyorsunuz

sizin sırtınızı sıvazlamayanı tu kaka ilan ediyorsunuz
birilerine yanmıyorsunuz

ama sizin sırtınızda siyam ikizi gibi dolaşan ve sizin istediğiniz yönde haksız hukuksuz karar verenleri ise hiç görmüyorsunuz

bu mudur hak, bu mudur adalet

hak derken 2 kere ve ya daha fazla düşünmek lazım

çünkü hak çok öncelikli ve önemli bir şey
ama siz işinize gelmeyince hak hukuk tanımıyorsunuz

işinize geldiği gibi yapıyor sonrada sizemi soracaktık diyorsunuz

ve birileri elindeki yetkiyi kullanıncada olmaz böyle yalakalık diyorsunuz

evet olmaz böyle

sizin yaptığınız gibi olmaz

herşeyin bir adabı var

Kafanızın Dikine Gidin.

daha bi şey eklemeye gerek yok sanırım

Geri