türk ocağı
serdengeçti
Ne oldu? Katsayı kalkınca renginiz mi soldu?
Adaletsizlik, haksızlık, çifte standart
Ne denilirse denilsin, yıllarca yaşanan mağduriyetler katsayı zulmünü anlatmaya yetmez
Ama geçtiğimiz günlerde yaşanan bir gelişme, umutların yeniden yeşermesini sağladı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan öncülüğünde çok önemli bir gelişmeye imza atıldı. Özcan, 2010'da uygulanacak olan yeni sistemde üniversiteye girişlerde İmam Hatip ve Meslek liseliler için katsayı hesaplamasının bütün öğrencilere eşit olarak uygulanacağını açıkladı.
Bu karar ile büyük bir hak ihlaline son verilirken, birileri yine rahatsızdı.
Eski YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, gelişmeyi yıllardır örselenmiş olan Tevhidi Tedrisat Kanununun tamamen ortadan kalkması olarak gördü. YÖK eski üyesi Bülent Serim değişikliğin acıya dönüşeceğini, faturayı da Türkiyenin ödeyeceğini iddia etti. Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli YÖKün siyasal iktidarla özdeşleştiğini söyledi.
---------------------------
Gerilenlerden bir diğeri de TÜSİAD
Birçok dernek ve iş adamının aksine, onlara göre, karar mesleki eğitimin sorunlarını ortadan kaldıramaz. İhtiyaç fazlası imam hatip liselerinin de kapatılması gerekir.
Ne açıklama ama
---------------------------
Bu tarzda daha birçok yorum gündeme geldi. Aynı tipler yine sahnedeydi.
Çocuklarını İmam Hatip Lisesine ya da Meslek lisesine göndermeyecek
birçok kişinin bu haksızlığın kaldırılmasını desteklemesi de önemli bir gelişmeydi.
Bu gelişmelerin yanı sıra ben en çok Baykalın nasıl bir bomba patlatacağını merak ediyorum
Doğru olan ne varsa, karşısında olduğu için, avukatlığa soyunur yine
Millete yolacak saçta bırakmadı ama bu suskunluk iyiye alamet değil
Karar ile ilgili konuşsunlar konuşmasına, içlerini de boşaltsınlar, ama özgürlüklerin ve adaletin önünü kesemesinler
Buna da razıyız, yeter ki gölge etmesinler
---------------------
YÖKÜ hakkın iadesini gerçekleştirdiği, YÖK Başkanı Özcanı da bu iade de öncü olduğu için ayakta alkışlıyor, başarılarının devamını diliyorum.
Tüm İmam Hatip ve Meslek Liselilere gözünüz aydın diyorum.
İktidara, adalet savarlara karşı gardını iyi alması ricasında bulunuyorum.
Kendini yukarı mahalle ahalisinden görenlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, rahatsızlıklarından dolayı renkleri solduğu için, fazla gerilip sağlıklarına zarar vermemelerini öneriyorum.
Arzu ERDOĞRUL
VAKİT
k.http://www.habervaktim.com/yazar/16111/ne_oldu_katsayi_kalkinca_renginiz_mi_soldu_.html