Ne Olacak Şimdi

admiral

New member
Reaction score
0

Galatasaray derbisi sonrası çıkan olaylara karıştıkları için tutuklanan iki kişi, Fenerbahçe taraftarı olmadıklarını söyledi. İki sanık da tahliye edilirken, gözler PFDK'nın verdiği 5 maçlık cezaya çevrildi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy’de oynanan sezonun son maçının ardından çıkan olaylarla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında, tutuklu 2 sanık Bilal Yakışan ve Hasan Cem Çiçek tahliye edildi. Fenerbahçe
yöneticileri Şekip Mosturoğlu, Yasemin Merçil, Deniz Tolga Aytöre ve Yalçın Haker’in de izlediği duruşma öncesi adliye önünde toplanan Fenerbahçe taraftarları, “Adalet” ve “Sevdamıza kilit vurulamaz” yazılı pankartlar açıp, slogan attı. İkisi tutuklu 10 sanığın yargılandığı, müşteki 18 polisin de hazır bulunduğu duruşmada çarpıcı bir
gelişme yaşandı. Tutuklu sanık Bilal Yakışan, stada gitmediğini belirterek, maçı yeğeniyle birlikte Barlar Sokağı’nda izlediğini söyledi.

Biri Galatasaray, diğeri Beşitaşlı

Yakışan, “Fenerbahçe taraftarı değil, Beşiktaşlı’yım. Olaylar çıktığında yeğenimi 5 polis darpetti. Polislere vurmamaları için yalvardım. Beni de kelepçeleyip, karakola götürdüler” savunmasını yaptı. Hasan Cem Çiçek de, stada gitmediğini kaydedip, “Maç bitiminden sonra çıkan olaylarda sıkılan gazdan etkilenerek benzin istasyonunun
yanındaki camiye kaçıp, olayların yatışmasını bekledim. Polisler bir kişiyi dövüyordu. ‘Yapmayın’ dedim, beni de gözaltına aldılar” ifadesini kullandı. Çiçek de Fenerbahçe taraftarı olmadığını belirtirken, avukatı, müvekkilinin Galatasaraylı olduğunu söyledi. Tutuksuz sanık Deniz Çelik de, Fenerbahçe taraftarı olmadığını, babasının
Fenerbahçeli olduğunu belirtti.

Koyu Fenerbahçeli başkomiser

Sanıklar Fenerbahçeli olmadıklarını söylerken, başkomiser Engin Keskin, “Ben de koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım” diyerek başladığı ifadesinde gazdan etkilenen kişileri benzin istasyonuna alarak, yüzlerini yıkamalarını sağladığını ancak bir süre sonra taraftarların kendilerine siteme başladığını, ardından saldırılar olduğunu belirtip,
şikayetçi olduğunu dile getirdi. Kadıköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi Heyeti, tutuklu sanıklar Bilal Yakışan ve Hasan Cem Çiçek hakkında, tutuklu kaldıkları süre ve delil karartma şüphesinin ortadan kalkması gerekçeleriyle tahliye kararı verip, duruşmayı erteledi. Sanıklardan üçünün Fenerbahçe taraftarı olmadığını söylemesi, taraftarlarının
çıkardığı olaylar nedeniyle Kanarya’ya verilen 5 maçlık cezayı da tartışılır hale getirdi.​

Geri