Ne Mutlu Türküm Diyene

GREAT İDEA

Banned
Reaction score
0
>Vatandas "Türk Osman"ın bir günü:
>
>Osman Bey, sabah saat 7.00'de Casio masa saatinin
>alarmiyla gözlerini açti. Puffy yorganini kaldirdi.
>
>Hugo Boss pijamalarini cikarip Adidas terliklerini giydi. >
>WC'ye ugradiktan sonra banyoya geçti.
>Clear sampuan ve Protex sabunuyla dusunu aldi.
>
>Colgate ile dislerini firçaladi. Rowenta ile
>saçlarini kuruttu. Bill's gömlegini ve Pierre Cardin takimini giydi.
Lipton çayini içti. Sony televizyonda medya özetlerini ve flash haberleri
izledi. Citizen kol saatine bakti. Aile fertlerine
>'çav' deyip Audi otomobiline bindi.
>Blaupunkt radyosunu açarak, rock müzigi buldu. >Agzina bir Polo seker
atti . Sehrin göbegindeki Mega
>Center'daki ofisine varinca, Fujitsu-siemens bilgisayarini
>çalistirdi. Microsoft Excel'e girdi.
>Ofisboy'dan Nescafe'sini istedi. Saat 10.00'a dogru açligini
>yatistirmak için Grissini yedi. Öglen Wimpy's Fast Food kafeteryaya
gitti.. Ayaküstü, Coca Cola ve hamburgeri mideye indirdi.
>
>Camel sigarasini yakip Star gazetesini karistirdi. >Aksam-üzeri is >çikisi
Image Bar'a ugrayip JB'sini yudumladi,
>sonra kösedeki Shopping Center'a ugradi... Esinin siparis
>ettigi Persil Supra deterjan, Ace çamasir suyu, Palmolive sampuan, Gala
tuvalet kagidi, Sprite gazoz ve Johnson kolonyayi alarak kasaya
yanasti.
>Bonus kartiyla faturayi ödedi. Hafta sonu esi Münevver'le
>Galleria'ya giden Osman Bey, Showroom'lar dolasip >Kinetix ayakkabi, Lee
Cooper blue jean satin aldi.
>Aksam evde bir gazetenin verdigi TV Guide'a göz atan Osman
>Bey, kanallar arasinda zapping yaparak, First Class,
>Top Secret, Paparazzi gibi programlar izledi. >Ayni anda Outdoor
dergisini karistirdi. Saat 22.00'ye dogru
>Show'da Türk dili üzerine panel basladi. Uykusu gelen Osman Bey,
>televizyonu kapatip yatak odasina geçerken, kendini mutlu hissetti. >
>"Ne mutlu Türk'üm diyene!" diye gerindi ve uyudu

saol kardeş bu bana mail gelmişti sonundada anlayana yazıodu ama ben anlammadım yaw :sigara:

Çoğumuz kendini zaten bu şekilde mutlu hissetmyormu zaten :(

Ortada yerli malı kalmadı anı oldu hepsi.

Paylaşımın için saol.

Kıssadan hisse anlayana ;)

İçimizdeki Osman beylere!..

Osman Bey diye bir Türk varmış... Bu da Osman Bey'in bir gün içinde başına gelenler dizisi ve sıralaması... Hepimiz birer Osman Bey'iz aslında... Siz de içinizdeki Osman Bey'i dışarı vurun bu yazıyı okuduktan sonra...
* * *
Sabah uyanan Osman Bey Puffy yorganını kaldırdı.
Hugo Boss pijamalarını çıkarıp Adidas terliklerini giydi.
WC 'ye uğradıktan sonra banyoya geçti.
Clear şampuan ve Protex sabunuyla duşunu aldı.
Colgate ile dişlerini fırçaladı.
Rowenta ile saçlarını kuruttu.
Bill's gömleğini ve Pierre Cardin takımını giydi.
Lipton çayını içti.
Sony televizyonda medya özetlerini ve flash haberleri izledi.
Citizen kol saatine baktı.
Aile fertlerine 'çav' deyip Hyundai otomobiline bindi.
Blaupunkt radyosunu açarak rock müziği buldu.
Ağzına bir Polo şeker attı.
Şehrin göbeğindeki Mega Center'daki ofisine varınca Fujitsu-Siemens bilgisayarını çalıştırdı.
Microsoft Excel'e girdi.
Ofisboy'dan nescafe'sini istedi.
Saat 10.00'a doğru açlığını yatıştırmak için grissini yedi.
Öğlen Wimpy's Fast Food Kafeterya'ya gitti.
Ayaküstü Coca Cola ve hamburgeri mideye indirdi.
Camel sigarasını yakıp Star gazetesini karıştırdı.
Akşam üzeri iş çıkışı Image Bar'a uğrayıp JB'sini yudumladı.
Sonra köşedeki shopping center'a ugradı.
Eşi Münevver Hanım'ın sipariş ettiği Persil Supra deterjan, Ace çamaşır suyu, Palmolive şampuan, Gala tuvalet kağıdı, Sprite gazoz ve Johnson kolonyayı alarak kasaya yanaştı, Bonus kartıyla faturayı ödedi.
Galleria'ya giden Osman Bey showroom'larda dolaşıp Kinetix ayakkabı, Lee Cooper blue jean satın aldı.
Akşam evde bir gazetenin verdiği TV Guide'a göz atan Osman Bey kanallar arasında zapping yaparak First Class, Top Secret, Paparazzi gibi programlar izledi.
Aynı anda Outdoor dergisini karıştırdı.
Saat 22.00'ye doğru Show'da Türk dili üzerine panel başladı.
Uykusu gelen Osman Bey televizyonu kapatıp yatak odasına geçerken kendini mutlu hissetti.
"Ne mutlu Türk'üm diyene!" diyerek gerindi ve uyudu.
Hala da uyuyor...
Ne zaman uyanacağı ise belli değil...

Alıntıdır...

bahsettiklerinin geneLi marka isimLeri ve bu markaLarı sanırım Türkçeleştiremeyiz..Kaldı ki kullanmama anlamında söylüyosan anadol otomobil üretti de Osman Ağa mı binmedi Ayşenur(!)?

Arkadaşım ben marka olsun veya olmasın sadece yazmak istedim. Sonuçta içinde marka olmayanlar da var. Hem belirtmek istediğim bunlar değil ki. Yabancı dilin içimize ne kadar girdiğini göstermekti amacım. Sanırım yanlış anlaşıldım. Ve unutmadan adımı doğru yazdığın için teşekkürler...

Türkçemizle alakalı açtığın konuya güzel bii örnek..Ama bunlar biraz fazla basit görünümlü gerçekte yaşadığıklarımıza göre...Neyse Emeğe saygı.Paylaşım için saolasın...

rock müziği buldu....
bu konu hımm...
ya benim ruhumu rock müzği okşuyor...ancak Türk musikisine değer vermediğim anlamına gelmez...
ancak şurada duralım wc ye gidiyim,fast food (annem ekmek arası köfte için bile bu sözü söylüyor)vb.yabancılaşmaya karşıyım...
Türkçe rock dinlerim,çalarım söylerim...saz çalamıyorsam zorlamanın ne anlamı var ki(çalıyorum o ayrı)

Of yaaa neden kimse anlamıyor? Ben orada dinlemeyin ya da şöyle böyle şeyler yapmayın demiyorum ki. Ben de dinliyorum, dinlemiyor değilim. Sadece dikkat edin! Yukarıda da yazdım, yine söylüyorum. Yabancı kelimelerin içimize ne kadar girdiğini görün diye bu yazdıklarım, yoksa "Yok efendim şunu yapmayın, yok efendim bunu yapmayın!" demiyorum ki ben... :(:(:(:( Aşk olsun size ya...

paylaşımın için sağol ayşenur.
bu konularda sana katılıyorum. ne yazık ki artık türkçe konuşmayı sıradanlık olarak görmeye başlayan bir grup kesim var. herkesin ağzında: ok, bye. tamama hoşçakala ne oldu.

arkadaslar bu zamana kadar sustum ama artık konusucam nedense bı bayan konu acınca neden kendı kafanızdan yada konuya aıt olmuyan cumleler kurup konuyu rezıl edısonuz ben bunu anlamıyorum burda bı bayan konu acmıs konuyu ıyı okuyum bı cevap verın okumadan bosa yorum yapıyosunuz kafam atıyo

sonic' Alıntı:
arkadaslar bu zamana kadar sustum ama artık konusucam nedense bı bayan konu acınca neden kendı kafanızdan yada konuya aıt olmuyan cumleler kurup konuyu rezıl edısonuz ben bunu anlamıyorum burda bı bayan konu acmıs konuyu ıyı okuyum bı cevap verın okumadan bosa yorum yapıyosunuz kafam atıyo

Destek verdiğin için çok teşekkür ederim... Çok sağ ol arkadaşım...

Turkcenin yabancılaşması hoş degil katılıyorum ama
bu yazıda postmodern sanatı kullanılmış ki son zamanlarda yeni yazarlarımız sıkca kullanıyorlar.
yalnız postmodernin sanat olup olmadıgı hala tartısılıyor.
destekleyenlerde var desteklemeyenlerde...
ama dedigim gibi maalesef gunumuz yazarları "populer" oldugunu dusunerek postmodern sanatını kullanıyorlar.buda Turkcemiz için hiç iyi degil.

Anlaşılmak için çığlık atmam mı gerekiyor??? Neden yazdığım yazının amacına değil de şekline takılıyorsunuz??? Hep bu şekilcilik değil mi zaten bizi bu hale getiren??? Offf ya offf!!! :(:(:(

Güzel bir örneklem bizim hayatımız için.Sürekli yabancı marka kullanıp akabinde "Ne Mutlu Türküm Diyene" diyen çok insan var.Tabii insanın fikri ne ise zikri de o olmalıdır gerçeğinden yola çıkarsak Türk Malı kullanmaya özen göstermeliyiz bence.

Şahsen benim evimdeki elektronik aletlerin ve kıyafetlerin %90 ı Türk Malıdır.Tavsiye ederim en azından ulusal ekonomimize bir katkı olur.

Geri