Ne Mutlu O Erlere

snıper

New member
Reaction score
0
Onlar, ne ticaret ne de alış-verişin kendilerini Allah’ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekât vermekten alıkoyamadığı insanlardır. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar. Nur suresi 37

Allah a hamd ve sena ile başlar bir ömür boyu nefesimin yettiğince ona şükreder sonra nefsimin azgınlığından ona sığınır ve tövbenin kamçısıyla günahtan uyuşmuş kalbimin sızısıyla Peygamberimiz sav efendimize salat ve selam ederim.

Ramazan ayında kursağımızda tıkılan lokmalar vardı, Afrika’yı gördüğümüz her saniye kalbimize saplanan bir hançerin sızıydı ve günler geçtikçe sema ya yükselen dualarımız çoğaldı, gözyaşları karıştı ve yardım üstüne yardım çağrıları dualar ile gökyüzünü kapladı , allak bullak bir ortam içinde çıkagelen bir topluluk yağmur damlaları gibi Afrika’ya indiler , kendilerine uzanan her el için avuçlarında milyonların duasından bir gül demeti bıraktılar.

Allah a Hamd olsun ki ne güzel erler var onların ne malları ne ticaretleri yardımlaşmadan alıkoymadı onların mevkileri itibarları öteler aleminden daha önemli olmadı.

Afrika’dan bu günlerde dönen bu erlerin konuşmalarını dinlediğimde yukarda yazılan ayet geldi aklıma ve tecellisini gördüm o erlerde. Ne mutlu o erlere ne mutlu bizlere ki bizleri başka ülkenin insanlarının imtihanı ile terbiye eden yüce bir dinin temsilcisi olduğumuz için.

Allah Afrika’ya duasıyla ve infaklarıyla yardım eden tüm Erlerden Razı olsun.

Geri