Nasıl yapabilirim?

TEKNİSYEN4

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar elimde çok sevdiğim sanatcıların kasetleri var ayrıcada çift kaset çalarlı kaset çalarımda var bu kasetlerdeki şarkıları pc'ye yükleyip mp3'e çevirmek istiyorum mp3'e çevirmek mesele değilde esas kasetteki parçaları kayıpsız kaliteli birşekilde pc'ye nasıl atarım bilgisi olanlar lütfen yardım arkadaşlar.Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.

arkadaşım bendede böle çok eski kasetler var sen ne yapıyorsun desen bi kasetçiye gidiyorum kasedimi veriyorum onu cd ye çekiyor ondan sonra pc me yüklüyorumm bukadarr...:D kasetçiye dersin audi yada mp3 çevir dersen oda nasıl istersen öle yapar ok

teşekkür ederimde ben kendim nasıl yapabilirim onu sormuştum yinede sağol

arkadaşlar hiç bilen yokmu?

ben bir kaç kez yapmıştım :durdurun

walkmanın kulaklığından cıkıp bilgisayarın mikrofona bağladım.

kullandığım kabloyu kendim yaptım. iki tane kulaklığı aldım haporler kısmını kestim yani jark girişleri kullandım yani birleştirdim. bir ucu walkmande bir ucunuda bilgisayara bağladım.
calişmazsa kabloları bağladığın telleri değiştir.

audiograbber gibi proğram kullanırsan kayıt işlemin cok rahat oluyor. xp 1dak kader kayıt yapmanı sağlıyor. ben bunu kullandım başka alternatiflerde vardır.

antatamadım galiba....:melek

elinde ne marka-model muzik seti var,
belki yardim edebilirim

arkadaslarin dedikleri en uygun yol, yoksa kasetciler de ayni mantikla calisiyor,
yalniz profesyonel cihazlar ve ortam ile islem yapiyorlar bu yuzden kayip az oluyor,

eger elinde guzel bir muzik seti varsa cikislar icin ozel jack' lar satiliyor,
ben de 5-10 sene evvel bu sekilde fakat tam tersi mp3' u kasete ceviriyordum.

kendi yaptigim giris-cikis fabrikasyon olmadigi icin, seste malum cok iyi olmuyordu,
ne zaman gidip bir donusturucu aldim, o zaman sorunum cozuldu...

ayrica forumda oldukca iyi ses kaydediciler mevcut

kolay gelsin

edit:
kasetcalarin okuma basligini ve roller kismini saf alkol ile temizlerseniz daha net ses elde edersiniz
2gt83v7.jpg

Kasetçaların ses çıkışını pc nin mikrafon girişine bağladıktan sonra ses ayarlarını yaparsın. Nette birçok kayıt programları var. Onlarlada mp3 formatında kayıt yaparsın...

Arkadaşlar ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim.
kKaset çaların markası "sunny" özel kulaklık çıkışıdavar ayrıca hoperlörleride ayrılabilen cinsten benim anladığım bir kablo olacak bir tarafı setteki kulaklık çıkışına diğer tarafınıda pc'deki mikrafon girişine ggirecek şekilde jakları olacak veartı bir recorder program buşekilde pc'ye parçaları yükleyebilirim öylemi?

marka modeli sormamin sebebini siz soylemissiniz,
cikis olup olmadigini ogrenmek icin sormustum, ki ozel cikislar varsa isiniz daha kolay,

resimde anlatilan sematik cizim isinizi gorur,

29zd3dd.jpg

hoperlorlerin yerine aldigimiz ya da yaptigimiz soket-jack/baglantilari kullanacagiz

kolay gelsin

marka modeli sormamin sebebini siz soylemissiniz,
cikis olup olmadigini ogrenmek icin sormustum, ki ozel cikislar varsa isiniz daha kolay,

resimde anlatilan sematik cizim isinizi gorur,

29zd3dd.jpg

hoperlorlerin yerine aldigimiz ya da yaptigimiz soket-jack/baglantilari kullanacagiz

kolay gelsin

çok teşekkür ediyorum.

Geri