NasıL GeLdik NasıL KurtuLuruz

HeLLSPoRT

нα¢кнєℓℓ ѕρσя ѕσяυмℓυѕυ
Reaction score
0

Futbol, iyi futbolcu ile oynanır! Fenerbahçe’nin bugün sahada oynayan futbolcu kalitesi çok düşük.

Sebepleri: Transferde kaybettiklerimiz; Sakatlıklar, gelen oyuncuların yetersizliği, eldeki oyuncuların formsuzluğu.

Ne derseniz deyin nasıl oldu bunlar diye istediğiniz kadar kafa yorun ama sebepleri bu yukarıda saydıklarım. Fenerbahçe’nin savunma hattı geçen sene de bozuktu, sezon sonu yazılarımda bunu belirtmiştim takımı ayakta tutan çift önliberolu sistem ve Aurelio’nun varlığı idi. Şimdi şapka düştü kel göründü. Defans hattının önünde oynayan iki adamın hali trajikomik. Maldonado hiçbir özelliği olmayan bir oyuncu. Fabrika diliyle vasıfsız işçi asgari ücrete tabi olması lazım. Selçuk’u anlamak mümkün değil bu kadar fırsat dünya üzerinde hiçbir futbolcuya nasip olmamıştır herhalde ama o hala ne bir istikrar tutturdu ne de aynı basit hatalarından kurtuldu, üstelik beş senedir dünyanın en büyük yıldızlarıyla yan yana oynamasına rağmen.

Savunmanın önündeki koruma kalkanı kalkınca arkadakilerin hali içler acısı oldu, 5 haftada 1 gol atan Kayseri 90dk’da 4 gol buldu üstelik 9 eksiğiyle geldiği UEFA kupası maçı sonrası forvet hattı hastanelik yatarken. İsimleri tek tek yazmıyorum Lugano’yu, Edu’yu, Yasin’i, Can’ı yazmaktan ben sıkıldım.

Takımın hücuma dönük yüzüne gelince; orada oynayanlar da vahim durumda. Alex ve Semih sakatlanınca bakın takım kimlere kaldı. Colin Kazım denen oyuncu bütün futbol hayatını iki ileri bir geri tamamlayacak devamlı bir yedek kulubesi oyuncusu. Disiplinsiz bir karakter, vurdumduymaz ve bencil ne bulunduğu takımın değerinin farkında ne de giydiği formanın. Farkında olmadığı bir şey daha var; bugün Fenerbahçe onu kapıya koysa, transfer olacak tek kulüp bulamaz kendine, Rize’den Konya’ya, Konya’dan Antalya’ya bir ömür geçirir. Bence biri bunları fısıldasın kulağına.

Volkan Demirel’i yazmaktan mürekkepler kurudu ama onu seyretmek daha da acı olduğu için usanmadan yazmaya devam edeceğim. Volkan Demirel kaleci falan değil! Bütün topa çıkışları yanlış %100 hata ile oynuyor. Çok acil bir kaleci antrenörü tutulması lazım alfabeden başlayıp yeniden öğretilmesi gerek. Bakın Volkan’ı kiralık gönderin bir Anadolu kulübüne gerçek yüzünü göreceksiniz, kaleciliği bilmiyor, bütün tercihleri yanlış, maç içi konsantrasyonu SIFIR!! Ama ne acıdır ki yedeği yok. O genç V.Babacan mutlaka geçmeli kaleye çünkü daha kötüsü olamaz.

Kayserispor maçında yedek kulübesine bakıyorum; Deniz-Gürhan-Yasin-Burak-Ali Bilgin-V. Babacan. Bunları görünce üzülüyorum, şimdi ben bu takımın teknik direktörüne nasıl kızarım. 30,000 kombine kart satan bir Avrupa devinin kalesinde kaleci yok yedek kulübesi PAF takımı gibi.

Peki ne yapılması lazım:

Sukunet ile beklenmesi, sakatların iyileşmesi için Zuhurat babaya gidilmesi bol bol dua edilmesi. Devre arasında ne kadar vasıfsız işçi varsa derhal cezaları, tazminatları ödenerek elden çıkarılması lazım. Zararın neresinden dönülürse kardır.
Beklentileri yükseltmek sukutu hayal derecemizi artırır, sabır ve destekten başka çözüm yok. Kimsenin istifası fayda sağlamaz sinir sisteminize yenik düşmeyin.

Ömer Akdeniz
06.10.2008

£n azından taraftarın neşesini yerine getirmek için bir kaç oyuncunun gönderiLmesi $art oLdu.
emre bize ne zaman faydaLı oLur o tartışıLır zaten ki gördük ilk 11'de çıktığı maçta sakatLandı.
SakatLanmaya çok müsait bir yapısı var.
1 maç oynuyor 2 ay yok !!! İlk geLdiğinde ondan çok şey bekLiyordum ama tam bir Fiyasko...
Burak yıLmaz desen İzLediğim bütün maçLarda kanat oyuncusu oLmasına rağmen 1 tane adamakıLLı ortası biLe yok.Sağ kanatta kendi çapında eğLeniyor...
Kazım Desek ''NasıL oLsa İlk 11'deyim'' Havası var.LaubaLi oynuyor...Hiç bir şey umrunda değiL
CarLos desek ReaL Madrid'de izLediğimiz DeparLarın %1'ini atamıyor.O meşhur uzaktan şutLarıda Korner bayrağına gidiyor.
SeLçuk desek tek pas yapamıyor.Top ayağına doLandırıyor 3. Lig futboLcusu gibi.
Gökhan desek geçen yıLki performasnından çok uzak.Bide sakatLandı iyice düşecek...
BuLarı göz önünde buLundurduğumuzda FeLaketin hiçde Irak oLmadığını anLayabiLiriz !!!

Söylemeden edemicem ama Lugano'suz fener defansı bir hiç.
Çirkeflik yapsa bile takım defansını biraz ayakta tutabiliyor.

Gökhan-Carlos-Emre-Kazım-Burak-Maldonado-Selçuk yok hiçbiyerde. Kim kaldı ki başka?

Geri