Namaz Kılmayanlar İçin Gelsin

DeRSaaDeT

Islambol
Altın Üye
Reaction score
0
[video=Dikkat Namaz kilmayanlar izlesin]5898[/video]

Güzel bir video olmuş...

Bu da kıldığı namazla diğerlerinden üstün olduğunu düşünenlere gelsin.

namaz kilsan kilmayana dokunma
belki haktir onu munafik sanma
insan dili başka başkadir amma
allahin huzurunda ferd var değilmi

afrika sibirya hakkin eseri
müslüman degilse hiçmi, serseri
onu senmi yaptinda beri gel beri
sanki sende mühür kart var degilmi

türbeyi Öp fakat orda yatani
eğer Ölmüş ise bir topraği tani
toprağin krali insandi hani
daha yüzü taşa sürten var değilmi

uçağa binerek hacca gidersin
uçaği yapana gavurdur dersin
birak nuhun gemisini neylersin
sende gemi olan sirt var değilmi

gel gardaşim diplomayla şimarma
onu verenlerin başina vurma
lugat masaliyla halki kandirma
yumuşağin sonunda sert var değilmi

tarlada tezgahta yorulan benim
cephede gögsünden vurulan benim
benim adim halktir serilen benim
vur bana suçunu Ört var değilmi

mahzuni lanet et ikilikçiye
ben boyun eğemen paşaya beye
Öyle ise adam vur bilmiyor diye
her terazi suçumu tart var değilmi
suçlular suçunu tart var degilmi

YouTube - ‪AŞIK MAHZUNİ ŞERİF "NAMAZ KILSAN KILMAYANA DOKUNMA"‬‏

Kardeşim hiç güleceğim yoktu :D... Bölümde paylaşımlarımız kuran ve sünnet ışığındadır. Bölüm kurallarında ben mahsuni şerife göre paylaşımlar yapılacaktır diye bi ibare göremedim...

ayrıca bu kadar büyük harflerle yazmana gerek yok 30 derece hipermetrop değiliz çok şükür...

Tirmizî ve Ebü Dâvud'un bir diğer rivayetinde: "Kulla küfür arasında namazın terki vardır."

Tirmizî, İman 9, (2622); Ebü Dâvud, Sünnet 15, (4678); İbnu Mâce, Salât 77, (1078).

Abdullah İbnu Şakik merhum anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın Ashâb'ı ameller içerisinde sadece namazın terkinde küfür görürledi."

Tirmizî, İman 9, (2624).

Bu hadislerde belirtilmiş ki bu hadisler kütüb-i sitte denilen en sahih hadisler olarak geçen 6 hadis kitabından alıntıdır... Buna rağmen hanbeli mezhebi dışındaki tüm mezheplere göre namaz kılmamak insanı kafir yapmaz... Hanbeli mezhebine göre namaz kılmayan kim olursa olsun kafirdir. Namaz dinin direğidir. Diğer 3 mezhep yukarıdaki hadisleri küfre götüren yolun başlangıcı olarak yorumlamışlardır. Ama kişinin gözü namazda değilse dinin direğini kuranda farz olan birşeyi yapmamış olur büyük günah işlemiştir. Namazın farz olduğunu kabul etmemesi ise kafirliktir zira kuranda açıkça belirtilmiştir.

Nisa suresi 103. Ayet

Namazı kıldınız mı, gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yan yatarak hep Allah’ı anın. Güvene kavuştunuz mu namazı tam olarak kılın. Çünkü namaz, mü’minlere belirli vakitlere bağlı olarak farz kılınmıştır.

Son olarak mahsuni şerif alevidir. alevi hz ali (ra) yolundan giden demektir... Unutmayalım ki hz Ali'de namaz kılardı. Üstünlük namazda değildir. Üstünlük niyettedir. Kafir de namaz kılıyor gibi gösteriyorsa kendini (Münafık) zaten öbür dünyada bunun cezasını çeker. Ama namaz kılan, her işini allah için yapan hakiki bir müslüman (dalaveresiz gerçekten allah için yapan, doğru dürüst bir kişi)' da elbetteki namaz kılmayan bir insandan allah katında üstündür ;)

Namaz kılmayınca günler hep sıradan ve hızlı geçiyor gibi.Kılınca en azından sorumluluğumu yaptım hissi veriyor.Bir namazla da olmaz tabi.

Cenabı hak "namazı namaz gibi kılanlardan" eylesin. Namazlarımız kabul olsun.

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivâyet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"İnsanlar ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı kur'a çekerlerdi. Şayet camide cemaate erken yetişmenin ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, birbirleriyle yarışa girerlerdi. Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi."

Harika bir video olmuş eline sağlık..

Şiirde ayrı bir güzel Namaz'ın güzelliği saymakla bitmeyececek kadar çok.. Anlatılmaz yaşanır denen türden şeylerin başında geliyor. Allah yüreğimizi iman sevgisiyle doldursun inşallah..

Geri