HeLLSPoRT
нα¢кнєℓℓ ѕρσя ѕσяυмℓυѕυ
"Nöbette yazma hocam"
Semih, yeni sezon öncesi yapılan transferleri ve Teknik Direktör Christoph Daum'dan beklentilerini anlattı
Fenerbahçe'de büyük bir değişim yaşanıyor. Rakipleri öpecek bir kadro kuruluyor. Bu takımın en önemli dişlilerinden biri de PAF takımından çıkıp Fenerbahçe'nin kaptanlığına kadar yükselmeyi başaran Semih Şentürk olacak. Semih, yeni sezon öncesi yapılan transferleri ve Teknik Direktör Christoph Daum'dan beklentilerini anlattı:
DAUM BAŞARILI OLUR
Benim Fenerbahçe'de gelişmemde ilk Daum vardı. Nöbetçi olmam Daum'la başladı. Aradan 4 sene gibi uzun bir zaman geçti. Ben hem Fenerbahçe'de hem Milli Takım'da başarılar elde ettim. Daum'la nöbetçi golcü olarak değil, gerçek golcü olarak çalışmak isterim. Çok disiplinli bir hoca, idmanda olsun, maçta olsun hiçbir zaman disiplinden taviz vermeyen biri. Fenerbahçe'de başarılı olacağına eminim.
MEZUNİYET YAKLAŞIYOR
Aykut Kocaman da her zaman örnek aldığım futbolculardandı. Ondan çok şeyler öğreneceğime eminim. Bana ve takıma büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hedefim ilk 11 ve bunu da bekliyorum. İki yıldır ilk 11'de oynamaya başladım ve bunun tadını ve keyfini aldım. Artık benim nöbetim bitti bu nöbetçi golcülükten artık kurtulmak istiyorum. Pierre'den son vuruşları, Anelka'dan hızı ve çabukluğu, Ortega'dan vücut hareketlerini, Baliç'ten sol ayağıyla yaptığı o müthiş vuruşları öğrendim. Sol ayağımı fazla kullanan bir oyuncu değildim ama Baliç'i seyrettikçe, o vurdukça ben de onun gibi çalıştıkça sol ayağımı geliştirdim. Rapaiç'in tekniğini, Kezman'ın o hırsını, Güiza'nın saha içindeki mücadele yapısını aldığımı düşünüyorum. Merdivenleri yavaş yavaş, hatta fazlasıyla yavaş tırmanarak buralara geldiğimi düşünüyorum. Öğrene öğrene aynı çocuk nasıl anaokulundan başlayıp üniversiteye kadar okuyorsa bu şekilde mezun olmaya doğru yavaş yavaş ilerliyorum.
SIRADAN TAKIMA GİTMEM
Avrupa'dan teklifler geldiğinde ben Türkiye'de gol kralı olmuştum. Avrupa Şampiyonası'ndaki başarımdan sonra da ciddi teklifler oldu. Fakat ben Fenerbahçe'de misyonumu tamamlamadığımı düşünmüyorum. Eğer bir gün Avrupa'ya gidersem de kulübüme para kazandırmadan gitmem. Avrupa'dan teklifler gelir, kulübüm de git der, bunu değerlendirirse ancak o zaman ayrılırım. Bu da benim ve Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda olur. Tabii ki ben de her futbolcu gibi Avrupa'da oynamak isterim. Nihat, Emre, Tugay, Tuncay gibi Türk futbolunu ve Türk futbolcusunu orda temsil etmeyi çok isterim. Gidersem de öncelikle İspanya, olmazsa Almanya olur. Bu iki ülkede ilk beşe oynayan bir takım olabilir. Fenerbahçe'den sonra sıradan bir takıma gitmeyi asla istemem.
Kaynak: Akşam