myo mezunları için askerlik kısaltılmalımı?

myo mezunları için askerlik düşmelimi?

• Kullanılan toplam oy
    60

golge957

New member
Reaction score
0
arkadaşlar myo mezunları için meclise verilen yasada myo mezunları askerlik, ünvan ve yetki verilmelimidir. sizlerin görüşü nedir.

myo mezunları uzun dönem olacaksa ast subay olmalıdır yada
kısa dönem

kesinlikle kısaltılmalıdır

arkadaşlar askerlik vatandaşlık görevidir vatan borcu namus borcudur.
her TÜRK erkeği askere gitmelidir bence...

15 ay askerlikmi olur ya...
savaş yok felaket yok ne diye 15 ayımı askerde geçireyim ben ya..
15 ayda ben nekadar para kaybediyorum biliomusun?15 işe gitmicem ben cepten yicem bide...

hic kimse bosuna konusmasın ama yedi ama yeltmis mike mike yapacaksın bu askerligi kosullara gelince onbes ay uzun bir süre ama o kadar cok mal var ki eğitmesi ancak bu kadar zaman alıyor.

Askerlik MYO mezunları için kısaltılmalı. Yetki verilmemesi doğal karşılanabilir ama süre olarak 10 aya kadar düşürülebilir.

bence düşmemeli..neden mi..Fakülte 4-5-6 yıllık MYO ise 2 yıllık sene farkı var...

peki arkadaşım hiç okumamış, ilkögretim,lise ve önlisans mezunları 15 ay askerlik yapıyor. 4 yıllık mezunlar 6 ay yapıyor.

peki bu 2 yıllık mezunların diplomasında üniversite yazıyor. hiç askerlik yapmasın veya 4 yıllık mezunları gibi 6 ayda yapsın demiyorlar.

maden yüksek okul okuduk ozaman bizde 9 ay yapalım diyorlar.

niye düşsün çok ahım şahım bişey mi herkes paşa paşa yapsın askerliğini bu kadar!

teknik lise ile eşdeğerdeki myo mzunları için bence kesinlikle olmaması gereken birşey.

Geri