Mutlu Ama Hüzünlü Aurelio

-HaKiKaT-

Altın Üye
Reaction score
0
Real Betis´e transferi nedeniyle mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Aurelio, "Ama ne zaman Fenerbahçe´nin adı geçse içimi bir hüzün kaplıyor" dedi.
12.7.2008

aurelio2.jpg

‘Fazlasıyla verdim’
Yönetimin, “Aramızda hiçbir sorun yok. Bir yıl daha Sarı-Lacivertli formayı giyecek” açıklamalarına karşın, İspanya’nın Real Betis takımına transfer olan Mehmet Aurelio, karışık duygular içinde. Betis’ten yılda 2.7 milyon Euro alacağını dile getiren yıldız oyuncu, bugünlere tırnaklarıyla kazıyarak geldiğini belirterek, “Hem Trabzonspor hem de Fenerbahçe’den aldıklarımın karşılığını fazlasıyla verdim. Bu açıdan içim rahat. Kimse arkamdan konuşamaz” açıklamasını yaptı.

‘Engelleyemiyorum’
Betis'e transfer olduğu için mutluluk duyduğunu ifade eden Aurelio, “Ancak ne zaman Fenerbahçe’nin adı geçse, içimi bir hüzün kaplıyor. Bunu engelleyemiyorum. Kolay değil, 5 yılım orada geçti” diye konuştu. Türkiye’de geçirdiği 7 yıldaki en kötü anısının Ricardinho ile yaptığı kavga olduğunu vurgulayan Sambacı, şunları söyledi: “Bana büyük saygısızlık yaptı. Oysa 3 gün önce Alex’in doğum gününde birlikte eğlenip şarkı söylemiştik. İnsanlar saygı sınırını bilmeli.”

‘Asla satmam’
Real Betis kulübü, Mehmet Aurelio’nun bonservis bedelini 10 milyon Euro olarak belirledi. İmza töreni sonrası, Başkan Lopera’ya bunu hatırlatan gazeteciler, “Şu an Fenerbahçe, 10 milyon Euro’yu nakit olarak önünüze koysa, Aurelio’yu satar mısınız?” diye sordu. Başkan Lopera’nın yanıtı kısa ve netti: “Asla satmam.”

İKİ YORUM

Çare bulunacaktır
“Guiza ve Emre’ye bu kadar para verilirken niye Aurelio’ya daha fazla artış sağlanmadı” görüşüne katılmıyorum. Yönetim bu konularda tavizsiz gidiyor. Fenerbahçe için kötü olan, yabancı sayısı kısıtlamasında elini rahatlatan adamı kaybetmesi. Ama zaman zaman Deniz ve Selçuk o mevkiyi doldurdu. Maldonado var. ‘Fenerbahçe öldü bitti, şokta’ tarzı kriz ifadeleri teknik açıdan abartı. Kişilere bağımlı olmaktan kurtuluyorlar. Çare bulacaklardır. Bireysel yeteneğiniz ne olursa olsun Türkiye dışına çıkabilmek kulübünüzün gelişimi ve başarısına bağlıdır. İki sezonda yerel ligde parlamış 3 futbolcusunun yurt dışına transfer olması, Fenerbahçe’nin 6 yıllık değişiminin değerini gösteriyor. Bu daha önemli.

Modern çağın köleleri
Manchester United Menaceri Sir Alex Ferguson “Futbolcular artık menacerlerin cebinde yaşıyor” diye tarihi bir söz söylemişti. Tam yerinde bir tespit. Bossman kanununun futbolcuları özgürleştirdiği ileri sürülmüştü ama aslında menacerleri azdıran bir gelişme oldu bu. Cepleri dolsun diye arsız bir açgözlülükle yapmayacakları maymunluk yok. İspanya’nın sıradan bir takımına gitmek Aurelio’nun kariyerine ne katar bilinmez ancak Fenerbahçe’nin gücünü eksilteceği ve sezon öncesi planlarını alt üst ettiği tartışılmaz bir gerçek. Ancak bu kararı asla O’nun verdiğini düşünmüyorum. Forma namusu ve emeği için teşekkür edelim Aurelio’ya. Yoksa Fenerbahçe zaten ağır ihanetlere rağmen yürüyebilen bir kervandır öteden beri

Kaynak: Fanatik

yazık etti kendine bence yazık....

alıştıgın bir ortam var gher sene şampiyonluga oynayan bi takımın var maddi güçü iyi olan bir takımın var şampiyonlar ligi de oynayan bi takımın var bana akıllıca gelmiyor pek....betise gitmesi...

alıştıgın bir ortam var gher sene şampiyonluga oynayan bi takımın var maddi güçü iyi olan bir takımın var şampiyonlar ligi de oynayan bi takımın var bana akıllıca gelmiyor pek....betise gitmesi...

Coq doru bencede naabcaqsa betiste ne güzel her sene sampiyonlar liginde oynuodu işde kendi kararı saygı duyuoruz ne dielim mehmedimize hayırlı olsun...

Malesef onda bunu anlayacak beyin yokmuş.Gerçekten yazık etti kendine...

Geri