Mustafa Abi

Maliyeci

New member
Reaction score
0
Mustafa Abi köy kahvesinde çay içiyormuş, birden televizyonda Ecevit çıkmış. Eceviti görünce Mustafa Abi'de demiş ki

- Len Ecevit elimde büyüdün utanmadan memlekette griz çıhardın. Ben seni bu günler için mi büyüttüm..

Kahvedekiler başlamış gülmeye:

- Vay Mustafa Abi hhehehehee... Ecevit ha.. zuhahahaha... Büyütmek ha... ohohahaa..... Ya sen 60 senedir köyden kasabaya bile adım atmadın yaw....uahaha

Mustafa abi herkesin alay konusu olacağını anlamış:

- Var mısınız leyn iddaya

- Tamam

- Hemen gurul oluşturun, Ankara'ya gitceeez.

demiş ve Mustafa abi önde köylüler arkada gitmişler başbakanlığa. O sırada Ecevit konutundan çıkıyormuş. Köylüler arkada kıs kıs gülerken birden ecevitin onlara yönlendiğini görmüşler. Ecevit gelmiş:

- Vay Mustafa abi, abi kusura bakma ver elini öpeyim ne zamandır yanına gelecem valla fırsat olmadı. Geçen....

- Leyn sus deyuuus, griz çhardın memlekette sinnir oldum sanna..

diyerek Ecevit'in kulağını çekmiş Mustafa Abi. Köylüler dumur, Ecevit özür diliyor. Neyse gitmişler köye. Tabi Mustafa Abinin fors o biçim. Derken televizyonda Bush çıkmış.

- Biz Irak'a barış ve demokrasi götürmek için gidiyoruz. Biz....

derken Mustafa Abi başlamış yine.

- Leynnn şerrefsizin oğluuuu, seni bu günler için mi büyüttüm sünepeee..

deyince köylüler yarılmış...

- Oahahahah,, uhahaoazauauahahahaha, Mustafa Abi başladı atmaya oahahahah...

deyine Mustafa Abi yine dellenmiş. Var mısınız leyn iddasına..

Köylüler hemen atlamışlar

-yaw tabi varız sen kim Amerika kim, hade Ecevitte neyse ama bu fırsatı hayatta kaçırmayız deyince, Mustafa Abi önde köylüler arkada gitmişler beyaz saraya. Kapıdaki görevli

-Durun ne işiniz var burada

demiş. Köylüler sırıtmaya başlamış. Mustafa Abi

-Sen solee başganın olacak deyyusa Mustafa Abisi geldi.

demiş. Aradan iki dakika geçmiş görevli sen gel demiş Mustafa Abiye diğer köylüleri de beyaz sarayın bahçesine almış.

O gün Mıchael Jordan'da başkandan ödül almak için Beyaz Saraya gelmiş. Köylüler Jordan'ı görünce hemen yanına gitmişler.

-Jordan kardeş meraba , ya senin boyun uzun şu oval ofise bi baksana neler oluyor orada bi sole gurbabın olalım.

deyince Jordan biraz bakmış ve şöle demiş:

-Valla Mustafa Abi suratsız bi adamla konuşuyor ama kim olduğunu çıkaramadım.

:mutlu:

Mustafa Abi Vatikan'da dolaşırken bakmış Papa hristiyanları toplamış vaaz veriyor.
Demiş bi gideyim şunun kulağını çekeyim. Çıkmış yanına:

- Ben sana demedimmi hasta hasta dışarılara cıhma yat dinlen diye hee...

demiş başlamış papanın kulağını çekmeye..

O sırada cemaatten biri yanındakine sormuş.

-Ya üstadım neler oluyor orada göremiyorum.

Yanındaki cevap vermiş.

- Valla Mustafa Abi takkeli bi adamın kulağını çekiyo galiba.

Geri