Muhtemel harddisk sorunu ama emin değilim YArdımmmm

jnnkn

New member
Reaction score
0
arkadaşlar 3-4 haftada bir windows açılmama sorunu yaşıyorum hep harddisk hatası weriyor ancak sonra format atıyorum bir süre yine düzgün çalışıyo ama yine bozuluyo sizce sorun harddisktemidir yoksa windows 7 war bende windowsmu bozuluyo çünkü harddisk biosta hep gözüküyo

dostum HDD den olsa bekleyip sonra hata vermez.bi hata verir bidaha düzelmez.
sistemini bi değiştir derim.

ama şöleki bikaç hafta düzgün çalışıyo sonra selelect proper disk drive fln hatası weriyo
windows hatası değil yani

hata mesajı tam olarak nedir resmini koyarsan ya da en azından yazarsan daha rahat yardımcı oluruz. onun dışında ne dense yalan olur.. win açılmama sebebi çoktur. 3-4 haftada bir açılmaması da tuhaf. muhtemelen power supply düzgün çalışmıyordur. fakat dediğim gibi ne desem boş.. doğru bir yanıt vermem için açıp kendi gözümle görmem lazım. bence yakınlarda bilgisayarcı varsa götür baksınlar. burdan kimsenin yardımcı olabileceğini sanmam. ama sen hata ekranının resmini gösterebilrsen bi ihtimal çözüm bulunabilir.

ama şöleki bikaç hafta düzgün çalışıyo sonra selelect proper disk drive fln hatası weriyo
windows hatası değil yani

o halde hard diski görmüyor bir anlık da olsa. senin yapacağını söyliyim. Diskin bağlantı kablosunu yenile pata ise pata kablosu, sata ise sata kablosu al iki üç lira bişey zaten. sonra bak bakalım bir daha yapacak mı. eğer yine yaparsa.. %50 hard diskin bozuktur.. %50'de Power Supply. yapacağın bu kadar. dediklerimi yaparsan kısa sürede sorunun çözülür.

dostum şimdi format attığım için hata yok çünkü başka bir harddiske kurdum o yüzden resim koyamıyorum.

ewt kablo eskiydi bnde öle düşünüyodum yeni harddiske yazık okadar para 300gb harddisk çünkü bakalım öle denim ama güvenipte bidaha windows kurmak isteiyorum sürekli her programı yeniden bide tasarımcıyım adobe freehand fln çok zorlanıyorum

ya bide söylemeyi unutmuşum windows açıkkende son bi kaç gündür donmalar oluyodu bak bu önemliii şimdi çözersiniz

e diğer hard diske kurduktan sonra sorun hallolduysa. senin o diğer eskiden sistem kurulu olan hard disk ya da onun üzerinde ki bağlantı kablosu bozuktur. power supply sağlam o zaman. sen bi kabloyu değiş dicem aslında gerek yok diğer hard diske kurunca sorun kalmıyorsa ne gerek var şu an hiç bir sorunun yok anladığım kadarıyla.

ewt ama 300 gb güvenilir değil bir sürü iş dosyalarım war içine koyupta bigün kaybetmek istemiyorum o sebepten yenisini alimmi yoksa ozaman kablo aqlmak lazım

ya birader o kadar önemli işler yapıyorsan sen o bilgilerini yedekle önce sonra da yeni bilgisayar al Sıfır güzel bi tane al. çünkü donuyor filanda diyorsun. onunda seçenekleri yoğun. ram'dende yapar.. hard diskten de yapar.. işlemciden de.. anakarttanda.. daha doğrusu bilgisayarın içindeki her parça pc'yi kitleyebilir. hatta anakartla kasa arasında sıkışmış ufacık bi vida bile anlık şasilerle sistemini kitleyebilir. o nedenle sen yeni bi pc al. sonra da rahatına bak en az 3 sene başın arımaz en azından.

windows açıkkende son bi kaç gündür donmalar oluyodu buda kablodan olurmu?

tamam ozaman kardeş teşşekkür ederimmmm

Geri