Muhteşem Bi Soru Sizlere...

bysilahsor

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Kime Yere Gidiyorum Yeni Nesil Alıcagınız Ekran Kartları İşlemciye Gereksinim Duymuyor.Kime Yerlere Gidiyorum Ama Diyolar İşlemci Olmadan OyunLarın Yuksek Kalitede oynarsın Ama İşlemci Dusuk oldugu İçin Kasma Yapar.Hala Bi Cozum Getiremedim.Biliyosunuz Dolar Aldı Basını Gitti.Simdi Dusunuyorum Yeni Ekran Kartı Once Almam Gerek Yok Ekran Kartı ALıp Keyifli Bİ Şekilde Oyunlarımım Alayımmı
Çözümlenizi Bekliyorum.

sana soyle dıyım oyun oynamak ıstıyorsan yanına ekran kartı lazım ozellıkle on bellegının 128 bit olduguna dıkkat et ınternetten arastır. ama mutlaka ekran kartı cok fazla işini görür performans olsun işlemciye yardımcı olsun. benımde suan yenı nesıl ama ekran kartsız bence cok fazla işlemcının ısınmasını saglar ve performans okadar iyi alamazsın. ben bad company 2 oynuyordum n vıdıa drıverda sorun vardı oyuna gırerken dolma kısmı 2dk bıle bazen gecıyordu sonra nvıdıa yenı drıver cıkardı kurdum o aralar 10sn bıle surmuyordu ona gore dusun artık :)

Dolarda dusmede bıldıgım kadarıyla takıp et benım baktıgımda bugun fıyatlar nettekıler ucuzlamıstı tabı aldıgım fıyatla sımdıkı fıyatı kıyaslarsak 100tl++ max oynuyor pcde. yinede garantiye de onem vermını ısterım iyice araştır.

Oynayacağın oyunun yapısına göre oyunun açlması ve gerekli dosyaların işlenmesi işlemcinin ve harddiskinin yüküdür. Tabi bu noktada bunların ve Ram lerinin hızı önemli. Ancak 3d verilerinin ekran kartında işlendiği ve yorumlandığı düşünüldüğünde de ekran kartının da hızlı ve geniş olması esastır.

Yalnız bazı yanılgıların varsa düzeltelim. Bir ekran kartı 2 gb olduğunda 64 bit ise kötüdür. ama 1 gb ise ve 128 bit ise iyi 256 bit ise hayli iyidir.

Ama bunlar yetmez. Alacağın ekran kartını üretici sitesinden de incelemelisin çünkü ekran kartlarının da Cuda, DirectX10,11 desteğinin olması Ram hızının 1000 mhz nin üzerinde olması, grafik işlemcisinin 400 mhz nin üzerinde olması da günümüz oyunları için öncelikli değerler arasındadır.

Yani fiyatlara aldanma. Ucuz ekran kartı kötü, pahalı olanı iyidir.

Ancak mahalle bilgisayarcısından alacağın pahalı ekran kartı sadece pahalıdır, iyi olmayabilir.

Genel olarak Gol, Vatan bilgisayar gibi firmaların fiyatlarında pahalı olarak gördüklerin iyidir.

Dediğim gibi bir ekran kartına iyi bir örnek verebilirim:

MSI GTS450 CYCLONE GDDR5 1GB 128BIT NVIDIA DX11 EKRAN KARTI

VATAN COMPUTER - MSI - GTS450 Cyclone GDDR5 1GB 128Bit Nvidia DX11 Ekran Kartı - Ekran Kartı

Burdaki ekran kartı sözlerimi anlatmaya yetiyor. Fiyatı makul, işlemcisi, ramleri (gddr5) boyutu ve veriyolu genişliği bakımından harika bir ekran kartı. Daha iyileri de fiyatına göre var tabi.

sana soyle bır tavsıyede bulunabılırımde. yeni nesil işlemci alıcaksan bikere hp,acer,packard bell,asus,ibm cıkardıgı urunlerın hepsı sorunluydu gerı gıttı yenıden duzenlenıp gonderdıler kullanıcılara. buna dikkat et ben dell aldıgım zaman bu sorun varmış ben bunu 1,2 ay once ogrendım ama neyse benım kullandıgımda bır sorun yok dell sadece 4 ürününde var yani ben o an bı asus veya hp alsaydım pc garantıye gıdıp tekrardan yenısını gonderıceklerdı ama zaman kaybı.

şimdi ekran kartına gelirsek intel hd 3000 serisinin convert,3dmax gibi yazılımlar kullanıyorsan onerırım sebep SandyBridge QSync teknolojisi nvidia,ati nin yaptıgı işi onlardan bile daha kısa surede yapabılır 5 kat daha hızlı dıyebılırım. bunları bıraz araştırırsan videolu goruntulerıde var. ben 500mb bi video divx hd yaptıgım zaman 10 dkdan daha kısa suremı almıştı. intel qsync+nvidia cuda teknolojisiyle.

İşlemci olarak daha iyi nedenleri daha yeni ghz. olarak dusunmeyın yenı eklentıler eklenen ozellıkler sayesınde cogu kullanımda daha kısa surede sonuclar verıyor.

ekran kartı dersenız hd 54xx serisyle atinin nvidia 3xx serisiyle aynı eş değerde performansı var. tabi her zaman bı ekran kartı olması gerek pcde. :)

Önerim alıcaksan araştır. suan pıyasada olanlar hariçi zaten sorunlular kaldırıldı. Dell vardı cıktıgı gunden berı ibm ile acer , packard bell yenı yenı pıyasaya surmeye basladı.

muhteşem bir soru sizlerle diye bir başlık açmışsın fakat konunu okurken çok zorlandım güzelim türkçemizi katletmişsin neyse biz sorumuza dönelim...

Lafı hiç uzatmadan cevap vereceğim işlemcin kötü ise en kral ekran kartını alsan dahi oyundan zevk alamzsın çünkü işlemcin zayıf işlemcini yükseltsen ekran kartın iyi değil oyunu oynarsın ama zevk alamazsın yani senin hem işlemci hemde ekran kartı alman lazım buda nerden baksan yeni bir sistem olarak gözüküyor sana tavsiyem paran varsa doların düşmesini bekle ve yeni bir sistem yap senin için en iyisi bu olur çünkü eski parçaların üstüne parça almak herzaman ölü yatırımdır...

yeni veya eski ekran kartları her zaman kendi grafik işlemcisine sahip olmuştur
bu nedenle
ekran kartlarına
GPU (Graphics Processing Unit) Grafik İşlem Birimi
işlemcilere de
CPU (Central Processing Unit) Merkezi İşlem Birimi
denir
aksi halde
graphics processing unit
değil ses kartlarında olduğu gibi Visual Blaster derdik
uzun lafın kısası ekran kartı hiç bir zaman grafik detayların işlemek için işlemciye ihtiyaç duymaz
ama fizik motorunun işlenmesi için her zaman iyi bir işlemcin olması gerekir

yoksa üreticilerde hiç mi akıl yok ouynların arkasına bilmem şu kadar ekran kartı RAM işlemci falan filan yazıyorlar.

iyi bir ekran kartına sahip olman gerekir ama bu yetmez bunu iyi bir merkezi işlemci ile desteklemen gerekir
gene yetmez RAM belleğinde ise yeterli alan olması ve RAM frekanslarınında mümkün olduğunca yüksek olması gerekir
aşırı yükseltirsende adreslemesi ve yönetimi için işlemciyi yorarsın

6 GB DDR3 1333 mhz
1GB 256 bit 1000mhz işlemcili ekran kartı
2.1 Ghz veya üstü i5 veya i7 piyasadaki oyunların çoğu için fazlasıyla yeter

Snin sorun yaşamak için kalbimmi saglam olması lazım beynimmi gibi bi soruya benzio kalbin tekliosa beynin canavar gibi calıssada bi süre sonra tekliceksindir.Beyninde tümör varsa kalbin cok saglam olsada gidicisin demektir.Oyunda boyle her oyunun minimum sistem gereksinimleri bellidir.ve bi oyunu oynayabilmek için gerekenler yani bir oyun çalışırken işlem yapan komponentler ekran kartı işlemci ve ram dir ozetle 3ununde iyi olması gerekiyor he en onemli hangisi diye sorarsan tabiiki ekran kartı

Geri