"Muaf olduğu dersten zayıf not verildi"

jason_

New member
Reaction score
0

Eğitim Hakları Derneği Eskişehir Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, mahkeme kararıyla 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi' dersinden muaf tutulan ilköğretim okulu beşinci sınıf öğrencisi Nazlı Şirin El'e zayıf not verilerek sınıfta bırakıldığı ileri sürüldü.

Eğitim Hakları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ozan Devrim Yay, basın toplantısında hazır bulunan Hüseyin El'in, 11 yaşındaki kızı Nazlı Şirin El'in 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi' dersinden muaf tutulması için Ankara 1'inci İdare Mahkemesi'nden karar aldırdığını hatırlattı. Hüseyin El'in, mahkeme kararının gereğinin yapılmasını okul idaresinden talep ettiğini söyleyen Ozan Devrim Yay, "Buna rağmen Nazlı Şirin El, mahkeme kararıyla muaf olduğu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden başarısız sayılmıştır" dedi.

Nazlı Şirin El'in karnesinde 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi' ders notunun 1 (başarısız) yazıldığını diğen notlarının 'pekiyi' olduğunu gösteren Ozan Devrim Yay, şunları söyledi:

"Mahkeme kararına rağmen Nazlı Şirin El, mahkeme kararıyla muaf olduğu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden başarısız sayılarak sınıfta bırakılmıştır. Tüm arkadaşları bir üst sınıfa geçmenin sevincini yaşarken, mahkeme kararına rağmen Nazlı Şirin El ve ailesi mağdur edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği'ni ayrıca diğer tüm yetkilileri uyarıyoruz. Nazlı Şirin El'e yapılan hukuk dışı uygulamayı ortadan kaldırmalarını istiyoruz."

haber​

Ekli dosyalar

• muaf-ders.jpg
    muaf-ders.jpg
    17.8 KB · Görüntüleme: 891
İlköğretim de sınıfta kalma diye birşey yok neyin davasını yapıyor bunlar?

Len herşeyi ne kadar büyütüyosunuz beee...ilk okul bu..

Burada mesele ilkokul, lise falan değil, mahkemenin vermiş olduğu bir kararın yok sayılması... Bu haberden bunu çıkarıyorsunuz bravo...

Suç öğretmende de değil, sistemde. Çünkü Mebbis'te öğrencinin ismi varsa ve öğretmenin not vermesi gerekiyorsa onu boş bırakması gibi birşey olmaz. Sınavlara girmediği için haliyle öğretmen 1 vermiş. Ailenin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip ordan düzeltme yapması gerekiyor.

Suç öğretmende de değil, sistemde. Çünkü Mebbis'te öğrencinin ismi varsa ve öğretmenin not vermesi gerekiyorsa onu boş bırakması gibi birşey olmaz. Sınavlara girmediği için haliyle öğretmen 1 vermiş. Ailenin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip ordan düzeltme yapması gerekiyor.
Yani mahkeme kararlarını asıl kayle almayan kurum İl mille Eğitim müdürlüğü burada.

Yani mahkeme kararlarını asıl kayle almayan kurum İl mille Eğitim müdürlüğü burada.

Yani..Ama doğrudan İl Milli Eğitim'i de suçlamak abes olur. Çünkü binlerce öğrenci var. Asıl suçlu burada durumu İl Milli Eğitim'e bildirmeyen okul müdürü, zannımca.

Yani suçun öğretmen ve okul yönetiminde olduğunu kabul etmek gerekir bence de.
Ancak siz suç öğretmende değil kanınızın hatalı olduğunu fark ettiniz sanırım.
Suç direk olarak sistemde o öğrenciye not girilmesi gerektiğini görünce gerekli baş vuruları yapmayan öğretmende malesef.

Yani suçun öğretmen ve okul yönetiminde olduğunu kabul etmek gerekir bence de.
Ancak siz suç öğretmende değil kanınızın hatalı olduğunu fark ettiniz sanırım.
Suç direk olarak sistemde o öğrenciye not girilmesi gerektiğini görünce gerekli baş vuruları yapmayan öğretmende malesef.

Evet haklısınız ancak bu kadar küçük bir mesele için de basın toplantısı yapmak ne kadar doğru..? Orası da ayrı bir muamma.

Geri