Msn'de Otomatik Yayılan Virüs'ü Temizleme!

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0

Bu araLar Msn'de üstte resimdede görüLdüğü gibi hizLa yayiLan Bir Virüs Var..

bak sana Paris Hilton ne hale gelmis hapiste :(
Sen ve Ben !!! .... BAK :p
Baksana benim fotograflara hihi :p
Hey benim fotolarimi kabul et :eek: !!
Iyi arkadasimla fotorafdayim :$ !!
benim bu ciplak fotoda :eek: ama baskasina yollama
bak ne buldum :eek: Jessica alba ciplak !!

iLgi çekici sözLerLe kurbanını avLamaya çaLışıyor.. avLanan arkada$Larımız bundan nasiL KurtuLacakLar.. a$ağıda anLatıLanı uyguLarsa sorun kaLmiyacak =)

Virüsü Temizlemek için:

indir..
http://rapidshare.com/files/44957983/msnfix.zip
ALternatif Link 1
http://rapidshare.com/files/44958060/msnfix1.zip
ALtenatif Lik2
http://rapidshare.com/files/44958207/msnfix2.zip

Dosyayı indirip zipi açın. Msnfix.bat yazan dosyayı çalıştırın. Menüde Türkçe desteği var. Yapmanız gereken tek sey açılışta t harfine basıp entera basmak ardından temizlemeye başlamak için r ye basın. temizleme başlayacak virüs olduğundan şüphelenilen dosyalar ve registry kayıtları backup dizini içerisine kaydediliyor. Sorun olursa backuplarınızı geri yükleyebilirsiniz.

ALternatif TemizLeme Yöntemi

antivirüs yazılımları güncellenmeden virüs bulaşan PC�lerde artık otomatik güncelleme özelliği çalışmayacağından, virüsün elle silinmesi gerekiyor. Eğer ınternet�ten bir temizleme programı indirilip kullanılacaksa, MSN messenger programının çalışmadığına emin olunmalı.

Elle temizlemede izlenecek yöntemler ise şunlar:

1. Bilgisayarınızı restart edip güvenli kipte açın (Açılış anında tuşuna basarak güvenli kipi seçebilirsiniz.)

2. Başlat menüsünden �çalıştır� (run) sekmesini tıklayıp açılan pencereye �regedit� yazarak enter�a basın.

3. Regedit programı içinde aşağıdaki alt anahtarları inceleyin ve bunlar içinde virüsle ilgili eklenmiş yeni kayıtları silin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunServices

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\policies\Explorer\Run

HKEY_CURRENT_USER\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Run

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\policies\Explorer\Run

Yukarıdaki kayıtlar içinde �serpe�, �avnort�, �ltwob� gibi tanımlar var ise sisteminiz virüsten etkilenmiş ve her açılışta kendisini tekrar çalıştırıyor demektir. Bu tanımları silin.

4. �Bilgisayarım�ı açtıktan sonra �araçlar�dan dizin seçenekleri menüsünü açın ve görüntü bölümündeki �gizli dosyaları göster� seçeneğini seçin ve bilinen dosya tipleri için dosya uzantısını gösterme seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylelikle virüs'ün sistem içinde gizli dosya olarak kopyalanmış türevlerini görebileceksiniz.

5. Aşağıdaki dizinlerde isimleri verilen dosyaları bilgisayarınızdan silin.

C:\windows\system32\formatsys.exe

C:\windows\system32\serbw.exe

C:\windows\msmbw.exe

C:\Crazy frog gets killed by train!.pif

C:\Annoying crazy frog getting killed.pif

C:\See my lesbian friends.pif

C:\LOL that ur pic!.pif

C:\My new photo!.pif

C:\Me on holiday!.pif

C:\The Cat And The Fan piccy.pif

C:\How a Blonde Eats a Banana...pif

C:\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif

C:\Topless in Mini Skirt! lol.pif

C:\Fat Elvis! lol.pif

C:\Jennifer Lopez.scr

C:\lspt.exe

C:\Documents and Settings\\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe

C:\British National Party.jpg

C:\Crazy-Frog.Html

C:\Message to n00b LARISSA.txt

6. C:\Windows\System32\Drivers\etc altındaki hosts dosyasını edit edin ve 64.233.167.104 veya benzeri IP adresleri için yeni tanımlanmış adres bilgilerini silin.

Bu vb. antivirüs üreticilerinin adreslerini içeren satırların tümünü silin. Böylelikle antivirüs yazılımınız yeni güncellemeleri indirebilir hale gelecektir.

Yukarıdaki işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp antivirüs yazılımını ınternete bağlanarak güncelleyin ve gözden kaçmış kalıntılar olabileceğini düşünerek bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin.

Alıntıdır

Şimdi bu virüs dediqimiz rapidLi dosyayı karşımızdaki kimse biLerek mi atıyoR yoksa karşımızdaqinin isteqi dışında mı geLior pencereye ?

RedDevil' Alıntı:
Şimdi bu virüs dediqimiz rapidLi dosyayı karşımızdaki kimse biLerek mi atıyoR yoksa karşımızdaqinin isteqi dışında mı geLior pencereye ?

isteği dışında geliyor =)

çok sagol walla 2 tertemiz oldu bilgisayar :)

sağolasın deneyelim belki bizede biri yollayabilir işimize yarar...:)

O trojanları msn den bende aldım..ama antivirüs sildi hemen..

şimdi msn fix i de kullandım temiz çıktı :sigara:

ya aynı dert bende de var kurtulamadım bi türlü yardım edin yha plss...:(

harunkaya' Alıntı:
Daha nasıL yardım edeLim evine geLip pc üzerindemi uygulayalım her$ey ap acık veriLdi yapan yapio=)

xp kullanıyorsanız sistem geri yükleme yapın olsun bitsin..

xp kullanıyorsanız sistem geri yükleme yapın olsun bitsin.. temizlenir

bende kullandım gerçekten işe yaradı emeğine sağlık

bende kullandım gerçekten işe yaradı emeğine sağlık

bu msnfix virüs beyler.pcye bisürü şey bulaştı.msnden gelen dosyayı alıp eset'e yani nod32 yi üretenlere yolladık e-postayla, kısa zaman içinde geri döndüler.bugünki( 20-08-2008 ) güncellemeye alındı. yani nod32 iniz varsa güncelleyin o virüsler temizleniyor.

daha kolay olması için pcnizi güvenli kip te açın regedit i açın ctrl-f ten libweb.dll , libinets.dll aratın bulduğunuzu silin,anahtarı direk silin. dosya görünümlerinden korunan işletim sistemi dosyalarını gösteri tıkla ve bilinen dosya uzantılarınıda görünür hale getirin görev yöneticisini açın işlemlerde mssq olan dosyaları silin ve hemen peşinden windowsta artık görünür olan mssq dosyasını shift deleteyle silin daha sonra normal açın pcnizi nod32 yi açın yoksa kurun güncelleyin sistemi taqratyın sorununuz böylelikle gider. bazı durumlarda inmternete çıkışta kapanabilir , pcnizde daha önce avast kuruluysa bir dosyası görev yöneticisinde awg gibi bir dosya işlemi sonlandırın bu sorunda ortadan kalkar.ben bu şekilde kurtuldum bunlardan.konuyu açan arkadaşada teşekkürler.kolay gelsin beyler..

msn fiz kullandım ama işe yaramadı
yai temizliyor ancak kapatıp açnıca yine çıkıyo

abii bu viruss ne yapıoo arkadaşlarımm yemişde napıcazz yani onalar bunu yapamazlarr ben onları silimmi şimdi??

harunkaya' Alıntı:
ceda yapmayı bilion ama

Geri