Msn mesajı

dhtdarkness

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar msn de yazdıımız bir mesaj kaç kb dir
ornein msj 150 karakter olsun
ortalama ne kadardır onceden bildiğim halde unuttum :(

walla 6-7 ay önce bende merak etmiştim bulmuştumda bunu şimdi aklıma gelmedi : )

ilginç bi konuya deyindin araştrıcam :)

txt belgesinde ne kadarsa o kadardır herhalde

yok ama doğru hatırlıyorsam bu böle yazının rengine büyüklüğüne tipine göre değişiyordu

heralde yani
öle her yazı tipi aynı olur mu dicem şimdi ama
rtalama bi txt bile 1 kb
bu nerden aklına geldi yaa:eek::eek::eek:

1 kb 150 karakter icin buyuk bi boyut byte larla olculebilecek boyuttadir saniyorum

bi bayt metre al ölc :)
hastamısın sen yaa... baska bişi bulamadınmı? :):eek:

jamex' Alıntı:
1 kb 150 karakter icin buyuk bi boyut byte larla olculebilecek boyuttadir saniyorum

normal bi yazı tipi için arkadaşın sölediği çok mantıklı...txt içinde yazıları doldurun yolladıyın karsıya msn den .1 kb der:d bu durumda 1 harfin boyutunun küçüklüünü hesaplamak bile zor::=))

aö ni not defteri yaz 150 harf kaydet bak

1 qaraqter 8 bit e eshittr arqdashlar..!!
150 qaraqterde 150*8=1200bit e oda eshttr=1.171875 byte

Bit:En qüshüq birim bit’tir. Bilgisayar ichinde qaraqterler iqilik sayı siteminde 8 haneli bir sayıyla ifade edilir. İshte bu sayının her bir basamaına 1 Bit denir. Örneğin: A qaraqteri bilgisayar ichinde 0100001 sayısıyla ifade edilir. İshte bu sayının her basamağına 1 Bit denir. O zaman Bilgisayar ichindeqi her bir qarakter 8 bit’ten olushur. A qaraqteri=8 Bit, + qararqteri=8 bit.

Byte (Bayt) : Bilgisayar içinde her karakter aynı zamanda 1 Byte’tır. Örneğin A karakteri=1 Byte.

A qaraqteri =1 Byte

A qaraqteri=8 Bit

Yuqardaki eshitliqlere göre 1 Byte=8 Bit sonucu chıkarılabilir.

1 Byte=8 Bit

1 KB (Kilo Bayt)=1024 Byte

1 MB (Mega Bayt)=1024 KB

1GB (Ciga Bayt)=1024 MB

1 TB (Tera Bayt)=1024 GB’dır.

Soru: HaCKHeLL qelimesi kach Byte ve kach Bit’tir.

Çözüm: HaCKHeLL kelimesi 8 karakterden oluşmaktadır. 1 Karakter=1 Byte olduğu için bu kelime 8 Byte’tır. 1Byte=8 bit olduğundan dolayı bu kelime 8x8=64 Bit’tir.

burası iice kopmuş hh iice sıyırmaya başladı :|

furkan1988' Alıntı:
8 bit 1 bayt 1024 byte 1 kb ona göre hesapla heheheee :)
onu biliyosda sonucu verseydin iyi olurdu

asci hesaplama wardı bi yerde ama yazıya göre bayt filan aklıma gelmiyor gelse yazacaktım walla :p

saolun arkadaşlar ayrıca illumunati hh hakkında ynlıs dusunuosun oke ??

Nerede yazarsan yaz yazdığın herşey harf, sayı, işaret boşluklar dahil 1 byte'tır..!
8 bit=1 byte,
1024 byte= 1 kilobyte,
1024 kilobyte= 1 megabyte,
1024 megabyte= 1 gigabyte,
1024 gigabyte= 1 terabyte,
bunlar doğru;
ama senin bunu sorma amacın her mesajımda ne kadar veri gönderip alıyorum sa eğer 150 karakterlik bi mesaj gönderdiğinde sen 150 byte'lık bir veri upload etmiş ve karşı tarafta 150 byte'lık bir veri download etmiş olur.

Yada senin bunu sorma amacın iletilerini bilgisayarına kaydettiğinde ne kadar yer kaplayacaksa bu senin bilgisayarının hardiskinin kapasitesine göre değişir..! Örneğin 150 karakterlik bir veriyi bilgisayarına kaydettin ve dosya 150 byte olarak gözüküyor. Bu dosya bilgisayarında 150 byte olarak yer kaplamaz. Bu dosyanın kaplayacağı yer hard diskinin sector ve head sayısına göre değişir..! :) Bunun net bi şekilde ne kadar yer kaplayacağını öğrenmek için dos satırında chkdsk komutunu yazman gerek..!
mesela;
4096 bayt her ayırma biriminde. yazar,
yada;
4096 bytes per sector. yazar:

yine dos ortamında hard diskine format attığında da format sonunda otomatik olarak chkdsk çalıştırılır ve bu sonuçları görebilirsin..!

Bunun anlamı her sector için 4096 byte ayrılmış demektir. 4096 byte'tan küçük herhangi bir dosya, kapasitesi ne olursa olsun ister 1 byte olsun ister 150 ister 4000 byte olsun bu dosya senin hard diskinden 4096 byte götürecek demektir. Dosya kapasitesi 4097 byte ise o zaman iki sector yer kaplayacak demektir. Yani harddiskinde 8192 byte'lık yer kaplayacaktır..!

Umarım bu bilgiler işinize yarar..! :)

güzel bi konu araştırmak lazım

Geri