msiexec sorunu

xelloz

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bir sorunum var geçen gün bilgisayarımda bi sorun oldu format atmak zorunda kaldım sonra tekrar windows sp2 yi kurduktan sonra kaspersky ı yükledim java ayarlarını görüntü ayarlarını yaptım msn kurim dedim ama ortasında kayboldu kurulum görev sonlandırıcısından baktım uygulamalarda aktif şekilde duruyor msiexec.exe diye bi windows mu artık tam bilemiyorum onu sonlandırınca devam ediyor kuruluma ama kurulumun ortasında tekrar geliyor ve iptal ediyyor . Bu bir virus değil yazılım hatası sanırsam kaspersky dan olabilir .. Bunun çözümü ne olabilir msn 8.0 , 7.5 , 7.0 hepsini denedim nerdeyse hepsinde aynı hata windows messenger kullanmaktan bıktım . Yardım ediiiiiiin !!!

+++++ rep

http://support.microsoft.com/kb/324638/tr öncelikle bu linke bir uğra
ardından aşağıdaki yöntemleri dene umarım işine yarar

Yöntem 1: Windows Installer'ı Yeniden Kaydetme
Windows Installer'ı yeniden kaydetmek için, sabit diskinizdeki ve Windows Kayıt Defteri'ndeki Msiexec.exe dosyasının konumunu doğrulayın Windows Installer'ı yeniden kaydedin. Bunu yapmak için:

UYARI: Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni yanlış kullanırsanız, işletim sisteminizi yeniden yüklemenizi gerektirebilecek ciddi sorunlara neden olabilirsiniz. Microsoft, Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nin yanlış kullanımı sonucunda ortaya çıkan sorunları çözebileceğiniz konusunda garanti vermez. Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kullanmak kendi sorumluluğunuzdadır.

Not Microsoft Windows'un birçok sürümü olduğundan, aşağıdaki adımlar sizin bilgisayarınızda farklı olabilir. Farklıysalar, bu adımları tamamlamak için ürün belgelerinize bakın.1. Sabit diskinizdeki Msiexec.exe dosyasının konumunu doğrulayın. Bunu yapmak için:a. Başlat'ı ve ardından Ara'yı tıklatın.
b. Tüm dosya ve klasörler'i tıklatın.
c. Dosya adı kutusuna msiexec.exe yazın ve Ara'yı tıklatın.
d. Arama sonuçlarında, Msiexec.exe dosyası konumunu not alın.

Msiexec.exe dosyasının konumu, aşağıdaki örneğe benzemelidir; burada Sürücü, Windows'un yüklü olduğu sürücü ve %Windir% de Windows'un yüklü olduğu klasördür:
Sürücü:\%Windir%\System32
Buna örnek olarak C:\Windows\System32 dizini verilebilir.
e. Dosya menüsünde, Kapat'ı tıklatın.

2. Windows Kayıt Defteri'nde, Msiexec.exe dosyasının konumunu doğrulayın. Bunu yapmak için:a. Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın.
b. Aç kutusuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
c. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun ve tıklatın:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSIServer
d. Sağdaki bölmede, ImagePath öğesini çift tıklatın.
e. Dize Düzenle iletişim kutusunda, Değer verisi kutusundaki dizenin, Msiexec.exe dosyası için sabit diskinizdeki 1. adımda belirlediğiniz doğru yolu içerdiğinden emin olun.

Örneğin, Msiexec.exe dosyası sabit diskinizde Sürücü:\Windows\System32 klasöründeyse, Msiexec.exe dosyasının Değer verisi kutusundaki doğru yolu aşağıdaki gibi olmalıdır; burada Sürücü, Windows'un yüklü olduğu sürücüdür:
Sürücü:\Windows\System32\Msiexec.exe /V

Değer verisi kutusu doğru yolu içermiyorsa, yolu düzeltmek için gereken değişiklikleri yapın ve Tamam'ı tıklatın.
f. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.

3. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın ve Msiexec.exe dosyasına kaydolun. Bunu yapmak için: a. Bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatın.
b. Aşağıdaki iletiyi aldıktan sonra F8 tuşuna basın:
Başlatmak istediğiniz işletim sistemini seçin
c. Windows Gelişmiş Seçeneği menüsünde, ok tuşlarını kullanarak Güvenli Mod seçeneğini belirleyin ve ENTER tuşuna basın.
d. İkili veya çoklu önyükleme bilgisayarı kullanıyorsanız, görüntülenen listeden uygun işletim sistemini seçin ve ENTER tuşuna basın.
e. Bilgisayarda oturum açın.
f. Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın.
g. Aç kutusuna, aşağıdaki satırı yazın ve Tamam'ı tıklatın:
msiexec /regserver

4. Bilgisayarınızı kapatın ve standart modda yeniden başlatın.

alıntıdır.

Geri