MP4 mü DivX mi

MP4 mü DivX mi

• Kullanılan toplam oy
    91

--NEFRET--

New member
Reaction score
0
Sizce görüntü bakımından hangisi daha iyi
dikkat ederseniz görüntü bakımından bölümünün altını çizmişim

ayni bitrate oranındayken divx daha iyi diyebilirim. ayrıva dvd playerlarda daha cok desteklenmeside divx e ilgiyi arttırıyo....

mkv hem çözünürlük hem sıkıştırma bakımından divx den daha iidir

divx bin basarrrrrrrrrrrrrrr

Yukarıdaki yorumlara inanamıyorum. Kusura bakmayın ama birçok arkadaş saçmalamış.

Bir kere mp4 ve mkv farklı formatlar. Alakaları bile yok..
İllaha bi alaka kuracaksak:
Mkv, içerisinde birden çok alt yazı ve ses dosyası içerebilen bir formattır divxten farklı olan yönü budur. Bir diğer farkıda HD Ready ve Full HD kalitesinde videolar sunabilmektedir. (BluRay disklerden .mkv elde etme yöntemi şu sıralar oldukça revaçtadır.)
İleride divx'in yerine geçecek formattır. (Şahsi düşüncem.)

Ankete gelince DivX mp4.ten daha iyidir tabiki. Şunuda unutmamak gerekir ki, divx formatında 700mb. olan bir film mp4 olarak kodlandığında yaklaşık 400 mb. olur.

Yukarıdaki yorumlara inanamıyorum. Kusura bakmayın ama birçok arkadaş saçmalamış.

Bir kere mp4 ve mkv farklı formatlar. Alakaları bile yok..
İllaha bi alaka kuracaksak:
Mkv, içerisinde birden çok alt yazı ve ses dosyası içerebilen bir formattır divxten farklı olan yönü budur. Bir diğer farkıda HD Ready ve Full HD kalitesinde videolar sunabilmektedir. (BluRay disklerden .mkv elde etme yöntemi şu sıralar oldukça revaçtadır.)
İleride divx'in yerine geçecek formattır. (Şahsi düşüncem.)

Ankete gelince DivX mp4.ten daha iyidir tabiki. Şunuda unutmamak gerekir ki, divx formatında 700mb. olan bir film mp4 olarak kodlandığında yaklaşık 400 mb. olur.

YazacakLarımı yazmış arkadaş,
Anketi dahi olmaz bunun =)

DivX tabikide... (Görüntü kalitesi)

Ama ben genellikle mp4 kullanıyorum boyut yüzünden... =)

Geri