Modemin internet ışığı yanıp sönüyor.Net bağlantısı kopuyor!!!!!

metin_99

New member
Reaction score
0
Millet benim sorunum çok uzun ama sonuna kadar okuyup da yardım ederseniz gerçekten çok makbule geçecek.Şimdi her şeyden önce şunu belirteyim.Bizim evdeki telefon kablosu ortasından ikiye ayrılmıştı!:D:durdurun:durdurun Her neyse bunun içindeki kabloları bantla yapıştırdık.Eski bilgisayar yani şu anda bu konuyu açmada kullanıdığım PC yi kullanırken sorunsuz internete giriyordum.Geçenlerde yeni bir PC aldım.Bu PC de Vista yüklü olduğundan ve eski modem de vista desteklemediğinden yeni bir modem aldık: Pikatel Airmax 104.Bu modem eve geldiğinde kurulumu yaptıktan sonra internete girdim ama birden internet ışığı yanıp sönmeye başladı.Ve tüm ışıklar sabit olmayınca internet bağlantısı kesildiğinden netten düştüm.Yeni bilgisayarımdan internete giremiyordum.Ben de eski modemi de kullanarak bu PC ye bağladım neti.Artık kafayı yemek üzereyim yepyeni gıcır gıcır PC'mden nete giremiyorum.Eski yeni bir sürü kablo denedim fakat ışık bir türlü sabit durmadı.Sorun şu ki internete bağlanmak için kullandığım splitter [ya da nasıl yazılıyorsa] yeni modemin splitterı.Ama ben bu splitterı eski modeme bağlayınca sorunsuz bir şekilde internete giriyorum.Ancak aynı kutudan çıkan modem üzerinde kullanmaya kalkınca internetten atıp duruyor beni.Ortasından ikiye ayrılmış bir telefon hattını yeni modemin splitterı ile eski modeme takınca internette sorunsuz dolaşıyorum.Ama haklı olarak da yeni PC'mde özgürce dolaşmak istiyorum.

Şimdi size soruyorum: Sorun splitter da mı? Modem de mi? İnternet kablosunda mı? Yoksa ortasından ikiye ayrılmış, bantla birbirine tutturulmuş ve buna rağmen farklı marka iki cihazla beni sorunsuz internete bağlayan telefon kablosunda mı?

Yardım!!!!!!!!!!!!!!!!

Kablo bağlantılarını stabil hale getir bir temassızlık var ise adsl ışığın yanıp sönebilir.
Veya adslin aktif değilse bir kesinti varsa yine adsl ışığın yanıp sönebilir.
Doğruya bunu unuttum modemin arızalıda olabilir teknik servisine gönder.

kardeş bahsettiğn modemin aynısndan bende vardı bende senin yasadıklarını yasadım güncelleme problemi var dediler onu halledemedim sonun da teknik servise gönderdim elkotek mühendislik midir nedir modem uzun bi süre gelmedi sonra arayıp hepsine küfrettim (bazen işe yarıyo) :) ertesi gün aynı marka aynı model sıfır modem geldi... 444 05 70 nolu telefonu ara yardım al ama tel basında bi 10 dk beklemen gerekiyo söleyim

büyük ihtimal modemin arzalı

kardeş bahsettiğn modemin aynısndan bende vardı bende senin yasadıklarını yasadım güncelleme problemi var dediler onu halledemedim sonun da teknik servise gönderdim elkotek mühendislik midir nedir modem uzun bi süre gelmedi sonra arayıp hepsine küfrettim (bazen işe yarıyo) :) ertesi gün aynı marka aynı model sıfır modem geldi... 444 05 70 nolu telefonu ara yardım al ama tel basında bi 10 dk beklemen gerekiyo söleyim

büyük ihtimal modemin arzalı

Hay ağzına sağlık kardeşim.Bize de güncelleme yapın dediler.Modemin güncellemesi mi olurmuş ya hayret bir şey!Neyse ben vereyim modemi uzun bir süre gelmezse açar telefonu sövmeye başlarım.Yenisi geldiğinde de adamı yanımda 1 saat rehin alıp test ederim bağlantı kopuyor mu diye :D:durdurun:biggrin Sağol:clap:goz:

hocam aynısı bendede vardı.formattan sonra öle bi problem kalmadı.tt neti aradım onlarda kablo falan dedi.tesisatına dokunma daha önceden öle bişi olmuyosa.pc ne format at düzelir

Geri