metin_99
New member
- Reaction score
- 0
Millet benim sorunum çok uzun ama sonuna kadar okuyup da yardım ederseniz gerçekten çok makbule geçecek.Şimdi her şeyden önce şunu belirteyim.Bizim evdeki telefon kablosu ortasından ikiye ayrılmıştı!:durdurun:durdurun Her neyse bunun içindeki kabloları bantla yapıştırdık.Eski bilgisayar yani şu anda bu konuyu açmada kullanıdığım PC yi kullanırken sorunsuz internete giriyordum.Geçenlerde yeni bir PC aldım.Bu PC de Vista yüklü olduğundan ve eski modem de vista desteklemediğinden yeni bir modem aldık: Pikatel Airmax 104.Bu modem eve geldiğinde kurulumu yaptıktan sonra internete girdim ama birden internet ışığı yanıp sönmeye başladı.Ve tüm ışıklar sabit olmayınca internet bağlantısı kesildiğinden netten düştüm.Yeni bilgisayarımdan internete giremiyordum.Ben de eski modemi de kullanarak bu PC ye bağladım neti.Artık kafayı yemek üzereyim yepyeni gıcır gıcır PC'mden nete giremiyorum.Eski yeni bir sürü kablo denedim fakat ışık bir türlü sabit durmadı.Sorun şu ki internete bağlanmak için kullandığım splitter [ya da nasıl yazılıyorsa] yeni modemin splitterı.Ama ben bu splitterı eski modeme bağlayınca sorunsuz bir şekilde internete giriyorum.Ancak aynı kutudan çıkan modem üzerinde kullanmaya kalkınca internetten atıp duruyor beni.Ortasından ikiye ayrılmış bir telefon hattını yeni modemin splitterı ile eski modeme takınca internette sorunsuz dolaşıyorum.Ama haklı olarak da yeni PC'mde özgürce dolaşmak istiyorum.
Şimdi size soruyorum: Sorun splitter da mı? Modem de mi? İnternet kablosunda mı? Yoksa ortasından ikiye ayrılmış, bantla birbirine tutturulmuş ve buna rağmen farklı marka iki cihazla beni sorunsuz internete bağlayan telefon kablosunda mı?
Yardım!!!!!!!!!!!!!!!!
Şimdi size soruyorum: Sorun splitter da mı? Modem de mi? İnternet kablosunda mı? Yoksa ortasından ikiye ayrılmış, bantla birbirine tutturulmuş ve buna rağmen farklı marka iki cihazla beni sorunsuz internete bağlayan telefon kablosunda mı?
Yardım!!!!!!!!!!!!!!!!