modem bağlantısı kesiliyor

artser

New member
Reaction score
0
arkadaşlar modem bağlantısı 2 dk çalışıyor daha sonra bağlantı kesiliyor.1 dk sonra bağlantı gene geliyor.fakat 2-3 dk sonra bağlantı yeniden kesiliyor.kablolarda herhangi bir sorun yok.2 gündür böyle yapmaya başlıyor.internetten dosya indireyim diyorum tam indi bitecek diyorum bağlantı kopuyor.acaba sorun nereden kaynaklanıyor olabilir.bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

modem markası exper.link ve data lanbası sönünce bağlantı gidiyor.link lanbası yanınca bağlantı geliyor.

kardes ttnetı aradınmı o bıknera soyle bırsey var aynı sorunu bende yasamıstım soyle bır durumla karsılastım modemım yanmıstı az bısı ısınınca net gıdıyor 2 dakka sonra gerı ghelıordu ondanda olabılır farklı bı modemle denemnı tavsıye ederım

modeminde timeout ayarı olabilir onu 0 la ya da paralel hat kullanıyo olabilrisin onu da bi düzelt olmadı telefoncu çağır hattına baktırt

1.splitter kullanıyosan degiştir yada kontrol et
2.modemın web arayuzu sayfasına girip(statik ip numaranı yazıcaksın=192.168.2.1 veya 10.0.0.2 vs vs gibi) ag numarasını yazıp gırış yap,fabrıka ayarlarını bulup sıfırla.sonra bılgılerınle beraber tekrar gırış yap

1.splitter kullanıyosan degiştir yada kontrol et
2.modemın web arayuzu sayfasına girip(statik ip numaranı yazıcaksın=192.168.2.1 veya 10.0.0.2 vs vs gibi) ag numarasını yazıp gırış yap,fabrıka ayarlarını bulup sıfırla.sonra bılgılerınle beraber tekrar gırış yap

modemi fabrika ayarlarına dödürüp tekrardan kurdum.bu defada 1 saat kadar kesintisiz çalıştı daha sonra tekrar gidip gelmeye başladı.100 mb'lık bir oyunu indiremedim gitti.splitter daha 3 günlük yeni taktırdım.fakat şöyle birşeyle karşılaştım winampta radyo dinliyordum telefom çaldı internet gitti.telefonu kapattık internet geri geldi.

tüm cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.iyi bayramlar.

Aynı sorun bende yaşadım.. sürekli düşmelerden bıktım.. Bir ara telefon çalışmıyor fakat adsl çalışıyordu.. netten düşmeler başlayınca arızaya haber verdim.. gelip yaptılar.. bi süre adsl ve telefon birlikte arızasız çalıştı.. fakat yağmurlar başlayınca benim kopmalar yine devam etti..telekomun altyapısı pek sağlam değil.. şuan bulunduğum bölgeye fiberoptik altyapısı döşeniyor.. sırf bu yüzden quiknete geçecem.. Hiç konuşmadığım telefona 15 ytl ücret ödemekde zoruma gidiyordu zaten

Geri