mobilya iptali

burcu0168

New member
Reaction score
0
slm ben nişanlıydım mobilya bakıyordum ilk önce bi yerden mobilya baktık begendik birde ailemizle bakalım fiyat detaylarını onlarla konuşun dedik adamlarda biz tahmini bi hesap yapalım yine ailenizlede konuşuruz dediler 500 tl kapora bırakmamızı istediler . daha sonra başka bi yerden baktık orayı daha çok begendik orasıda yine kapora bırakmamızı istedi. orayada 500 tl kapora bıraktık teslim tarihi için agustosu söledik. Nişanlımla ayrıldık ve iptal ttirmek istedik. her 2 mobilyacıda iptalinin mümkün olmadıgını almamız gerektigini söledi. ilk mobilyacıya 2 hafta önce degerinede 1 hafta önce kapora bıraktık. sipariş sözleşmesi imzaladık ama senet falan yapmadık. Bu mobilyaları iptal etme şansımız yokmu acil yardım lütfen

Kapora, satıcıyı koruma altına almak için verilir. Yani malı sizin için başka birisine satmamayı taahhüt eder. Alımdan vazgeçmişseniz paranınızı geri alamazsınız. Karar vermediğiniz mallar için üç ayrı yere kapora vermek akıl işi değil. Bakın çekin çıkın kardeşim. Dünyanın son mobilyası mı bu kapış kapış mı gidiyo niye kapora veriyorsunuz? Paranızı almanız yasal olarak mümkün değil. Ha bi de senet yapaydın zaten malı almasan da tamamını ödemek zorunda kalırdınız. Ana babanızla düğün alışverişi yapın siz. Bu kafayla çok kazık yersiniz. Neyse sağlık olsun

kaporanın amacı o zaten. satıcı kendi zararını karşılamaya calısıyor.. mobilyaları almazsın istemiyorsun belki ama kaporayıda alamazsın.. yani satıcı isterse verir onun iyi niyetine kalmış.

Ticaret kanununda kapora diye bir şey yoktur,satıcıların kıçlarını korumak için uydurdukları bahanedir.Tüketici memnun kalmadığı yada almaktan vazgeçtiği ürünü istediği zaman iade edebilir.Sizin sorununuza çare bu forum değil tüketici hakem heyetindedir.Yada etiketinde avukat yazan kişilerin yorumu olmalıdır ama biliyorumki etiketinde avukat yazan beleşe yazmaz :) (hadi inşallah birisi yüzümü kara çıkarırda işiniz görülür)

Nasıl yok? Pey akçesi denen şey kapora veya kaporo neyse ne. Yazılışını tdk bile bilmiyo. Alıcı cayarsa parasını geri alamaz. Tek ihtimal satıcının ürününün ayıplı olması yada satış sözleşmesindeki vaadlere aykırı olması. Mesela ikinci el bi araba beğendin. Kapora verdin. Ertesi gün alım satım yapacakken servise gösterdin anaaaa bi baktın araba pertten çıkmış ! Ama satıcı sana arabanın kız gibi olduğunu söylemişti. İşte bu sebepsiz zenginleştirmeye girer ve paranı istersin. Avukat değilim bu arada

Nasıl yok? Pey akçesi denen şey kapora veya kaporo neyse ne. Yazılışını tdk bile bilmiyo. Alıcı cayarsa parasını geri alamaz. Tek ihtimal satıcının ürününün ayıplı olması yada satış sözleşmesindeki vaadlere aykırı olması. Mesela ikinci el bi araba beğendin. Kapora verdin. Ertesi gün alım satım yapacakken servise gösterdin anaaaa bi baktın araba pertten çıkmış ! Ama satıcı sana arabanın kız gibi olduğunu söylemişti. İşte bu sebepsiz zenginleştirmeye girer ve paranı istersin. Avukat değilim bu arada

pey akçesi teminat olamaz,sadece sözleşmeni yapıldığının ispatı olarak delil sunar,konuyu açan arkadaş sözleşmeden bahsetmediğine göre iş kaporaya girer ve sözleşmesi ticarette haksız mal artışı demektir.Sözleşmesiz mal alım-satım yapıyorsanız kazanan her zaman parayı verendir ve hala diyorum sorunun çözümü Hakem heyetidir.Bu arada avukat olmama ramak kalmıştı :) çok şükür olmadım

Arkadaşın da dediği gibi kaporanın amacı o zaten. Satıcı arkadaşın, tanıdığın falansa geri verir ancak. Kanunda böyle birşey yok diye diyaloglar oluşmuş. Olsa da olmasa da o para yandı arkadaşım.

Geri