Siara
| . Uzαkтαn Seуiяci .
- Katılım
- 11 Ağu 2010
- Mesajlar
- 3,253
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
20 adet
Malzemeler:
- 1kg un
- 125gr margarin (yumuşak)
- 1 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım su bardağı ılık su
- Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin.
- Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
- Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın.
- 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
- Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
Malzemeler:
- 1lt süt
- 1/2lt. su
- 1 su bardağı un
- 500gr toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 125gr margarin
- 2 yumurta
- Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın. Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin. İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın. Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun.