Mimarlık için Hangi Kitapları Tavsiye ediyorsunuz

polyus21

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba...

Bazı sebeplerden dolayı yurt dışında avusturya viyana teknik üniversitesinde okumaktaym

Türkiyede okuma şansımız olmadı.

Şimdi burda almanca kaynaklarla öğreniyorum fakat ana dilim türkçe olduğu için bu işin bir de türkçesini öğrenme ihtiyacı duyuyorum. daha doğrusu belki türkçe daha rahat anlayabilirim ve derslerimi daha erken verebilirim

İstediğim şey türkiyede okuyan mimar arkadaşlardan bana öneride bulunmalarıdır..

Genel hatlarıyla hangi kitapları tavsiye edersiniz.

mesela plan oluşturmanın tmel kuraallarında tutun da yapının bütün özelliklerini ve de statik bilgilerini anlatan kısacası mimarlık hakkında yazılmış ve önerilmeye değer hangi kitaplar var...

Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Kitap satın almak istiyorum ama hangisini almalıyım sizin değerli tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacım var

Esen kalın

öncelikle hayırlı olsun, mesleğe hoşgeldin. kaçıncı sınıfta okuduğunu yazmamışsın ama ben 1. sınıfta olduğunu düşünerek 3 başucu kitabımı öneririm. ilki Ching'den yapı derslerinin kutsal kitabı Bina Çizim Rehberi, ikincisi hernekadar modası geçti deseler de eleman boyutları, ergonomi ve mekan etüdlerinde Neufert en vefakar yardımcım. bir de görüşü açmak açısından mimarlık atlasları, en büyüğü Phaidon. ama yine de tavsiye olarak tavsiyesizlik de tavsiye olur sanırım bu konuda. ne bulursan oku, ne görürsen incele:)
kolay gelsin...

Geri