Milliyetçiliği CHP'nin paspası yapmak____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Milliyetçiliği CHP'nin paspası yapmak

Cumhurbaşkanlığı seçimine benzer bir süreç yaşıyoruz. O tarihte meclise girmeyen DYP ile ANAP ilk seçimde sandığa gömüldüler. Her iki partinin Genel başkanları siyaset oyununun dışında kaldı.
Şimdi aynı yolda MHP yürüyor.
Türkiye’nin önünü tıkayan,seçimleri işlevsiz hale getiren, millet kimi seçerse seçsin CHP ideolojisinin iktidarda kalmasını sağlayan Yargı bürokrasisinin her kesimden hukukçularla dengelenmesine MHP karşı çıkıyor.
Yüksek yargı’daki CHP iktidarının sürmesini istiyor.

Ülkücü gençlerin kimini mahpuslarda çürüten, kimini asan, kimini işkence hanelerde ezerek, yarım insan haline getiren 12 Eylül’cülerin yargılanmasına karşı çıkıyor.
Anayasa’yı, yasaları Marksist yoruma tabi tutarak her türlü dini tezahürü suç gibi telakki eden,muhafazakarların, milliyetçilerin taleplerini rejim meselesi haline getiren, asker sivil bürokrasinin her türlü denetimin dışında kalmasını istiyor.

AK partiye muhalif olabilirsiniz.
Ortada AK partiyi aşan,ülkenin geleceğini ilgilendiren,milletin iktidarının önünü açan bir düzenleme varsa her türlü hesabı bir tarafa bırakarak bu sürece destek olmak zorundasınız.

Bir zamanlar, erkek ürkek edebiyatıyla çözeceğinizi taahhüt ettiğiniz baş örtü problemini bu noktaya bugün destek olduğunuz Yargı bürokrasisi getirmedi mi? Mamak’da, Zincidere’de, Konya Dutlukır’da ülkücülere yapılanları ne çabuk unuttunuz?
Türkeş’i yıllarca hapiste tutan, mahkemelerde, adliye koridorlarında en onur kırıcı muamelelere tabi tutanlar bugün CHP ile omuz omuza vererek yargılanmasını istemediğiniz 12 Eylül cuntacıları değil miydi?

Türkeş’in mezar taşını okşayarak, senede bir kabir ziyareti yaparak ülkücülük olmaz. Ülkücülük,bir hayat nizamının, Türk-İslam medeniyetine giden yolun önüne, CHP ve paralel kuruluşların koyduğu engelleri kaldırmaktır.
MHP bu tavrıyla hangi davaya hizmet ediyor acaba?

Eski DYP lideri Ağar’la, ANAP lideri Mumcu’nun gittiği yolda gitmek doğru bir yol değil.Milliyetçi bir parti politika üretirken milletin sesine kulak vermek, yapılan düzenlemelerin neye ve kime hizmet ettiğini hesap etmek zorundadır.
YAŞ kararlarının Yargı denetimine açılması AK partiye değil milliyetçi, muhafazakar kimliklerinden dolayı diken üstünde olan TSK daki insanlara yarayacaktır.MHP bundan niye rahatsızlık duyuyor. HSYK nun yapısının değişmesi AKP ye değil, tarafsız, bağımsız dolayısıyla saygın bir Yargı erkinin tesisine yarayacaktır. MHP bundan niye gocunuyor. Geçmişte eski milletvekilleri sadık Yakut ile hala MHP milletvekili olan Faruk Bal bu HSYK'nın hışmına uğramadılar mı? Kendine yapılanları, bir hareket bu kadar çabuk nasıl unutur.
MHP sadece kendi geleceği ile oynasa ciddiye almaz geçersiniz. Ama MHP bütün ülkücülerin milliyetçilerin onuruyla oynuyor. Milliyetçiliği bir dönem Ecevit’in önünde paspas ettikten sonra şimdi de Baykal’ın ayakları dibine sermek haysiyetli bir davranış değil.Milliyetçiliği Ecevit’in önünde paspas etmenin cezasını MHP barajın altında kalarak ödedi, milliyetçiliği Baykal’ın ayaklarının dibine atmanın faturası daha ağır olacaktır. MHP tabanı bu yanlışı asla affetmez.

İrfan Sönmez

(Not: bu mesajım Milliyetçiliği eleştiren ama Milliyetçilikten ne anladığı muallakta olan zihniyete yönelik eleştiridir.)

Nasıl bir zihniyet varsa Takıyecilik ruhunuza kadar işlemiş iki dakika kıvırmadan yapamıyorsunuz.

Ne zaman Milliyetçi oldunuzda Milliyetçiliği eleştirir oldunuz?
Vakit Takkıye Vakti yada Türkiye için Takkıye Vaktimi geldi yoksa?

yoksa Milliyetçilikten başka bir şeymi anlıyorsunuz?

Memleketi pazarlamayımı anlıyorsunuz?
amerikan projelerinin(bop) uşaklığını yapmayımı anlıyorsunuz?
arap yalakalığınımı anlıyorsunuz?

Milliyetçilikten her ne anlıyorsanız icraatlarınızla ele veriyor kendini.

''Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' ziya paşa

Laf ebeliği(hatiplik) yapmanıza lüzum yok, bu kadar yormayın kendinizi, görüyoruz icraatlarınızı..

''Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' Ziya Gökalp

.

önce yazdığın şeyin kime ait olduğunu bilmelisin, Gökalp dediğin ZİYA o ziya değil ZİYA PAŞAnın sözleridir..

diğer alıntılamadığım yukarıdaki yorumdan ziyade hakaret ve sataşmalarını kaale alacak değilim. ben fikre yorum yaparım sataşmaya değil....

önce yazdığın şeyin kime ait olduğunu bilmelisin, Gökalp dediğin ZİYA o ziya değil ZİYA PAŞAnın sözleridir..

diğer alıntılamadığım yukarıdaki yorumdan ziyade hakaret ve sataşmalarını kaale alacak değilim. ben fikre yorum yaparım sataşmaya değil....

Sana sataşma olarak gelen şey bana göre eleştiridir.

Bak Ben ''Mhp nin Miliyetçiliği Chp nin paspası yaptığı görüşünü'' sataşma değil eleştiri olarak düşünüyorum ...

Kalıplarınızdan kurtulmanız gerek, size sataşma olarak görünüyor olması sataşma olduğu anlamına gelmez.

Ziya Gökalp in söylediğini sanıyordum, bu sözün Ziya Paşaya ait olması bir şeyi değiştirmez , güzel söz...

Sana sataşma olarak gelen şey bana göre eleştiridir.

Bak Ben ''Mhp nin Miliyetçiliği Chp nin paspası yaptığı görüşünü'' sataşma değil eleştiri olarak düşünüyorum ...

Kalıplarınızdan kurtulmanız gerek, size sataşma olarak görünüyor olması sataşma olduğu anlamına gelmez.

Ziya Gökalp in söylediğini sanıyordum, bu sözün Ziya Paşaya ait olması bir şeyi değiştirmez , güzel söz...

Mesajını editlemeden önceki haliyle bıraksaydınya,'' beni çamur atmakla suçluyordun ,araştıracam yine iddia ediyorsun ama görürüz gibilerden'' birde dikleniyordun.. Orta okulda terkib-i bend i öğrenmiştik biz, herkesin bildiği Zİya paşanın beyitini bile aslen kürt olan ziya gökalpe aşırtman çok ayıp olmuş bence..

mhp bu haliyle chp nin yandaş partisi konumundadır ve seçmeni bunu iyi düşünecektir eminim. seçimlerde görürüz mhp nin halini.. sandalye masalar havaya yine kongrede..

millyeti rededip ümmetçiliği benimseyen bir parti milliyetçi bir aprtinin tabanına ve oylarına neden göz diker?

asıl önemlisi milliyetçi partinin tabanındaki oyları milliyetçi olmadığı belli iken nasıl olur da milliyetçi söylemlerle çalar?

"ben gürcüyüm, emine hanıma arap" diyen ve türk milleti demekten ısrarla kaçınan bir parti lideri nasıl olur da milliyetçi tabandaki oylara göz diker?

cevabı şu: malesef burası türkiye. burda herşey olur. hiç bir şeye şaşırmamak gerekir. cezaevinde tutulan ve tutuklu yargılanan bir nasıl milletvekili olur diye feryat figan edenler ceza evinden yeni çıkmış ve yasanın değişmesi sonucu hülleyle seçilme yeterliliğine kavuşturulan bir adamı başbakan yapabilirler. seçime ilk defa katılan bir kişiyi-partiyi "hizmetlerinden ötürü" iktidara getirebilirler.

ve hatta açık açık " ben bbp (büyük birlik partisi)'liyim" diyenler bbp'nin adını ağzına almazken sabahtan akşama akp diye bas bas bağırabilirler.

dedim ya burası türkiye. şaşırmamak lazım.

milliyetçi olmayanların hatta onlara her türlü hakareti edenlerin bi anda düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla destek çıkması gibi ...

millyeti rededip ümmetçiliği benimseyen bir parti milliyetçi bir aprtinin tabanına ve oylarına neden göz diker?

asıl önemlisi milliyetçi partinin tabanındaki oyları milliyetçi olmadığı belli iken nasıl olur da milliyetçi söylemlerle çalar?

"ben gürcüyüm, emine hanıma arap" diyen ve türk milleti demekten ısrarla kaçınan bir parti lideri nasıl olur da milliyetçi tabandaki oylara göz diker?

cevabı şu: malesef burası türkiye. burda herşey olur. hiç bir şeye şaşırmamak gerekir. cezaevinde tutulan ve tutuklu yargılanan bir nasıl milletvekili olur diye feryat figan edenler ceza evinden yeni çıkmış ve yasanın değişmesi sonucu hülleyle seçilme yeterliliğine kavuşturulan bir adamı başbakan yapabilirler. seçime ilk defa katılan bir kişiyi-partiyi "hizmetlerinden ötürü" iktidara getirebilirler.

ve hatta açık açık " ben bbp (büyük birlik partisi)'liyim" diyenler bbp'nin adını ağzına almazken sabahtan akşama akp diye bas bas bağırabilirler.

dedim ya burası türkiye. şaşırmamak lazım.

Şaşkınlığınızın sebebi bu ülkenin muhafazakar diye tabir edilen seçmenini tanımamanızdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bu ülkede akp, mhp, sp, bbp tabanı diye bir taban yok bunların bütünü var. Ufak tefek farklılıkları bir taraf koyarsak bu saydığım partilerin tabanları hemen hemen aynıdır. Hayata bakışları ve yaşayışları, dünya görüşleri. Türk Solu bu tabana oldukça uzak olduğundan anlama güçlüğü çekmektedir. Bu taban gittikçe güç kazandı ve büyüdü önce refahı denedi, sonra MHP yi, sonrada AKP yi, yarın mutlaka bir başkasını deneyecektir. Şahsım adına söyleyebilirm ki bu saydıklarımın hepsinin hataları yanlışları vardır, olmuştur. Eleştiriyi hakederler ve eleştirilirler. Ancak bilinir ki tabanları aynı mayanın insanlarıdır. Kaybettikleri muhteşem medeniyete özlem duyanların farklı partilerde mücadelesidir mesele.

Yukarıdaki satırların yazarı yılların ülkücüsüdür. MHP de ve BBP de aktif siyaset yapmış, seksen darbesinde idamla yargılanmış, mapushaneyi medrese-i yusufiye bilmiş bir ağabeyimizdir. ABD menşeili darbenin ve onların anayasasının en büyük mağdurlarındandır ve bu anayasanın zalimlerce yazıldığını bir hukukçu olarak mesleki anlamda anlayabilecek eğitimden de geçmiştir. Sırf AKP bu anayasayı değiştirmek istiyor diye karşımı çıkmalı sizce? Daha iyi bir anayasa olabilirdi belki ama mevcut olandan mutlaka iyidir, daha demokratiktir, ehveni şerdir neden desteklemesin? Ve neden destekliyor diye AKP li damgası yesin? Bu damgayı yemesine sebep Vakit yazarı olmasımıdır? Ülkücü fikritaya ait bir günlük gazete varmıdır? Ne yapmalıdır yazmamalımıdır? Önce kendi gazetesini mi kurmalıdır?

Şaşırıyorsunuz... Tıpkı benim nazizm- faşizm gibi düşüncelerin bu ülkedeki versiyonu olan CHP nin, nasıl olurda aynı zamanda sosyalist enternasyonal üyesi olmasına ve kendini sol- sosyal demokrat olarak taktim etmesine şaşırdığım gibi... Sanırım sizde bana bunun izahını yaparsınız...

Önce DSP ye paspas yapıldı.MHP lilere "katiller " diyen Ecevitlerin önünde el pençe durdu Bahceli.

Şimdi de CHP ve Baykal ın kuruğuna takıldı yakında da da Baykal ın karşısında el pençe hazırolda duracak

Bahcelinin ülkücüleri terbiye etme sanatının adı bu olsa gerek

eski hesaplar üzerinden yeni yorumlar yapmak akıl işi değil.

Dün Türkiye'de sağcılar ve solcular vardı

Bugün bu değişti

artık Cumhuriyete saygılılar ve cumhuriyet düşmanları var

sap ile samanı karıştırarak siyaset yapılmaz

mhp yaptıgı hareketler artık Cok güzel Hareket Punlara konu olur bir sikec yaparlar :D:D:D gerci mhp değil bahceli bu hale getirdi yazık...

saygılar

Atatürkçülük arkasına gizlenip siyaset yapmak yanlışları Atatürkle kapatmak ne kadar yanlışsa Milliyetçilik ve Şehit kanlarının arkasına gizlenip siyaset yapmak da o kadar yanlıştır

Mesajını editlemeden önceki haliyle bıraksaydınya,'' beni çamur atmakla suçluyordun ,araştıracam yine iddia ediyorsun ama görürüz gibilerden'' birde dikleniyordun..

Mesajı neden editledim? Çünkü gene çamur attığınızı sandım zira bol bol iftira ediyorsun her defasında attığınız çamuru iade ediyorum ama bu sefer çamur atmamışsınız doğru demişsiniz dediğiniz gibi ziya paşanın sözüymüş.
Bozuk saat bile günde iki defa doğruları gösterebilir ancak bozuk saatin hangi zamanı doğru gösterdiğini anlamak için ikinci bir dayanak olması gerekir.

Orta okulda terkib-i bend i öğrenmiştik biz, herkesin bildiği Zİya paşanın beyitini bile aslen kürt olan ziya gökalpe aşırtman çok ayıp olmuş bence..

Can çıkmayana kadar huy çıkmaz derler bu laf ne kadar doğru demi? Gene çamur atmaya başladınız şu iftira etme huyundan vazgeçin Ziya Gökalp dediğiniz gibi kürt değildir. Zamanında Ziya Gökalpe sizin gibi kürt diyenler vardı ve en meşhuru vatan haini ali kemaldi .

Ziya Gökalp'in Ali Kemale yanıt olarak ne dediğini buraya yazmak istemiyorum çünkü kalp kırmak istemiyorum . Çamur atmaya devam etmemenizi bu hatanızda ısrarcı olmamanızı diliyorum. Umarım hatanızı anlarsınız, anlamamakta ısrar ederseniz attığınız iftirayı size iade ederim ondan sonrada koşa koşa şikayet edip mesajımı sildirirsiniz, daha önce bir çok kez olduğu gibi....

mhp bu haliyle chp nin yandaş partisi konumundadır ve seçmeni bunu iyi düşünecektir eminim. seçimlerde görürüz mhp nin halini.. sandalye masalar havaya yine kongrede..

Hep falso hep tutarsız sallıyorsunuz, daha önce kardeş diyordunuz hatta tek yumurta ikizi felan gibisinden laflar ediyordunuz şimdi yandaş diyorsunuz. Yavvvv bir karar verin kardeşmi yandaşmı böyle olmuyor dediklerinize sahip çıkamıyorsanız bir şey demeyin bari.

Biliyorsanız konuşun, bilmiyorsanız susun öğrenmeye çalışınki karşıt görüşlü olsanız dahi ciddiye alınasınız...

aynen öyle dostum.. küfür tek milletir klişesince tam teşhislik durum... burda adamlara küfret ,orda birlikte encümen ayaralarken dost ol... sonrada yavuz ırsız gibi üste çık.. bunlar dan korkulur takiyyenin kralını yaparlar birde üste çıkarlar..

Bu klişe sözler sizi küfre saptırmış haberiniz yok. Yerinizde olsam sözlerin klişe olsun yada olmasın akla mantığa ahlaka uyup uymadığı hakkında düşünürdüm.

Şaşkınlığınızın sebebi bu ülkenin muhafazakar diye tabir edilen seçmenini tanımamanızdan kaynaklanıyor olabilir mi?
Muhafazakar diye tabir edilen seçemenin muhafazakarlığı iki paket makarnaya eşdeğerdir bunu seçimlerde gördük...

Sırf AKP bu anayasayı değiştirmek istiyor diye karşımı çıkmalı sizce? Daha iyi bir anayasa olabilirdi belki ama mevcut olandan mutlaka iyidir, daha demokratiktir, ehveni şerdir neden desteklemesin?

akp sini bilmem ama riya ile gelenler azaba düçar olur ...

Sorun güven sorunudur aklı başında hiç kimse kümesini tilkiye emanet etmez kaldıki basit bir kümes emanet edilemezken ANAYASANIN emanet edilmesi Türk Milletine Karşı olabilecek en ağır DARBEDİR en büyük İHANETTİR, MHP ve CHP bunun farkında olduğu için darbe yapmak istemiyor ihanete düşmek istemiyor yoksa değil kümesi anayasayıda emanet ederdi....

Atatürkçülük arkasına gizlenip siyaset yapmak yanlışları Atatürkle kapatmak ne kadar yanlışsa Milliyetçilik ve Şehit kanlarının arkasına gizlenip siyaset yapmak da o kadar yanlıştır

Bunun muhasebesini bırakında ATATÜRKÇÜLER yapsın..
İlim ilim kendini bilmektir kendini bilmez isen nicedir okumaktır! Siz önce Atatürkçü olun ondan sonra Atatürkçülüğü sömürenlere karşı yorum yapın, haddinizi bilin biraz.

Bu ülkede akp, mhp, sp, bbp tabanı diye bir taban yok bunların bütünü var. Ufak tefek farklılıkları bir taraf koyarsak bu saydığım partilerin tabanları hemen hemen aynıdır. Hayata bakışları ve yaşayışları, dünya görüşleri. Türk Solu bu tabana oldukça uzak olduğundan anlama güçlüğü çekmektedir. Bu taban gittikçe güç kazandı ve büyüdü önce refahı denedi, sonra MHP yi, sonrada AKP yi, yarın mutlaka bir başkasını deneyecektir. Şahsım adına söyleyebilirm ki bu saydıklarımın hepsinin hataları yanlışları vardır, olmuştur. Eleştiriyi hakederler ve eleştirilirler. Ancak bilinir ki tabanları aynı mayanın insanlarıdır. Kaybettikleri muhteşem medeniyete özlem duyanların farklı partilerde mücadelesidir mesele.

Yukarıdaki satırların yazarı yılların ülkücüsüdür. MHP de ve BBP de aktif siyaset yapmış, seksen darbesinde idamla yargılanmış, mapushaneyi medrese-i yusufiye bilmiş bir ağabeyimizdir. ABD menşeili darbenin ve onların anayasasının en büyük mağdurlarındandır ve bu anayasanın zalimlerce yazıldığını bir hukukçu olarak mesleki anlamda anlayabilecek eğitimden de geçmiştir. Sırf AKP bu anayasayı değiştirmek istiyor diye karşımı çıkmalı sizce? Daha iyi bir anayasa olabilirdi belki ama mevcut olandan mutlaka iyidir, daha demokratiktir, ehveni şerdir neden desteklemesin? Ve neden destekliyor diye AKP li damgası yesin? Bu damgayı yemesine sebep Vakit yazarı olmasımıdır? Ülkücü fikritaya ait bir günlük gazete varmıdır? Ne yapmalıdır yazmamalımıdır? Önce kendi gazetesini mi kurmalıdır?

Şaşırıyorsunuz... Tıpkı benim nazizm- faşizm gibi düşüncelerin bu ülkedeki versiyonu olan CHP nin, nasıl olurda aynı zamanda sosyalist enternasyonal üyesi olmasına ve kendini sol- sosyal demokrat olarak taktim etmesine şaşırdığım gibi... Sanırım sizde bana bunun izahını yaparsınız...

düzgün üslubundan ötürü öncelikle teşekkür etmek istiyorum. özlediğim bir stil.

şimdi sağ ve sol partileri birbirinden ayırmışsın. ufak farklılıklar var ama hepsi aynıdır diye.

benim anlamadığım işte bu. şimdi akp,rp,sp,msp, gibi dini kendine önder edinmiş aprtilerimiz vardı ve ve var. bunalr milliyet kavramını savunmayı bırakın ağızlarına bile almıyorlar.

mhp, mçp gibi milliyetçiliği kendine önder yapmış partilerimiz vardı ve var. bunlar da öncelikle millet diyorlar. ümmetçiliği reddediyorlar değil mi?

peki birbirini reddeden iki görüş nasıl olur da birbirinden oy çalar. ben bunu anlamıyorum.

dedinya türk solu sağa uzak kaldığı için bilemez diye. ben sana bilidğim taraftan örnek vereyim.

bir parti var adı chp atatürkçü, millyetçi olduğunu söyleyen vs. vs.

başka bir parti var adı tkp, atatürkçü değil, millyet kavramını baştan reddediyor vs.vs.

ve bu iki parti birbirinden oy çalmak için uğraşmaz. çünkü tabanları aynı gibi görünse bile ay nı değildir. aynı ortamları paylaşabilirler, aynı şeylere tepki duyabilirler ama aynı taban değilddirler.

bence benim bahsettiğim sağ taban da aynı değilller. akp den anap yada dp ye geçiş olabilir yada tam tersi. mhp den dp yada anap a geçiş olabilir ya da tam tersi. bbp den akp ya yada akp den bbp ye geçiş olabilir ya da tam tersi.

ama mhp den akp ye yada akp den mhp ye geçişler bana tuhaf geliyor. ve bu geçen insanlar bir yerde mensubu bulunduğu partiyle ters düşüyor.

örnek kürşat tüzmen, örnek vahit erdem.

ve akp nin oy kaybetmesi de böyle bişey. milliyetçi söylemlerele yola çıkıp sonradan ümmetçiliklerini ortaya çıkarmaları.

Zerkli üsluba takılmamalısın, zihniyet bozuk olduktan sonra üslup doğru olsa ne olurkii?

Türk Ocağı yazdıklarının her kelimesine katılıyorum , örnek verecek olursam geçen seçimde babam AKP ye verdi , ondan sonra MHP ye verdi , sonra ise BBP ye verdi , şimdi ki seçimlerde ise gene AKP ye vereceğini seziyorum , MHP nin CHP ye yanaşmasından rahatsız o da...

Gerçekten sağ taban insanları herşeyiyle birbirine çok benzer , sadece bir partinin bir kısmı farklı...
O da MHP yi destekleyen Türk Aleviler ...
Bunlar biraz daha ırkçı kaçıyor,
PKK yı destekleyen kürt Aleviler gibi...

ve gerçekten sol görüşlü arkadaşlar bunu anlamakta zorluk çekiyorlar...
bu galatasaray fenerbahçe beşiktaş diye ayrılıp milli takımda buluşmak gibi birşey...

mhp kimsenin paspası olmaz haa ama abd güdümlü pkk dostu TÜRK düşmanı bir partiye yakın olacağımıza tabiki ATATÜRK ün kurduğu bir partiye yakın oluruz

Geri