milk shake tarifi verebilecek varmı?

deadman

New member
Reaction score
0
milk shake (mümkünse kakaolu) tarifi istiyorum arkadaşlar.. netten muzlusunu buldum yaptım çok kötü oldu, muzlarada yazık oldu :).. daha özel bi tarifi bilen varsa; konunun altına eklerse acaip sevinirim...

bende sen werdin die girdim ilk defa düzgün bişi werdiler sandımda wermemişsiniz :(

beqliormmm :D

SQULACHİ' Alıntı:
bende sen werdin die girdim ilk defa düzgün bişi werdiler sandımda wermemişsiniz :(

beqliormmm :D

al bendende okadar .70.000 kişiden biri biliyodur heralde.

bekliyoz

ya muzlu fılan farketmez barı onun tarıfını wer ;)

ahanda ben buldum

* İki adet büyük ve olgunlaşmış muz
* Yarım (1/2) su bardağı süt
* Çeyrek (1/4) çay kaşığı vanilla
* Dört adet küp buz
* Krem şanti
* Çikolata sosu

Yapılışı

Önce muzlarımızı kabuklarından ayırıyoruz ve hepsini dilimliyoruz. Sonra dilimlediğimiz muzu, sütü, vanillayı, üç adet küp buzu ve bir kaşık krem şantiyi mixerin (blender) içine koyup çırpmaya hazır hale getiriyoruz.
Karıştırmaya başlamadan önce , en sevdiğimiz bardağımıza kalan bir adet buz küpünü koyuyoruz ve hiç beklemeden mixerimizi çalıştırıyoruz. Yaklaşık otuz (30) saniye kadar , koyduğumuz malzeme akışkan olana kadar çırpıyoruz. Ve yine hiç bekletmeden karışımı içinde buz olan bardağımıza koyup üzerini krem şanti ve çikolata sosu ile süsleyip zaman kaybetmeden içmeye başlıyoruz.

İki adet büyük ve olgunlaşmış muz

töbe töbe tariflere bak ;)

: ne tarz bi siteden aldın tarifi :D :D

iSpiYonCu' Alıntı:
İki adet büyük ve olgunlaşmış muz

töbe töbe tariflere bak ;)

: ne tarz bi siteden aldın tarifi :D :D

buyuk olsunkı gozumuzde doysun :D

aSLihaN' Alıntı:
miLkshake dondurmayLa yapiLio..
tarif yannıs .

valla ne bilim orda oyle yazıyo belki dondurmayla yapılan kolayıdır bu daha orjinalıdır.

bi erkek tarif verirse boyle verir iste kadın yapacakkı erkekte yiycek yada icecek:D:D

aSLihaN' Alıntı:
miLkshake dondurmayLa yapiLio..
tarif yannıs .

belki bu tarifi tam olarak hatırlamana yardımcı olur :)

i27574_ytl.jpg

ooff mağdur durumdayım..
dj_ alligator ; saol dostum senin tarifini de deneyim, benimkinde kremşanti yoktu..

anaaa ben bi gün yapmayi deniim saol ispiyoncu abi...annem ewde olmadıı günler bişiler yapıorm:Deee başka türlü olmuo ...

nu arada kurtlar vadisindeki '''eppılpey'':Dtatlısının tarifinii werebilecek olan war mı__?

oranlarını bilmiorum.evde yapmayı denemedim :)

bnim bildigim şöle..

kakaolu dondurma
soguk süt
bol çikolata sosu [ toz diil ]

blendırda karıstır bunnarı

bardaga buz
üstünede bu karısım.

ayrıca kötü olursa mesuliyet kabul etmem :p

dondurma almaya gidiyorum :) sonucu söölerim.

1/2 kg kakaolu dondurma
1 paket çikolata sosu (ben dr oetker aldım)
yaklaşık 1.5 litre soğuk süt (1/2 lt çikolata sosu için)

çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabında soğutup robotta dondurma ve sütle karıştırıyoruz...ben çikolata sosunun yarısını kullandım biraz daha koysam olurmuş.. (robotun haznesi dolduğu için bi seviyesinden sonra başka kaba alıp mikserle devam ettim...) toplam 4,5 su bardağı süt koydum.. biraz robottan geçirilmiş buzla servise hazır.. tadı çok güzel oldu.

başta tarifleri veren aslıhan ve dj_alligator olmak üzere dün geceki ızdırabımı paylaşan herkese tşk. borç bilirim :)

güzel olmasına sewindim
ama ben o çikolata sosundan bahsetmemistim : )
bnim bahsettiğim buydu

i29352_piproductimage47.jpg

neyse o da güzel oluomus öğrenmis olduk : )

aSLihaN' Alıntı:
güzel olmasına sewindim
ama ben o çikolata sosundan bahsetmemistim : )
bnim bahsettiğim buydu

i29352_piproductimage47.jpg

neyse o da güzel oluomus öğrenmis olduk : )

haaa.. toz değil derken bunu kastettin demek (bende toz olarak karıştırma önce tarife göre pişir anladım :)) olsun yaf tadı güzel oldu.. bi dahakine oondan yaparım :)

Bu da benim tarifim!!

MİLK SHAKE

MALZEME:

Vanilyalı dondurma 2 kaşık Nesquik çikolatalı süt (Çikolatalı yapmak istiyorsanız) 2 yemek kaşığı
Nesquik çilekli süt (Çilekli yapmak istiyorsanız) 3 yemek kaşığı Az yağlı süt 1 1/4 bardak
Şeker 3 yemek kaşığı

YAPILIŞI:
Vanilyalı dondurma, süt ve şekeri bir blenderda istediğiniz kıvama gelene kadar yüksek hızda karıştırın. Çilekli istiyorsanız çilekli süt, çikolatalı istiyorsanız çikolatalı sütü de blendera ilave ediniz.

Alıntıdır....

bide bunu deneyin bi inş beğenirsiniz.....:goz:

deadman' Alıntı:
milk shake (mümkünse kakaolu) tarifi istiyorum arkadaşlar.. netten muzlusunu buldum yaptım çok kötü oldu, muzlarada yazık oldu :).. daha özel bi tarifi bilen varsa; konunun altına eklerse acaip sevinirim...

arkadaşım muz yerine kakao koy olsun sana kakaolu milkshake

az çalıştırın zaksıyı herşeyi de benden beklemeyin ama......!

arkadaşlar ben garsonluk yapıyorum bizim oralarda hep dondurmadan yaparlar
yapılışı da şöyle:
önce barlarda kokteyl yapılan çalkalama kaplarına(kabın ismini bilmiyorum ama barmenler genellikle sallayarak hareket yaparlar) her 300 ml lik milkshake için 3 top dondorma koyuyoruz daha sonra bardağımız dolacak şekilde soğuk ama pastörize sütü koyup iyicene çalkalıyoruz he elimizde mevcut ise dondurma sosu da ilave edebiliriz içine şeker falan atılmaz.
he birde süsülemek için çeşitli domdurma soslarından bardağın iç kenarlarına baştan aşağıya başka sosoları dökerek güzel bir estetik kazandırmış oluyoruz
Valla biz satarken bunu böyle satıyorduk gayette güzel satılıyordu(5,5lira) bence böyle dene en pratiği

einsatzkommando' Alıntı:
arkadaşım muz yerine kakao koy olsun sana kakaolu milkshake

az çalıştırın zaksıyı herşeyi de benden beklemeyin ama......!

ben bunu neden akıl edememişim ya, saol fikrin için, sanada zahmet verdik..

Geri