Milföylü Lokmalıklar......

SAHRANİL

Altın Üye



KAÇ KISILIK: 6-8
HAZIRLAMA SÜRESI: 15 dk
PISME SÜRESI: 10 dk

Malzemeler
10 kare milföy hamuru
Taze nane yapraklari
50 gr kaymak
1 kase kurutulmus domates
1 tatli kasigi domates salçasi
1 kase siyah zeytin
1 tutam kekik

Hazirlanisi
*Kurutulmus domatesleri ilik suda bekletip küçük dograyin ve kekikle tatlandirin. Kurutulmus domatesleri zeytinyagi ile kavurun. Domates salçasi ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.

*Milföyleri tezgahin üzerine yayin. Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük digeri küçük) hamur çikarin. Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerlestirin. Kenarlarindan parmak uçlarinizla bastirarak yapistirin, ortasini hafif çukurlastirin.

*Milföyleri firin tepsisine dizin. Pisme esnasinda çok fazla kabarmamasi için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpistirin. 200 dereceli firinda 10 dakika pisirin. Firindan alip bakliyatlari içinden çikarin. Zeytin, taze nane yapraklari, kurutulmus domates ve kaymakla süsleyip servis yapin.

Afiyet olsun...
 

HTML

Üst