Microsoft'tan Şok Karar!

mchasso

New member
Reaction score
0

Microsoft'tan Şok Karar!

Windows 7'de IE olmayacak

Microsoft'un Ekim ayında piyasaya süreceği işletim sistemi Windows 7'nin Avrupa versiyonlarında Internet Explorer bulunmayacağını açıklandı.

Bugüne kadar satışa sunulan bütün işletim sistemlerinde bulunan web tarayıcısı IE, Windows 7'nin Avrupa'da piyasaya sürülen versiyonlarında bütünleşik olarak gelmeyecek. Microsoft'un aldığı bu kararın Avrupa Birliği'nin haksız rekabet davaları açmasını engellemek ve olası yüksek bir tazminatın önüne geçmek için aldığı sanılıyor. Daha önce benzer durumlarda ağır tazminatlar ödemek zorunda kalan Microsoft bu sefer işi sıkı tutuyor.

Windows 7'nin sürümlerinde IE bulunmayacak ve kullanıcılar istedikleri tarayıcıyı yükleyebilecekler. Öte yandan Microsoft Türkiye'den aldığımız bilgilere göre isteyen kullanıcılar için IE yüklü Windows 7 versiyonunun da Avrupa'da bulunacağı açıklandı. yani IE'sız ve IE'li olmak üzere iki farklı Windows 7 versiyonu bulunacak. IE bulunmayan Windows 7'ler ise sadece Avrupa Birliği ülkelerinde satılacak.

KAYNAK: CNET
KONUM : http://cnetturkiye.com/haberler/107-yazilim/2847-Windows-7de-IE-olmayacak

hele şükür ya saçmalıktan başka bişey değildi ,insanlar istedikleri tarayıcıyı yükleyebilirler ki, bu da FİREFOX olur ,çünkü çok daha iyi İE ye göre

Evet microsoft doğru bir karar vermiş son anda zaten hakkında açılan haksız rekabet davalarını düşünücek olursak ve ödediği milyonlarca doları avrupaya satılıcak olan versiyonlarında bütünleşik olarak gelmemesi internet explorer'ın oldukça akılcı bir çözüm yolu isteyen technet'ten yükleyebilir bilgi için tşk.

Tam bir Microsoft kurnazlığı? Sorun, Avrupa Birliği ya da haksız rekabet davalarının açılması falan değil bence; İnternet Explorer 8'in nihai sürümünün, Opera beta sürümü 1535'in karşısında bile yerlerde süründüğünü çok iyi biliyorlar. Microsoft'a yakışır bir kurnazlıkla "İsteyen, istediğini kullansın, biz açığız" satış stratejisiyle tarayıcı konusundaki açıklarını kapatmaya çalışıyorlar.

sorun acigi yamalarla kapatamamasi ve bunun üzerine gelecek yogun tazminat davalarina ucuzca cevap hakki tanimamak yolu,, UMARIM ticari kaygiya girmeyip fiyatlarda bari, düsüs ve özel program uyarlama icin genis destek verir, aksi halde, uyum saglayamayan program firmalari,ortak pazar anlayisindan o zaman iste hak talebi icin basvurabilirler,isletim sisteminizin kasanizda GICIR GICIR durmasi program sunan firmalarin katkisi olmadan bir ise yaramayacagi gercegini PAZAR telasi olanlar, bilir,Micro(p)Soft gibi mesela tüm olay bu olsa sanirim,

Avrupa içinde Türkiye'de olduğu için Windows 7'nin Türkçe versiyonunda da olmayacaktır o zaman

Bence yanlıs karar..herkes bılgısayarı ogrenırken fırefox ıle ogrenmedı..
expolerer nden bu kadar karsınız anlamıs degılım..bı ınternet tarayıcı mıcrosoft a aıt olunca beklntıler.
yukselıyor sanırım..ben habere uzuldum

Bence yanlıs karar..herkes bılgısayarı ogrenırken fırefox ıle ogrenmedı..
expolerer nden bu kadar karsınız anlamıs degılım..bı ınternet tarayıcı mıcrosoft a aıt olunca beklntıler.
yukselıyor sanırım..ben habere uzuldum
IE 6 versiyonundan sonra ,iyice sapıttı

Geri