Microsoft'a 100M$ Ceza

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

ftqc6e.jpg

Microsoft'a 100M$ ceza

Microsoft'ta yeni ceza 100 milyon dolar!

Internet Explorer yüzünden defalarca ceza alan Microsoft bir kez daha vuruldu.

Internet Explorer Microsoft'un başını yakmaya devam ediyor.

Mississippi Eyaletinin Microsoft'a açtığı tekelcilik davasında yargıç Microsoft'u suçlu bulup 100 milyon dolar ödemeye mahkûm etti.

Geçtiğimiz Perşembe günü sonuçlanan dava Amerika'da yazılım devine açılan davaların en sonuncusu ve en yüksek para cezası ile sonuçlananı. 2000 yılında bir federal yargıcın Microsoft'un Internet Explorer'ı işletim sistemi ile beraber yüklü vererek tekelcilik oluşturduğunu kanıtlaması üzerine açılan davalar Microsoft'a pahalıya patlıyor.

nn634j.jpg

40 milyon doları eyalete ödenecek cezanın geri kalan 60 milyon doları ise Windows kullanan tüketiciler, şirketler, okullar ve kamu kuruluşları arasında paylaştırılacak. Hak sahipleri paralarını almadıkları durumda ise para yine eyalet kasasına gidecek.

Bu cezanın kriz ortamında eyalet bütçesini rahatlatacağı kesin. Microsoft'u ise zor günler bekliyor...

Sizce Microsoft Internet Explorer'ı Windows ile beraber vererek tekelcilik mi yapıyor?

Kaynak

Sonuçda Microsoft Un Yazılımı Bence Tekel Olmaz....

MikropSoft Tekelciligin en aLasini yapiyor. Bu cezalar az bile.
Zaten Vistadan sonra buyuk bir husrana ugradilar. Her gecen gun citasi assaglara kayiyor... :victory

kendinizi microsoft yerine koyun..benim sistemimi alıyorsun ve içinde sana ie yi verir tabii ki..gidip sana mozilla vercek hali yok..böyle saçmalık olmaz..biraz adil olun..başka bir program kullanacağımız zman bizi engelleyen var mı?..ben hem mozilla kullanıyorum hem ie..illa ie kullanmak zorunda değil kimse..saçmalıktan başka bişey değil bu davalar..

hayır tekelcilik değil sonuçta başka tarayıcı ve programlar kurabiliyorsun haksızlık bence ben google chrome kullanıyom microsoft kuramazsın demiyor sonuçta

takelcilik derken? anlıyamadım

windows update sayfasına tüm tarayıcılar girip çalışa bildiği sürece tekelcilik değil.

IE yerine Mozilla Firefox Versin..:durdurun

eskiden birlikte değildi. hatta en çok kullanılan mozillanın da çekirdeğini oluşturan netscape navigatordı. hey gidi günler hey. artık geliştirilmesi durduruldu. bu tekel yüzünden!

Diğer tarayıcılarla Microsoft'un sitesinde gezmeye bir deneyin. Bakın ne kadar kısıtlı...

Microsoft'un tekeli her alanda sürüyor. Internet Explorer emsal teşkil etmesi açısından bir örnek.

Türkiye'de Türk Telekom'un uyguladığı internet erişimi hizmeti tekeli sonucu kaç kişinin ve kaç internet servis sağlayıcı firmanın canı yandı bu konuda bir fikriniz var mı?

Gelişimin önündeki en büyük engel adil bir sistemin olmayışı ve tekelciliktir arkadaşlar.

Microsoft örneğin bir video codec geliştiriyor. Diyelim ki Windows Media Video Codec 9. Bu codec piyasanın ihtiyaçlarını karşılamayacak duruma gelince modası geçiyor ve Microsoft çok tutulan bir Video Codec örneğin M4V'yi (MPEG Video Codec 4) satın alıyor ve yine örneğin bu Video Codec'i Windows Media Video Codec 12 ismiyle piyasaya çıkarıyor.

Hepsini sallıyorum...

Microsoft, Windows işletim sistemlerine Windows Media Player 12'yi entegre ediyor, Windows Media Player 12'ye de bu Windows Media Video Codec 12'yi ekliyor. Diğer Video Codec firmaları (Real Player / QuickTime Player / DivX Player gibi) müşteri kitleleri azaldığı için kendilerini artık geliştiremiyorlar ve bir bir iflas bayraklarını çekiyorlar. Piyasada sadece Windows Media Player 12 ve Windows Media Video Codec 12 kalıyor.

M4V'yi Microsoft'a satanlar hiç kimseyle rekabet etmeden ve hiçbir ekstra emek harcamadan bu işten milyon dolar kazançla çıkıyorlar.

Real Player / QuickTime Player / DivX Player işletim sistemi yapamayacaklarına göre...

Microsoft'un yaptığı adil mi?

Amerikan mahkemelerinde kastedilen tekelciliğin anlamı budur.

Bence en büyük hataları sistemden kaldıramamamız. Hani hediye falan olsa tamam da istemeyen kiş ie yi kaldıramıyor. (yada kaldırılıyorsa ben bilmiyorum)

windowsu ilk kurduğunda ie olmazsa internete nasıl giricez bi tane illa kuracak ondada kendi programını kurması en mantıklısıdır

Millet Para çarpmayı Yasallaştırmış. Güvenlik Açığından Falan Adam Zarar Etse Hadi Neyse Diyecem.

Geri